Книжка разказва на децата за опасностите от COVID-19

"Вирусът и други мънички организми" вече е на пазара ни
1 дек 2020 11:17, Анисия Иванова
13

"Вирусът и други мънички организми" - детската книга, която описва на малчуганите опасностите от Ковид-19, вече е на българския пазар. Как да научим децата да се пазят от заразите?

"Книгата има историята на двама автори от полски произход, които са създатели на книги с нехудожествено съдържание за деца. Те решават да направят тази книга за вируса и да обяснят на децата какво се случва с нас от миналата зима насам", заяви в "България сутрин" управителят на издателство "Ракета" Дияна Бойчева.

"Като родител смятам, че децата чуват информацията, която не могат да си обяснят, и нашата роля като родители е на филтър. Трябва да им поднесем по-подходящ начин нещата", посочи още Бойчева.

По думите ѝ не трябва да се дистанцират децата от проблема.

"Не казвам, че трябва да слагаме розови очила. За децата е важно да имат някаква реалистична представа и да знаят, че трябва да се пазим, и същевременно да не създават мнението в главата си, че всички ще умрем", сподели пред Bulgaria ON AIR Бойчева и добави, че "книгите са път, чрез който да обсъждаме трудните теми с децата".

"Моето лично вярване е, че училищната библиотека е задължителна за доброто образование и точно там децата трябва да намират такива книги. Затова се надявам, че все повече библиотеки в България ще се завръщат и всички деца ще имат достъп и да се учат на неща, на които вкъщи не могат", коментира управителят на издателство "Ракета".
"Децата са нашето богатство и трябва да ги научим на критично мислене, а не само да се оплакват и да задават въпроси", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата Мара втасала книжки за децата не знам да се смея ли да плача ли ама сме за оплакване Амин
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй е вече няма Дядо Коледа ,а дядо Ковид!Той носи вместо подаръци локдауни и зарази и много таблети за онлайн обучение.
11
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Таз книжка си я ползвайте за нужника, и като стана дума за з-адници, колко пари откраднахте от народа, за да я напечатате?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джендърите полудяха.
9
0
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Днес книжка за вируса....Утре Корана....
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от чипиране. Просто моделират психиката на следващите поколения чрез различни информационни канали, включително и чрез книгите. Играчки с маски, статуи с маски, дядо-коледа-играчка с маска.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсрамниците и на децата посегнаха. Уж говорим за вирус, с който трябва да се справим скоро, а те им промиват главите с новия световен ред за десетилетия напред.
6
0
 
3
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
"Вирусът и други мънички организми като БМБ'' вече е на пазара ни.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това ми напомня за *** книжките преди година.Значи всички се спонсорират от един източник .Питайте Сорос кой Е.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има книжки за деца , който разказват за красотата на еднополовата любов и тях ли да им четем?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е от малки да "слушкат", да се държат на разстояние, даже да са виновни че са безсимптомни преносители! Няма пощада за никой, новинарите почват и свършват с ковид. Плашене, паника и страх за живота си, затваряне и икономически крах. Война без оръжия на много фронтове
2
1
 
13
 
! Отговори
Ковид психар преди 3 години
Важното е да носите маска,даже и докато спите. Тя пази от всякакъв вид вирози и най-вече да не ви влизат мухи в устата, като зяпате ахнали от възхита от управлението на властелинът на суджуците. Няма да е лошо да излезе книжка-сборник с опасностите от това да си мутра-крадец, на висок пост.
1
0
 
22
 
! Отговори
Любо преди 3 години
Оставете децата да имат детсво бе 0лиг0френи , оня ден книжка за секса , днес за Ковид 19 , кви деца искате да растат в тая среда ?