По какъв начин ще гласуват хората под карантина?

Възможно е изборите през март да бъдат преместени
3 дек 2020 09:13, Ния Христова
22
По какъв начин ще гласуват хората под карантина?
Снимка: БГНЕС
Не можем да кажем как ще гласуват хора под карантина засега, ще се мисли по този въпрос, ако пандемичната обстановка продължи. Това каза говорителят на ЦИК Таня Цанева пред bTV.
 
"Според Изборния кодекс с подвижни урни могат да гласуват само хора с трайни увреждания. COVID не е такома увреждане, ще се мисли, все пак имаме доста време до края на март, когато ще се знае каква е степента на развитие на пандемията, надяваме се, че ще е отшумяла до тогава", обясни тя. 
 
Тя смята, че има възможност, ако не се подобри ситуацията, да има отмяна с до два месеца изборите: "Но това е компетенция на президента, датата може да варира в рамките на 2 месеца или тези през март да се преместят най-късно в края на май."
 
Цанева отбеляза, че е възможно да има проблем с набиране на членове на Сенкционни изирателни комисии заради страха от коронавируса.
 
Тя добави още, че е възможно изборният ден да започне по-рано с два часа или в 5 сутринта, за да се избегне струпването на хора.
 
Машините за гласуване ще са 9600. Няма да може да се подменят при повреда в изборния ден, защото са програмирани за определена секция. 
 
Гласуването в чужбина ще бъде решено спрямо подадените заявления и там, където е необходимо, от позволението на дадената страна, което ще зависи и от обстановката. 
 
Говорителят на ЦИК поясни, че се очаква да започне и имунизация сега, а това може да ограничи пандемията.

22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Ако изборите са по време на пандемия, нямам никакво намерение да си рискувам живота за да гласувам.
17
2
 
5
 
! Отговори
К преди 1 месец
Махнете ли Гешев, връщате бандитизацията,мутризацията,анархията и ПРЕСТЪПНОСТТА в България!
Също Гешев стана неприятен на някои хора,защото ги хвана,че разпределят делата умишлено на определени корумпирани хора в съдебната система,за да печелят делата ПРЕСТЪПНИЦИ,а не пострадалите!
16
0
 
4
 
! Отговори
К преди 1 месец
....ако пак тръгнете срещу Гешев,ето такива престъпници ще излизат от затвора,ВВС оправда и един руснак,който ограби с огромна сума младо семейство чрез измама,защото са някъде от територията на бившия СССР и не разбират български език,след като семейството е започнало да си търси парите и за да не се радуе случая,руснака убива младата майка и детенцето,расфасова ги на части и ги зарява,след време се намират парчетата,но въпреки това,руснака-убиец е ПУСНАТ НА СВОБОДА с помоща на корумпирания ВСС
15
1
 
1
 
! Отговори
К преди 1 месец
.....убийците са жената и лично любовника,дори има самопризнания на убийците,но те се отказват от тях на по-късен етап и вкарват момчето в затвора,където лежи почти 10 години,убийците бягат в Англия,защото момчето излиза от затвора и ще води ново дело за справедливост срещу убийците на приятеля му.
Освен,че момчето е едноръко,няма НИКАКВИ следи на които да се основе присъда за убийство срещу него,защото просто не е бил на мястото на престъплението,ако пак тръгнете срещу Гешев,ето такива престъпн
14
1
 
4
 
! Отговори
К преди 1 месец
Гешев извади от завора едноръко момче,което е невинно и са го вкарали в затвора самите убийци,момчето е било приятел на мъжа на едно семейство,жената обаче си хваща любовник от Англия и двамата убиват съпруга,на всичко отгоре вкарват в затвора момчето,приятел на убития мъж,без доказателства,дори напротив,полиграфа показва ,че убийците са жената и лично любовника,дори има самопризнания на убийците,но те се отказват от тях на по-късен етап и вкарват момчето в затвора,където лежи почти 10 години
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага ви казвам какво се крие зад тези точно 2 месеца допълнително. Точно толкова липсват на Бокич, за да "бие" Станко Тодоров по най-дълго управлявал министър-председател.
Все голям го вади, че биел по избори, но не може да бие Станко Тодоров!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев бе добър прокурор,патриот и подгони истинските престъпници,вредни за страната,също и въведе някакъв ред в системата и се опитваше да изкорени измамите и шуробаджанащината в съда,за има справедливи присъди,но престъпниците го спъваха по всякакви начини!
Извади от завора момче,което е невинно и са го вкарали в затвора самите убийци,момчето е било приятел на мъжа на едно семейство,жената обаче си хваща любовник от Англия и убиват съпруга,на всичко отгоре вкарват в затвора момчето,приятел на з
11
1
 
2
 
! Отговори
ДА преди 1 месец
Усещам,как някой иска да остане на власт,поне докато мине епидемията!!Поне още 1-2 годинки!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова като доброволка ще им сменя памперсите два дни , сред което им попълва бюлетините готово
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласуване по Интернет. Крайно време е да го приемат.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Написах мecти изборите, а те сложиха *** изборите.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да подаде оставка сега, той ще ми *** изборите с два месеца в бъдещето. Няма да мине.
6
2
 
4
 
! Отговори
куку преди 1 месец
Приемат гласуване по пощата и интернет и готово.Ама как тогава ще минат дебелите лъжи по време на избори.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че защо да има избори въобще? Докато има проблеми няма да тормозят хората с избори, а проблеми винаги ще има за решаване... така че. Направо да пускаме пожизнен премиерски пост и край. Демокрация-шемокрация.
4
2
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 1 месец
Няма да има избори - няма да гласуват!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как по какъв начин - срещу престъпниците от ГРОБ.
2
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 месец
До изборите ковид цирка ще е приключил
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата ще им дава попълнени бюлетини, две кибапчита, топли и двайсетак. Да не се мъчат хората, все пак са болни.