Ще се отрази ли затварянето на спортните зали на най-малките?

Децата се обездвижват, което е лошо за имунната им система
Обновена: 30 ное 2020 09:34 | 30 ное 2020 08:56, Ния Христова
9
 
Всички спортни клубове в страната спират работа за следващите три седмици заради новите мерки. Треньорите обмислят и вариант през това време как заниманията да се провеждат онлайн. 
 
Истински шампиони стават тези, които съчетаят етиката и смирението с мъдростта. На това учат бойните изкуства. Някои казват, че каратето е път към истината. 
 
"Харесва ми, че е забавно, хубаво и просто е интересно. Игрите и упражненията просто са ми станали навик и са ми любими", сподели 9-годишната Криси Цветелинова пред Bulgaria ON AIR.
 
Прекратяването на спортните мероприятия за децата може да им навреди. Те ще се обездвижват и това е лошо за имунната им система. Така треньорът по карате Силвестър Гьолски коментира затварянето на залите. 
 
"От здравна гледна точка едно застояване на децата в такъв момент, в такъв период и дори по това време от годината ще е доста вредно. Има и поговорка - "Спортът е здраве", така че най-важното за мен и за всеки трезвомислещ човек е, че децата трябва да спортуват, трябва да се движат, а не трябва да бъдат затваряни в къщите си", смята той.
 
Треньорът с усмивка разказва, че покрай карантината две деца са му предложили спестените си парички, за да плати глобата, която РЗИ може да им наложи, ако не спрат тренировките.
 
Трудно е да се задържи желанието на децата да тренират и да се върнат в залите след продължително прекъсване, защото по този начин те губят навика си да спортуват. Такъв е изводът от тримесечния пролетен локдаун.
 
"При нас беше малко странно, защото ние сме нов клуб и тъкмо вече събрахме дечица, примерно 15-20 дечица. Когато ни затвориха за толкова дълъг период от време, се наложи да започнем отначало през есента", сподели треньорът по карате. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Ааас преди 3 години
Интересно че затвориха пак само децата. Тези които трябва да пазим си щъкат целодневно където си искат. Но децата и техните родители вътре в къщи. Бати тъпите мерки. А кръчмите що ги затворихте. Хората си сядаха през три маси и ням проблем.
7
0
 
5
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
До Анонимен 4: Преди 100 години имаш ли представа колко е била заболеваемостта и смъртността при децата? А при възрастните? А баба ти ползвала ли е преди 100 години Интернет, за да ръси акъл, дето го няма?
6
0
 
4
 
! Отговори
Разбира се ! преди 3 години
Много ясно, че ще се отрази !!!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отразява се всички всяко затваряне.Пък вие си лъжете мозъците, ако ги имате, че затворите ви създават сигурност и ви носят здраве. Като сте овце - оградата ви се види сладка.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 100 години в кои салони и по колко време са играли децата? Само глупости измисляте...
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Черна Коледа: Заради такива като теб се убеждавам, че на протестите ходят само някакви озлобени ретарди, на които все някой друг им е виновен, че са аутсайдерите на обществото. Сега вече и спортуването на децата стана най-големият проблем. Ами ходи да протестираш и да замеряш с яйца някоя детска градина и после се заключи хубаво вкъщи, да не вземе някое дете да ти дойде на гости и да ти "пречупи врата с карате удар". В твоя случай, това ще е за твое добро.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Децата се обездвижват, което е лошо за имунната им система" за има няма 48 часа, айде холан не са от течен шоколад. А ревльовците са тия със залите , сакън ако залите не работят след два дни Всички ще сме с рахит и като от Бухенвалд. Алчна сгаан.
1
7
 
2
 
! Отговори
Черна Коледа преди 3 години
Ако целта е да очистят бабата и дядото винаги могат просто да им пречупят вратовете с карате удар.Не е нужно да ги заразяват с коронавирус.Нали тва е целта ?Да се събират на групички всички да са заразоносители отиват да видят баба и дядо и по Коледа дъртите се уреждат с дървени балтони и кратко пътуване с нестандартно комби.Родителите се радват че са прибрали къщата или апартамента а малките *** са заедно и не са се обездвижили.Власта ликува-икономисала е от пенсии.Празниците идват !