Вместо на маса, на работа: Студенти ще са доброволци на 8 декември

Едно голямо благодаря им каза ректорът на Медицинския университет в Плевен
8 дек 2020 17:30,
14
Вместо на маса, на работа: Студенти ще са доброволци на 8 декември
Снимка: БГНЕС

Над 50 студенти в Плевен ще посрещнат 8 декември не в празнична, а в работна среда. Възпитаниците на Медицинския университет са доброволци в различни клиники на Университетската болница "Д-р Георги Странски", както и в лабораторията за PCR тестове.

Още по темата
"Неоценима е помощта на студентите доброволци. Това е едно невероятно училище за тях", каза ректорът проф. д-р Славчо Томов.

"Безрезервно, на доброволчески начела и принцип, те се включиха и участват в това да подпомогнат клиничните структури. Едно голямо благодаря", им каза той чрез БНР.

"На 8 декември нашите студенти ще са в малко по-необичайна среда и аз ги моля да направят така, че да се съберат в по-тесен кръг – с най-близките си, и да отбележат този празник. Защото след като премине всичко, и самата епидемия, да, ние ще имаме възможност наистина да празнуваме, но трябва да оцелеем, преди всичко трябва да оцелеем", продължи проф. д-р Славчо Томов.

"Пожелавам им да съхранят доброто у себе си и онова, което трудната ситуация запали у тях, да продължат да го носят по време на целия си професионален път оттук нататък", допълни ректорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатно или платено не разбрах .Доброволци означава безплатно или на символична цена.Как ще се издържат тия студенти или "мама меси ,тати носи...'' И икономия на болниците ще има няма да плащат за санитари.нЕ Е ХУБАВО ТОВА -ВСЕКИ ТРУД ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПЛАЩА...В МАГАЗИНА БЕЗ ПАРИ НЕ ДАВАТ !
10
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Разреванках се.Ей,тези студенти трябва да ги направят национални герои!
9
1
 
6
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
Е точно тия студенти освен, че ще станат истински лекари, ще станат и Хора.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ше съм доброволец на нелегалните партита с парола. Кви болници молници, давай уискито и да падат сутиените- 8 декември е!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насълзих са от умиление !
6
1
 
5
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Проклети да са лекарите, които се изпокриха зад студенти и лекуват от вкъщи по телефона!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея са зубърите на випуска типаж, така или иначе не ходят да празнува 8ми
4
2
 
6
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Малко започва да ми писва тая истерия с тия лекари и тоя ковид. Все едно няма друго на тоя свят, все едно на всички на тоя свят не им е важна работата и не създават блага за другите. Ами едни работници в чистота, дето са на минималната или на соицални помощи ако не ни хвърлят кофите, в София няма да може да си отворим вратите на блока от ***... И нямат базови хигиненни условия осигурени. Ами една касиерка в супермаркет? На ден и минават 200 000 болни, тя не е ли на първа линия?
3
0
 
5
 
! Отговори
Бля-бля преди 3 години
Дрън, дрън
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда. Винаги някой влачи, а редовият *** празнува като невидял с китайски подаръци, с *** ракия и с остатъците и залежалите продукти на Европа.
1
2
 
10
 
! Отговори
Похвално преди 3 години
Имаме и много свестни младежи и девойки.