Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата

Той отрича да е взимал наркотици, предложил да го тестват
3 дек 2020 09:06,
276
Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата
Снимка: БГНЕС

Йожеф Сайер, унгарският евродепутат, заловен на оргия в Брюксел, се е спуснал с кървави ръце по водосточна тръба, за да избяга от полицията. Властите обявиха, че на партито с около 25 мъже е имало още двама души с дипломатически имунитет, чиито имена обаче не са разкрити, съобщи Ройтерс.

59-годишният Сайер, който е от партията "Фидес" на унгарския премиер Виктор Орбан, е подал изненадващо оставка от Европарламента и политиката още в неделя, а за скандала се разбра във вторник.

Още по темата

Апартаментът, в който се е провел купонът, се намирал на горния етаж над затворен гей бар на улица "Стенстрад", близо до централния площад на Брюксел. Той бил щурмуван от белгийската полиция в петък след сигнал от съседи за силен шум и възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

За да се измъкне, Сайер пробвал да избяга по тръбата на улука, но случаен човек издал на полицаите, че е видял мъж да напуска събирането на първия етаж на сграда по необичаен начин. Малко по-късно полицаите залавят беглеца, който бил с окървавени ръце според прокуратурата и най-вероятно се е наранил, докато бягал. В раницата му били открити наркотици, а самият той не успял да представи документ за самоличност.

Придружили го до мястото, на което живее, където се идентифицирал като S. J., роден през 1961 г. Показал дипломатически паспорт, допълват от прокуратурата.

Политикът, който от 2004 г. ръководи делегацията на "Фидес" в Европарламента, обяви, че е бил на партито, и се извини, но заяви, че намерените наркотици (екстази) не били негови.

"Не съм използвал наркотици, предложих на полицията на място да ми бъде направен официален тест, но те не пожелаха", коментира Сайер.

Първоначално евродепутатът обяснил оставката си с нарастващото психическо напрежение, което усещал от ежедневната политическа борба.

"Това бе безотговорно от моя страна", заяви той и изрази готовност да плати дължимата глоба.

Йожеф Сайер е един от авторите на спорната конституция на Унгария от 2010 г., която беше критикувана от борци за човешки права с аргумента, че създава зловредна среда за представителите на ЛГБТ общността. Правителството на Виктор Орбан, което е остър противник на хомосексуализма, иска да забрани на еднополови двойки да осиновяват деца.

Провинилият се евродепутат е женен за видна унгарска адвокатка и съдия, а двамата имат дъщеря. Той четири пъти е бил депутат в унгарския парламент, а още 4 - в Европарламента.

Други двама души, на възраст 43 и 33 години, които поискали дипломатически имунитет, били открити на партито сред многото мъже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
15
 
! Отговори
Рада Дълбоката преди 3 години
Е и ?!?! Какво толкова е станало?!?! Просто един "скромен купон"!!! Както се казва - да се видим с приятелчета!!! Това са НОВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ !!!!! ....... Ако има някой против - директно му изпращаме БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ и ще му разкажем играта !!!!!!
94
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахаххааааа, тоя щом има жена и деца може само да ги е маразил на купона :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
93
0
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
И на него ще му се случи,ама на изборите.И ще се въртиии,въртииии....
92
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СандоВсъщност нарушението не е, че е гей, а че не спазва КОВИД19 мерките.Ако беше си викнал дискретно в хотела някой епилиран мускулест младеж, никой нямаше да разбере. Ама на - оргия да става.
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да не са от ония,дето нашия ги е ... с 200?
90
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле майкооооо,какви ги вършат началниците в Брюксел.Затова ли са изпратени там?Затова ли им плащаме толкова високи вноски и заплати?Закривааааай.
89
1
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
тоя как са го наредили не е истниа направо ... другите се пазят в анонимност
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ......Да кажат и дипломатите откъде са.....От Естония са казаха
87
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94И орбан и всички русофили сте лицемери.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рада "дълбоката" да не е бил от организаторите?
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И със съдран заdник!
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 99Министерството на външните работи на Естония потвърди, че белгийската полиция е задържала естонски дипломат заради нарушение на въведените в Белгия ограничения. Той е бил сред участниците на добилото скандална известност секс парти в Брюксел.
83
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързал е за среща с д-р Радев, да обсъдят поредното вето и как Борисов стой в дъното на Ковид-пандемията:)))))))))))))
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да кажат и дипломатите откъде са.
81
4
 
13
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Бях сигурен че е от бившия соц.блок.Тия които се правят на най-ербапи са най-големите гейове.
80
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единствената цел на раздухвания скандал е орбан и партията му - най якия враг на
79
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
94, Освен това гей оргийте не са забранени и нали уж в ЕС са толерантни.Защо публикациите не бяха "Трима дипломати нарушиха карантината".Защо трябваше да се пише, че е било гей секс?Гей сексът не е забранен, но е лицемерно цял ден да защитаваш християнски ценности и да пишеш в коституцията, че таткото е мъж, а майката жена, като в същото време пишещият конституцията е татко гей!
78
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
номера е много гадени с далечна организацияорбан е министъра дето тотално отсвири джендърите и сорос на държавно нивос нужните документи - това не се прощава и организацията уе много яка - да вкараш полицията точно там а сигурно има още десетки подобни местаи имената на удобните не се съобщават - .това е истината да е жи и здрав орбан истински мъж дето мисли за народа сие и нашите сороджендърчета си имат тема за яко празнене- по адрес на орбаннай.големият им враг
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е пак някаква постановка! Човекът просто е искал да се запознае с враговете на християнските ценности, за да може по добре да защитава тези ценности в парламента!
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Що се отнася до ченгеджийските номера, теб могат ли да те хванат гол на гей парти с наркотици в чантата? :)"То е ясно, че унгарецът не е света вода ненапита. Почти всеки човек има кирливи ризи. Въпросът е кой и кога ги вади. Ако бяха обявили или и тримата дипломати или никого нямаше да имам претенции. Освен това гей оргийте не са забранени и нали уж в ЕС са толерантни.Защо публикациите не бяха "Трима дипломати нарушиха карантината".Защо трябваше да се пише, че е било гей секс?