Помощ за децата на медици и учители, загубили родителите си от COVID-19

Кампанията има за цел да съберат средства, от които децата да получават месечна стипендия
1 дек 2020 17:37, Ния Христова
14
Помощ за децата на медици и учители, загубили родителите си от COVID-19
Снимка: Pixabay
Доброволци от проект "За доброто" създадоха фонд, който ще помага на децата на медици и учители, загубили родителите си в битката с COVID-19.
 
Целта на кампанията е да съберат средства, от които децата да получават месечна стипендия. По данни на инициаторите на кампанията, над 100 са вече медиците и учителите починали от началото на пандемията.
 
Част от инициативите включват и преобразените детски отделения, които трябва да окажат помощ на медиците на първа линия и подкрепа за техните деца. Тези инициативи са създадени и реализирани от 8 млади дами, нарекли доброволния си труд порект "За доброто". Всичко е започнало случайно, по неприятен повод, преди малко повече от година.
 
"След един престой с дъщеричката ми в столичната педиатрия и вследствие на това, което аз видях като материални условия там, реших да започна кампания, инициатива", разказва Кремена Кунева.
 
За две седмици 30 доброволци ремонтират напълно Отделението по нефрология на детската болницата "Проф. д-р Иван Митев".
 
Доброволците започват да се увеличават. Ремонтират още едно детско отделение, а после и друго в Пловдив. За малко повече от година, кампаниите стават 10.
 
През март, благодарение на нова кампания, са осигурени лични предпазни средства за 120 болници, както и 10 респиратора. Друга кампания през есента, успява да осигури топъл и питателен обяд за медиците от първа линия - не само в София, но и в страната. Освен дарителски, двете камапания са и доброволчески.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли с чужда пита помен ще правя? Пак ли опряха до изкараните с кръв левчета? А тези пари ще стигнат ли до нуждаещите си или трябват за екскурзии на управителя от ХелпКарма до Малдивите и Бахамите?Къде са адвокатите да осъдят Вълчев и калинките от МОН за присъственото обучение през м. ноември? Нека наглеците от МОН начело с министъра платят за смъртта на хората - независимо дали са учители, лекари или други работещи.
13
1
 
2
 
! Отговори
Ей ами полицаите преди 3 години
Те нали са на първа линия!
12
0
 
6
 
! Отговори
А защо преди 3 години
Не даде онзи дето каза: "Разпоредил съм се учениците да учат присъствено." И онзи дето разправяше, че училищата са най-сигурната среда?
11
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
По принцип ,често помагаме на други хора в живота , ако са ти приятели шофьора и касиерката и имат нужда от твоята помощ и не е проблем за теб да им помогнеш ,защо не.Кръговрат на живота.На мен лично много приятели са ми помагали когато имам нужда, аз също съм помагал когато те имат нужда.
10
1
 
6
 
! Отговори
Пак разделение преди 3 години
За да няма защо на тия, а не на ония, най-добре е всяко съсловие да си направи фонд от лични вноски. По 5-10 лв. на месец не са кой знае колко пари, но събрани заедно стават доста.
9
0
 
5
 
! Отговори
Свобода преди 3 години
Нали сме свободна държава. Всеки може да дарява личните си средства на които прецени.
8
2
 
4
 
! Отговори
,,,, преди 3 години
До до4А , че на шофьора от градския транспорт , а на касиерката в Лидъл .... Я стига ....
7
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Ами дари на тях или основи фонд с приятелите ти и съберете за децата които са загубили родителите си не заради корона.Така ти лично ще се погрижиш за тези деца.Хубаво е, че има доброволци като теб за други клаузи.И така трябва.
6
6
 
5
 
! Отговори
до4 преди 3 години
Медици и учители са професии в служба на обществото с най-висок риск от заразяване. Това не е техен личен избор. Това че някой друг се е заразил на морето, докато е на почивка или в кръчмата си е негов избор и никой не му е длъжен.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама, едно нечие чекмедже би свършило работа да се осигурят стипендии на всички деца в България които са загубили родители при тая епидемия!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останалите деца, загубили родители, по-лоши ли са от децата на медиците и учителите?
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В. УзуновХората са създали фонд, в който събират средства, доброволно внесени от желаещите.. Ще ги дадат на тези, за които ги събират. Такива плондери като теб никой няма да пита...
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да му се вземат заплатите на Вълчев за последните няколко месеца и да се дадат на децата на медици и учители, загубили родителите си в битката с COVID-19.
1
7
 
6
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Какви са пак тези глупости!? От къде на къде? С какво право ще им дават? То всички може да ревнат за помощи. Хиляда пъти им вдигат заплатите ,а сега и това. Ония от Банкя да ги дава от него.