От ВМРО се обявиха за дебат за празничната ни система

Доц. Михов: Не смятам, че историческата истина може да има различни лица
14

Защо най-българският празник се нарича на просветата, културата и славянската писменост, без да се посочват имената на светите братя Кирил и Методий. Има много неславянски народи, които използват тази писменост и много славянски, които не я ползват. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

24 май е един от най-българските празници, подчерта той.

"Той е нещо непреходно. Навсякъде, където живеят българи, те отбелязват този празник и затова е тази чувствителност. Нужен е дебат за нашата празнична система. Ние действително трябва да се вгледаме сериозно към празничната ни система - някои дати ги празнуваме по нов стил, други - по стар. Друг въпрос е разминаването на светския празник и този по църковен стил", допълни народният представител.

Той коментира и решение на НС за извънредния труд, прието от депутатите днес. Те решиха извънредният труд да бъде увеличен от 150 на 300 часа.

"Извънредният труд, най-общо казано, ще е в извънредни условия. Той може да бъде реализиран само при условие, че бъде фиксиран в колективен трудов договор", каза доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Относно отношенията между Скопие и София от последните месеци и изказванията на Зоран Заев в интервюта за македонски медии, депутатът посочи, че не е изненадан.

"Ще се наслушаме на подобни изказвания. Не смятам, че историческата истина може да има различни лица. Не става дума за политически компромис. България поставя 3 много прости условия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Неграмотността на ВМРО и тяхната омраза към България ( в тази партия българите са рядкост) са особено опасни за нас. Те може да са всичко друго, но в никакъв случай не са патриоти. Точно обратното е, и интереса им е само в парите. От там идва и продажбата на български паспорти на терористи - алчността им е не просто опасна, тя е убийствена!
9
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не членувам в партии...България и справедливото отношение към Народа ми са важни,Македония и свободна държава и първи я признахме...пишат на кирилица и говорят български,влязат ли в ЕС ще започнат с претенциите за малцинства...за територии...те и гърците ще го отнесат въпреки договорите...тези са троянски кон на Русия и Сърбия...а за съюзниците ни подкрепящи една несправедливост...нищо ново..ще се тепем за Историята ни!!!политиците...не ни предавайте отново!!!Справедливост!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска кирилица ще отчужди още повече другите народи от България. Руснаци ще пишат че си е руска, македонци че е македонска и така. ВМРО създават повече проблеми отколкото решават с една домашна кирилица или може би говорят за бг сливовица:)
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са съдени за убийството на Александър Стамболийски през 1923 година. Не трябва да има давност. Да се разследва и да поемат отговорност.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо една фашистка организация е откраднала името вемерео?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на преговорите с Македония е да се разшири европейското влияние на Балканите, а не да се покаже колко велика е шкембе войводата и Боко Тиквата и какви големи българи са Кирил и Методи , които са родени в македонския град Тесалоники, който е кръстен така на македонската принцеса Тесалоника, сестрата на Александър Македонски. На никой не му пука каква ви е писмеността, след като не можете да я използвате правилно, за да водите едни обикновени преговори и европейска дипломация.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато в Народното събрание има хора примитивни живеещи в миналия век като този, България ще си стои на дъното.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пияндета с име на чужда държава в името да не дават мнение кое как да бъде..
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО ДА ХОДИ ДА ДАВА АКЪЛ В МАКЕДОНИЯ.
1
0
 
12
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Стига с тия фашаги ВМРО не виждате ли че са *** като на слон д....