Фандъкова: Важно е мерките да се спазват

"Внимателно следим данните всеки ден", каза още тя
1 дек 2020 09:57, Ния Христова
31
Фандъкова: Важно е мерките да се спазват
Снимка: БГНЕС
"Както всеки един човек и аз имам близки и приятели, които вече са болни или са преболедували коронавируса. Това се случва навсякъде, затова е много е важно да спазваме мерките – маските и дистанцията са най-лесните, но и най-ефективните от тях", каза пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
"Много внимателно следим данните всеки ден. Мерките се предприемат на базата на тях. Трябва непрекъснато да правим баланс, така че да се вземат мерки, които ще доведат до намаляване на случаите", каза тя.
 
"Сега не е време за политически битки на тази тема. Смятам, че е време за обединение и за ангажимент и внимание към експертното мнение", коментира Фандъкова.
Още по темата
 
Тя допълни, че през лятото в София е направено всичко възможно, за да бъдат оборудвани болниците.
 
"Четири общински болници имат открити COVID-отделения. Поисках и директорите да пуснат в отпуски лекарите, така че да си починат през лятото и да са готови за есента", каза още тя.
 
Кметът на София допълни: "Разбира се, недостигът с лекари не е от вчера, той е проблем от години. Едва ли сега е моментът, в който той може да бъде решен. Трябва да направим всичко възможно, за да подкрепим всички лекари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
19
 
! Отговори
Айде преди 3 години
изчезвай *** Мутро кви мерки кви 5 лева виж болниците на какво приличат - ниво Първа Световна Война. До кога ще търпим тая *** не мога да разбера роби??
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бегай си в Самоков стига се прави на умна ! То бива издевателство ама това на нищо не прилича (паркирайте в градинките на пук на тая *** в общината)
5
0
 
17
 
! Отговори
Силвия преди 3 години
Важното е че си Самоковска отре,.пка
4
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте всичко наред! Стига игрички вече! Всчики вкъщи, пълна карантина! Още преди 2 месеца трябваше да стане това.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остафка, ние вярваме на Мангъров. Няма нужда от мерки
2
0
 
21
 
! Отговори
Единственото важно.. преди 3 години
....е ОСТАВКАта.
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"затова е много е важно да спазваме мерките маските и дистанцията са най-лесните"Дали се спазват мерките зависи от контролиращите органи. Ако полицаите си бъркат в носа на топло в колата и се правят, че не виждат балканските юнаци движещи се нагло обезмаскарени и на тумби около тях, нищо няма да излезе от тези мерки. А ако излязат и започнат да налагат глоби, балканският юнак ще си сложи маска и ще постоянно ще се оглежда дали е на 2м разстояние от околните. Генът юнашки е такъв.