Нов вид измама в интернет, намесиха "Български пощи"

Възможно е да се злоупотребява с личните данни на потребителя
30 ное 2020 20:38, Ния Христова
6
Нов вид измама в интернет, намесиха "Български пощи"
Снимка: БГНЕС
През последните дни в интернет пространството се появи нов вид измама. Този път фалшивите съобщения се изпращат от името на "Български пощи", съобщи bTV.
 
В тях пише, че вашият колет не може да бъде доставен заради неплатено мито и се посочва линк, който може да даде допълнителна информация. Чрез кликването върху линка може да се извърши злоупотреба с личните данни на потребителя.
 
Потребителите трябва да обръщат специално внимание, тъй като фалшивите съобщения се изпращат от името и с логото на дружеството, но не са от домейна на дружеството. 
 
Част от тях съдържат и анкети или игри. В тях се обявява, че получателят ще получи "Награда" - мобилен телефон. За целта трябва да се потвърди участие, да се предоставят лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карта и др.) и да се заплати такса. 
 
"Български пощи" ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка", съобщават от дружеството. 
 
Те допълват още, че през последните години не са се организирали томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната им страница.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
--- преди 3 години
Лакомо дупе кръв сеpе
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо е нужно пощаджийката да звъни на всички хора от един вход да си получат писмата едновременно и долу на партера да се получава нещо като общо събрание и стълпотворение и следене и всеобщо любопитстване кой какво получава. Това е абсолютно недопустимо и например на Запад не е прието. Освен това става говорилня и хората не спазват дистанция.
2
4
 
8
 
! Отговори
Каскета преди 3 години
Касета и това ще пребори.Както пребори отвличанията от извънземни.Да сте чули скоро някой за някой отвлечен от извънземни?
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето, такива линкове ги спамя яко с лични данни на хора, коит не ми харесват или знам, че ако някой ги измими ... олеле....