Проф. Стоилова: Починалите трябва да намалеят до седмица

Кога може да очакваме да се пречупи кривата на броя на заразените?
3 дек 2020 09:13, Ния Христова
21
Проф. Стоилова: Починалите трябва да намалеят до седмица
Снимка: БГНЕС
"Следващите месеци очакваме, че индексите на заболяемост ще намалеят. Починалите също трябва да намалеят до седмица заради взетите мерки. Ваксинацията ще даде един нов етап в развитието на тази пандемия. Трябва да отбележа, че биотехнологичните компании направиха нещо невероятно. За 6 месеца се направи изключителен пробив относно ваксините. Това обикновено се е правило за години". Това заяви в ефира на Нова ТВ проф. д-р Йордан Стоилова от катедра "Епидемиология и медицина на бедствените ситуации", МУ-Пловдив.
 
Тя обясни още, че към СЗО има подадени над 220 заявления за ваксина.
Още по темата
 
"Всеки има право да избере своята, след като има достатъчна информация за същността и значението на ваксините. Аз съм си избрала тази на „Пфайзър“ или на „Астра Зенека“. Първата вече е регистрирана във Великобритания. Тя дава голяма вероятност за развитие на антитела. Тествана е при над 40 хиляди души, което е много голяма група. Най-проверяваният биопродукт са ваксините", казва още проф. Стоилова.
 
Специалистът изтъкна, че тези компании имат голям опит в създаването на ваксини, а самите ваксини пък са най-сигурното средство за овладяване на пандемията. От значение обаче е какъв процент от населението ще се ваксинира.
 
Проф. Стоилова добавя, че за последните 40 години са се появили над 30 опасни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на новите случаи намалява от 21 ноември, т.е. седмица преди новите мерки. Броя на починалите също ще се намали започвайки след около седмица, т.е. 15-20 дни след 21 ноември. Засега обаче броя на новите случаи намалява доста бавно, което означава и че броя на починалите ще намалява бавно.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По естествен намалява кривата на заболели и починали при всяка епидемия. С мерки и без мерки - все ще намалее. Това и на децата е ясно. Тази епидемия с нищо не е по-различна, та кривата, така или иначе, ще намалее и това предстои.А с вкарването на ваксината ще стане и бързо - не за друго, ами неверните лъжливи отчети това чакат. Миналата седмица в едно РПУ правеха тестове, установиха два положителни на хора, които не се явиха. И не е единствен случай това.Пък който ще да вярва на ТВ и преса!
14
1
 
3
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
След седмица ще ги намалите,ама след две седмици пак ще ги увеличите!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платена реклама, това трябва да се постави под статията, която е дирижирана и планирана манипулация, точно по указанията на Били Мизантропа.И да - след поставянето на ваксината ще имаме нов етап в развитието на пандемията - болните ще се увеличат и умрелите ще бъдат от страничните ефекти на ваксината, а не от вируса. Ваксина, ваксина - набиване до припадък, докато измамата попие в мозъците и убие всяка рационалност.
12
0
 
10
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Скалъпили набързо някаква ваксина и били много горди. Що не искат да понесът компаниите отговорност? Щото ваксината е като руска ролетка.
11
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Искат да ни държат затворени докато ни пречупят да вземем отровната ваксина.
10
5
 
12
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Стоилова да ходи да си гледа пенсията. За да е шеф катедра трябва да е удобна н с властта и да говори каквото и се каже. Всеки ден умират толкова хора колкото и преди но голяма част от тях се пишат знаете какво. Ваксина се прави на минимум за 3 година, максимално за 5-10 години, а тази я направиха за 6-7 месеца, много е странно това бързане.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 6 месеца се направи изключителен пробив относно ваксините. Това обикновено се е правило за годиниДа, защото с години търсят страничните ефекти. Тук просто са подписали че не носят отговорност ако има странични ефекти. Нищо невероятно няма.То и Мерцедес могат да изкарват нова кола на всеки 3 месеца ако не съблюдават изисквания за безопасност и не дават никаква гаранция за колата.
8
2
 
13
 
! Отговори
Ааас преди 3 години
На медия Днес.бг е наредено от Вожда всяка втора статия да пише че болните и умрелите ще намаляват та да се внуши на народа (лошият материал) че видиш ли взетите малаумни мерки дават резултати. Като махнат мерките хората като се разходят по Коледните базари и януари пак затваряне.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Intelligence without brain. Що е то - БГ професор завършил землянка.
6
2
 
7
 
! Отговори
Герчо преди 3 години
Аз само не разбрах господина в статията е госпожа или госпожата е господин?
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая защо площи глупости? Първо-40000 души тествани с тая ваксина изобщо не са МНОГО! Второ-какъв ще е имунният отговор на организма като време въобще не е ЯСНОТрето-как може да е най проверяван продукт тая ваксина,след като е разработена на бегом,без да се спазва нормалната времева рамка за разработка и тестване на подобни продукти!
4
3
 
12
 
! Отговори
Перниканец преди 3 години
Не трябва, а направо ще намалеят, професоре. След като починалите от рак, инсулт и инфаркт спрете да ги приписвате на короната. Раята ще е доволна от мерките и стадото ще блее доволно до изборите, преди да пусне отново бюлетината за същите касапи.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази за да говори така да представи доказателства или си остава една пропаганда и лобизъм. Кой носи отговорнст ако се ваксинираме и след туй пак ни прасне Короната ?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са най-проверявани ваксините да каже какво има във ваксината на Пфайзър целия химически състав ?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам с ваксина стояща на -70 да се ваксинира госпожата за да даде пример