Все още сме първи по смъртност от вируса, но болните намаляват

Колко хора ще пожелаят да се ваксинират у нас?
Обновена: 4 дек 2020 10:51 | 4 дек 2020 10:37, Веселина Йорданова
208
Все още сме първи по смъртност от вируса, но болните намаляват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България все още е на първо място по смъртност от коронавирус в Европа, намалява обаче 14-дневната заболеваемост и тя е 591 на 100 000.

Още по темата
Има разлики и по области - заболеваемостта в Габрово е 14 пъти по-голяма от тази в Кърджали, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг в МС.

Почти всички, които са стигнали до летален изход, са потърсили късно лекарска помощ, така здравният министър Костадин Ангелов обясни първото ни място в черната статистика. Другият фактор според него са придружаващите заболявания, например сърдечни болести, които много българи имат.

Кунчев каза, че положителните промени след въвеждане на последните мерки са крехки и в начална фаза.

Все още показателите за седмичен брой тестове са едни и същи, но положителността им пада за първи път в последната седмица и е между 32-36%.

12 266 души са излекувани за изминалите седем дни.

Заетите легла от пациенти с коронавирус са 51%, а в интензивните грижи - 40%. 98% от леглата в Шумен са заети, следващата област по заетост на леглата е Ямбол.

Кунчев обясни, че всяка страна и компания има право да ограничава едно или друго според това дали човек е ваксиниран, каквито информации вече се появиха от авиокомпании.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Той напомни, че за противогрипна ваксина ние сме на последните места в Европа с няколко процента имунизирани, срещу рака на маточната шийка също няма желание за ваксинация у нас.

Затова здравните власти очакват различни проценти ваксинирани в таргет групите.

Имунизация ще започне след одобрение от Европейската агенция по лекарствата за конкретната ваксина и разрешение от ЕК, така е според законодателството в ЕС.

Националния план за ваксиниране може да видите ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжи...много хора познати които живеят е Германия Белгия Франция ,казват че ви лъжат ,при тях са много много повече
166
0
 
0
 
! Отговори
ХюмънБарбекю преди 3 години
нека да нареди да се спре измирането и който се съгласи по 5 лева на ден да видиме колко ше мое да се изцеди от Щаба за труповете
165
2
 
4
 
! Отговори
народното здраве преди 3 години
Откакто се заплаща лечението ни на здравно осигурените - край на здравната система.Само Исус Христос чрез неговите пророци са били единствените лечители.То никъде във Светото писание не се споменева за други лекари! Народе!!!четете го!Към Господ погледни и спасен бъди!
164
1
 
5
 
! Отговори
до 160 преди 3 години
Казва се загиналите (не умрелите или не починалите).Загиналите защото това е битка. Ковид19 е биологично оръжие и това е война.
163
0
 
5
 
! Отговори
Г-жа Дупчек преди 3 години
Абсолютна глупост! Болните все още не намаляват. Намаляват новите случаи, но активните случаи все още се увеличават, понеже странно малко хора оздарвяват. Пикът на активните случаи предстои!
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да намаляват , като се има в предвид ,че както и тестовете намаляват така и хората.
161
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Главен,здравен,държавен........., С такива смешници няма да отстъпим първото място!!!!
160
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е - българопитека не вярва във вируса но като се зарази иска някой специално да го лекува и обгрижва. Няма да се ваксинира щото някой ще го чипира - в къщата му обаче има 200 китайски чипа и поне толкова американски. За телефона не говорим. Въобще странна и противоречива личност е той.. потайна и безмерно т.ъпа!
159
5
 
11
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори като тях, както и като Другарките Нинова и Йончева , които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
158
6
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Болните намаляват, защото такива като този на снимката не трябва да са никога министри.
157
2
 
8
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Винаги намаляват като са по малко тестове мошеници управлявате бройката не ви е срам
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не мълчете. Но не говорете глупости! Точно така! Аз бих пеифразирал: Когато науката (мпиричната) говори, и боговете мълчат, а камо ли хората! Човешкият живот е ценност, защото е съзидателен за следващите поколения. Логиката ви е абсурдна. Просто ецепта за бедствие. не си служете с примери от Франция и Германия, защото става въпрос за много по-развити здравни ситеми. Там смъртността е под 1%, при нас 4-5%
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 164Ами не мълчете! Но не говорете глупости! Точно така! Аз бих перифразирак: Когато Емпиричнта наука говори, замълчи! А иначе, истинката и пълна свобода е в смъртта. Но човешкият живот е Ценост, заото е съзидателен за следващите пколения. Логиката, която изповядвате, изобщо не е логика. Просто рецепта за бедствие. Достатъчно!
154
7
 
7
 
! Отговори
GOD IS LOVE преди 3 години
Световната здравна организация,фармацевтичните компании и лекарите са в цялат тази измама.Който живее в Бог,не се страхува,защото БОГ е Любов и абсолютна свобода!В БОГ няма болести страх невежество има вяра чистота милосърдие светлина.Продават проблем,негативно напластяват и внушават,за да подтиснат положителните мисли на хората /вируси винаги е имало/,сега продват решение и ще ви тровят с него.Когато се осъзнаете,ще е късно.
153
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчо я кажи как самолети на СЗО ръсят от въздуха с коронавируса.Кажи кажи не го крийте.Почти всеки ден небето е пълно с бели черти които се задържат дълго преди да изчезнат.Знаем как американците са пръскали народа си сега ти кажи какво правят с нас.
152
4
 
4
 
! Отговори
До 164 преди 3 години
Когато фактите говорят и боговете мълчат! Относно мълчанието - там се корени проблема на народи като нашия. 45 години ни задължаваха да мълчим ,после дойде време "уж" да говорим ...Да ама не..Дойдоха мутри - биеха с бухалки ако говориш ...Преди това робство 500 години ,войни загубени на масата на преговори ..И едно мълчание ...Та викаш - да мълча ?! Няма ,господин 164 защото съм прав !
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,за мен варианта с по една маска менте и толкова не е добьр вариант без никакви меркиМедиците сьс специални маски и ръкавици се заразяват какво остава за нас натъпкани в транспорта
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 161Работят, но как - със задължителни маски, навсякъде. И то 5-слойни. На второ място, кой е казал, че примерно Франция трябва да е пример. Просто защото не е! Въпреки вечерния час поддържат доста високи нива, макар че ги свалиха. Освен това, дребничко, изобщо не ми говори за мозък и пр., просто защото не го твърдя аз, а най-авторитетни източници, математически модели, алгоритми. Източници Лансет, Принстън, Кейбридж. И нашите математици не са за подценяване. Така че нй-добре замълчи!
149
3
 
6
 
! Отговори
Докато2 преди 3 години
и "мислят" че разнасянето на зараза е равно на свобода. Ами не, не е това.
148
4
 
4
 
! Отговори
Докато преди 3 години
глу-п-ците си мислят че плюенето е равно на критично мислене и докато ги толерираме да "дават" мнение ще е така.