Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"

Той прогнозира по-тежка 2021 г. и вдигане на данъците
6 дек 2020 11:10, Ния Христова
63
Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"
Снимка: БГНЕС
В икономическо отношение 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата. Това каза в ефира на bTV бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани.
 
Той е на мнение, че мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни. 
 
"Правитлеството тича след кризата. Трябва да се помисли кои сектори са най-засегнати и защо това се получава. Причината е, че в правителството няма икономисти, които да кажат в какви мерки трябва сега да се инвестира, преди ситуацията да стане по-лоша", каза още Дянков.
 
Бившият финансов министър смята, че предстоят още вълни на коронавирусната зараза, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той посочи още, че има вероятност данъците у нас да бъдат увеличени.
 
"До 2 г. данъците ще се увеличават, защото сега се вдигнаха доста от социалните придобивки и се върви към вдигане на данъците. Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета", обясни той. 
 
Дянков бе категоричен, че до 1-2 години се очаква да настъпи криза и в банковия сектор. Той каза, че правителството трябва да почерпи експертен опит, за да се справи с проблемите в икономиката.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
До Маг Минчо преди 3 години
Като гледам тая власт до къде ни докара, да сме последни по всичко хубаво в Европа и на първо място по всичко лошо, може би трябва да се вслушаме в думите на тия дето я критикуват, па макар и бивши властимащи.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както всичко в България, мерки се взимат след като нещо стане, а даже и мерките са козметични в повечето случай. Такива неща като превенция и преспектива, са непознати думи за властимащите.
48
1
 
4
 
! Отговори
Не е вярно преди 3 години
Не тича след кризата - то и това не може, а само поддържа огъня.
47
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-42,твоя бойко и за тези страни които си написал,не става,него,само такива като теб,го правят гОлямата работа,а всъщност е ,едно голямо НИЩО.
46
2
 
4
 
! Отговори
sorry преди 3 години
Дянков,не онази пица,която раздаде на администраторите,при постната софра за народаот твоето могъщо финансово управление,а кръглата нула,днес е твоето финансово вярване и тържествуване!Смешен,разноглед,противен и дълбоко смехотворен!Да припомням ли,това си ти със софийски апартамент наскоро и ...дано да ти върви!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** Гербер - Той толкова се вял и оял ,че може и постна пица да му се дояде.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иДянков тича..., след правителството!
43
3
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ВЕЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ И КОМСОМОЛЦИ ОТ БКП/БСП , СЕ ИЗРЕДИХА ДА КОМЕНТИРАТ , БЮДЖЕТА И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ МЕРКИ НА ГЕРБ!ТАЯ СУТРИН , ДОРИ ОНЯ ТУМБАК ОТ "ТРОН" -КРАСИМИР ...РАЗДАВАШЕ АКЪЛИ , КАК ДА СЕ РЕФОРМИРА ИКОНОМИКАТА У НАС!У ЦЕЛ СВЕТ , ГОРИ ПАНДЕМИЯТА , ХОРАТА ЗАТВАРЯТ ПРЕДПРИЯТИЯ ....ТОЯ "КОМСОМОЛСКИ УМИК" --ИСКА ДА ПРАВИ "РЕФОРМИ"...ХА,ХА,ХАААААААА...ТОВА Е СЪЩОТО :---КАТО ТИ СЕ ЗАПАЛИ ТАВАНА НА КЪЩАТА ....ТИ ДА ТЪРЧИШ ДА СИ РЕМОНТИРАШ МЕБЕЛИТЕ У ДОМА...!!!??СМЕХ!
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дянков ти и твоите другари където окрадохте и разпродадохте България сега акъл даваш от САЩ.
41
0
 
13
 
! Отговори
Прост Гербер преди 3 години
Дянков хапваш ли постна пица в Щатите а?
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаосът е навсякъде в нашата свята и чиста република,комадвана от мутри и депесари.Гледам вчера монархията в Англия как е уредена.Пуснали хората на мачове вече за коледа да им сгреят сърцата.Тука за коледа разказаха играта на мало и голямо.В Англия всичко е по график и има ред и дисциплина.Тука има разруха и фукане.Та толкоз с чистата и свята република.
39
1
 
7
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Интересна е еволюцията на всички, излезли от Властта,без значение дали са леви или десни, експерти или безпартийни,умни или прости!Те никога не излизат с обяснение ЗАЩО напускат тази Власт,когато са "изплюти" от Нея!Винаги обаче търсят реванш и оправдание за себе си, къде с напоителни интервюта,къде с основаване на партии,къде с люти клетви,след година,след 5 или 10,Те не искат да останат длъжни или виновни!Дянков,Цветанов,Р.Петков,Местан...да не изреждаме всички светила,място няма да стигне!
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дянков е подходящ да дава съвети в Африка на някой африкански сатрап.Или в Индия на махараджи с крепостни селяни.Истинска пазарна икономика и либертарианска икономика има само в Африка, Индия и Латинска Америка.Каролевци, дянковци, иваннейковци са добри съветници за тези региони на света.
37
6
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Аман от коментатори, кито политиката изхвърли поради некадърност ... Хубаво е че от тях нищо не зависи, освен да преливат в общия хор на бабикяновците, хаджигенчовците, сестрите галеви, тюлените с гумените лодки и човечето с вдигнатия юмрук, сеещ хаос и разединение в нацията по вереме на световна пандемия и криза ... !!!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като с сетя той като беше какъв кошмар беше по добре да си мълчи. И Румен Гечев и той същия.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай па и тоя тпи той кат беше цъфнахме и вързахместегайте коланинекой не са стегали и ся имат шакфчета с клюлчета
34
3
 
6
 
! Отговори
да бе да преди 3 години
До Анониментова с дълга го направи велчев при царя а не дянков !! а това , че прехвърли пари от здравната каса в бюджета ....не е голям проблем защото така или иначе касата се дофинансира от бюджета като касата и бюджета са все различни пера на едно и също а именно държавни разходи !! за закритите болници дянков няма вина а тези които ги направиха търговски дружества !! а това , че при боко яко се краде от касата и той нищо не прави не е проблем, така ли и от държавните поръчки все той и доган
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До а койАма този опоска и окраде здравната каса до шушка и фатка с дълга направи от което България загуби 2 милиарда и още все такива истории,а нищо насреща,само съкратени болници и хората трябва да пътуват 100-200 километра до болница или до София и все такива неща ги върши,разбира се,че Бойко е за предпочитане пред него,не случайно народа го наричат "постната пица" и им се изправя косата,когато го видят!
32
1
 
1
 
! Отговори
темата преди 3 години
До */*по правопис ли била ...не знаех ! когато нямаш аргументи които те устройват си търсиш извинение ...удобно. почти като работодателя ти боко прехвърляш вниманието от неудобни въпроси към смешни извинения
31
2
 
2
 
! Отговори
*/* преди 3 години
ЕДИКОЙ СИ ...не можеш да пишеш правилно на български език неграмотнико.ДАНАК...но комент.