Студентските купони - по правилата, проверките за 8 декември не откриха нарушения

Студенти обяснили на контролните органи, че са наясно с правилата
27
Студентските купони - по правилата, проверките за 8 декември не откриха нарушения
Снимка: Министерство на туризма

В нито един от зимните курорти и малките населени места около тях не са установени нарушения на заповедта на министъра на здравеопазването на вчерашния студентски празник 8 декември, съобщиха от Министерството на туризма.

По разпореждане на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова бяха извършени съвместни проверки с представители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) в места за настаняване. Проверявани са били както големите 4- и 5-звездни хотели, така и предпочитаните къщи за гости и малки семейни хотели в Банско, Разлог, с. Баня, Добринище, Пампорово, Чепеларе и Боровец.

Още по темата
Поздравявам работещите в туристическия сектор, които показаха как трябва да се спазват условията и заповедта на министъра на здравеопазването. За нас това е ясен знак за висок професионализъм и морална отговорност към обществото, коментира резултатите от проверките вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Според нея е станало ясно, че опазването на здравето на туристите и спазването на всички санитарни мерки от местата за настаняване са основна грижа и приоритет на заетите в сектора.

"Въпреки неблагоприятните икономически условия секторът не се поколеба да се откаже от лесни печалби за сметка на здравето на хората. Вярвам, че именно с такава солидарност към обществото ще успеем да ограничим разпространението на пандемията и ще можем да посрещнем идващите празници с любимите си хора по обичаните от нас места", коментира още тя.

По време на инспекциите се следеше както за изпълняването на противоепидемичните мерки, така и за спазването на разпоредбите на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите

Всички студенти, които попаднаха в проверките на контролните органи, обясниха, че са наясно с указанията и правилата, при които могат да празнуват, и ги спазват.

Вицепремиерът и министър на туризма изказва своята благодарност към държавните институции и органите на МВР за подкрепата и съдействието при реализиране на съвместната инициатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АБЕ ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО ПРАВИЛАТА АМА САМО ДЕТО СЕ ДИКТИСВАТЕ
4
2
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Дайте да го видим този концлагер в Перник бе другари:):):)За това пише само по сайтовете на Бабакян:):):)
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдругиден ще четем новината как хиляди младежи се тръшкат от вируса
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подаряване на Вируси на Празника и Разнасяне на Вируса След Празника .....
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закривай и задочно