От Helpbook: Нагло строителство, сметище, липса на осветление...

Обзор на сигнали, постъпили в онлайн платформата
2 дек 2020 18:35, Анисия Иванова
8

Снимка: Helpbook

Според действащата нормативна уредба строителните площадки трябва да са оградени с временни плътни огради, съгласно изискванията, и да са поставени съответните предупредителни знаци и табели. Случаят далеч не е такъв, според описания сигнал, изпратен до платформата Helpbook.info.

Строителна дейност кипи в непосредствена близост до къщата на нашия потребител, като не са взети никакви предпазни мерки - няма предпазни мрежи. В резултат на това падат отломки, железа, бетон и камъни в двора и околните площи. След молба да се вземат мерки по обезопасяването му положението станало в пъти по-зле. Самоделно изградената козирка над част от двора се оказва неефективна, част от оградата на къщата вече е унищожена, а паркирането на семейния автомобил е невъзможно. В допълнение, часовете за почивка не се спазват по никакъв начин, което още повече нажежава обстановката. Молбата е отговорните органи да вземат спешни мерки преди да пострада някой член на семейството.

Сигнализираха ни за незаконно сметище в горите над вилна зона в град Варна. От изпратените снимки се виждат тонове боклуци разпръснати из иначе живописните пътеки, а мръсотията е буквално навсякъде.

Друг наш потребител отправя молба към район „Възраждане“ за поставяне на осветително тяло над моста на р. Владайска, тъй като през тъмните часове на денонощието преминаването през него представлява сериозно изпитание. В близост се намира детска площадка, на която осветлението е излязло извън строя, с което допълнително се затруднява придвижването на минувачите.

Завършваме днешния обзор с молба към ЦГМ за ремонт на електронно табло на столичния булевард „Христо Ботев“, тъй като повече от месец не предоставя необходимата информация на чакащите автобуси.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво?
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се има предвид, че всички сегашни партии са клонинги на БКП, какво да се очаква друго освен, че политиката стана лай-няна работа и нищо не се върши както трябва.Нали се оказа, че и царчето симьончу бил вербуван срещу пари.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тези земи само варвари живеят.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е резултатът от управлението на гeрб!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е Боколандия. На който не му харесва или да се изнася или да вземе да гласува. За който и да гласувате все ще е по-добре. Ако не сте доволни на следващите избори гласувайте за друг. Все ще е някаква алтернатива. Едва ли ще е по-зле.