В нощта на 8 декември: Пустош, тишина, няма студенти, празнуване...

Проверяващи не откриха никакви нарушения на мерките
9 дек 2020 09:18,
59
В нощта на 8 декември: Пустош, тишина, няма студенти, празнуване...
Снимка: БГНЕС

Заради пандемията от COVID-19 тази година Банско не прилича на себе си. На 8 декември улиците му останаха празни, пусти и тихи, заведенията отдавна затворени, а студенти почти никъде не се срещаха.

В опит да разбере спазват ли се навсякъде правилата, малко след 19 часа в празничната вечер екипи на Министерството на туризма, Здравната инспекция, Полицията и Комисията за защита на потребителите тръгват на проверка из града, съобщава Нова тв.

Още по темата

Стигат до комплекс с къщи за гости край Разлог. Още от пръв поглед се вижда, че ресторантът не работи. Първата група студенти, обаче, още при вида на проверяващите, бързо се скриват в къщата си. След минути две от момчетата все пак излизат, за да обяснят, че спазват мерките и са по-малко от 15 души.

"Тук по принцип къщата е за 6, а там сме 7, и тука се събираме в момента, общо 13, аз не знам какви са условията, но мисля, че не сме нарушители, не знам. Имаше някои колеги се отказаха, но аз реших да дойда, не знам, не ми се стори така опасно", казва момчето.

Проверка има и в петзвезден хотел. Там обаче нарушения не са открити, първо защото ресторантът не работи и второ защото студенти няма. В село Баня къщите за гости са тъмни и безлюдни. Откриваме семеен хотел, който работи. Студенти вътре обаче няма.

"Нашия хотел не приема студенти, не само заради ситуацията, просто сме по-семейно ориентирани и студентите не са нашите клиенти. Не сме имали запитвания, индивидуални, имаше в началото от туроператорите, но... не", казва Цвети Нинова, собственик на хотел.

В Добринище също няма и помен от студентски празник. Навсякъде улиците са тъмни, къщите - тихи, а заведенията - затворени. Накрая проверяващите екипи стигат и до Банско. Но и там нарушения не са открити.

"Заключението е, че нарушения не бяха констатирани, няма работещи обекти, няма студентски празник, няма студенти. Целта на проверката беше да се установи дали има нарушаване на противоепидемичните мерки във връзка с празника 8 декември и студентския празник. Никъде нарушения не се констатират, тъй като няма студентски празник, няма студенти, няма празнуване, обектите са затворени и не работят", казват контролните органи.

В Банско затворени са и много от хотелите, като има и такива, които въобще няма да отварят през този зимен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
време и полувреме преди 3 години
За съжаление духът на веселието никога няма да се върне и празниците оттук нататък ще бъдат сиви,скучни и ограничени в крайно редуциран семеен кръг.Мизерията и бедността ще стиснат хората за гушата и единствената цел на повечето хора ще е да си напълнят коремите преди сън за да не слушат звуците от куркането на собствените им черва.
41
0
 
0
 
! Отговори
Ковидчо преди 3 години
А проверяващите...някой проверявал ли е?
40
0
 
0
 
! Отговори
aa преди 3 години
целта на проверките е да ръгат глоби, но хотелитерите са наясно и не работят
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Това не беше празник а някякъв пиянски пир с оргии. По-добре е да се отмени..."Беше ЧУДЕСЕН празник! Ако за теб и колегите ти е бил това, то на други места се е празнувало много по-интелигентно. Имам прекасни спомениПричината не е само в Ковида. Много хора сега са страшно обеднели, колкото и да лъже пропагандата
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги мислете вие студентките! -:) На Гергьов ден има пълнено агне! На Никул ден пълнен шаран! Виж на 8 декември е Пълненето на студентки! Не ги мислете тях.Те са си намерили местото за пълнене и купон! -:)
37
0
 
10
 
! Отговори
ПКП ПКП преди 3 години
Нищо, малко алчните банскалийски гьоотферени да полапкат. И да походят малко пеша. Стига им тая награда...
36
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
така ще е и догодина по това време
35
1
 
18
 
! Отговори
с.т. преди 3 години
Така ми беше кеф, като гледах по телевизията екипите, които с такава страст обикаляха по къщи и заведения, като мухи без глави, очаквайки да "хванат" нарушители, да гледат и говорят "строго" на нарушителите, а нарушители и нарушения... нямаше. Мъка... Продължавайте все така, уважаеми проверяващи и така ще бъде-пустош, тишина.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите явно са разумни хора и разбраха, че яденето и пиенето няма да избяга, но животът на близък не се връща. Браво, има бъдеще за България ако младите хора постъпват отговорно!
33
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хиляди домове вече е много тихо защото хората страдат заради загубени близки и заради мангъровеца Борисов в още много хиляди за съжаление ще дойде тая с косата,те седнали да ми дрънкат за пустощав чалгарниците...
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не беше празник а някякъв пиянски пир с оргии. По-добре е да се отмени или да се прязнува в университетите както е 24 май.
31
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Един невидим малък вирус, който направи целия голям свят тъжен и беден...
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то този празник е излишен по принцип. Ученето не е повод за празнуване в ресторанти. Пък и за интроверти като мен тишината е много добре, за нас интровертите балканските силни емоции са много неприятни.
29
1
 
14
 
! Отговори
Извънземно преди 3 години
До Прекрасния Нов Свят ......Ама върви на друго място...На друга планета. Не разбрахте, че тази година и другата поне до лятото ще е така.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8 НадървенНадървен, снощи си си легнал рано щото днес си на училище:)))))))))))))). Първо завърши, после си мечтай за студентки:))))))))))
27
3
 
27
 
! Отговори
Прекрасния Нов Свят преди 3 години
Тишина, Тишина....
26
1
 
30
 
! Отговори
спомени преди 3 години
По 200 човека на сватба, по 100 на изпращане на войник, студентски запой наподобяващ парижки протести всичко заминава в миналото.
25
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в интерес на истината много хотелиери от няколко години отказваха резервации на студенти за 8 декември по простата причина,че след тях е като след бомбардировка и се налагаше да правят основен ремонт на стаите,а пък цените,на които предлагаха бяха смешно ниски.
24
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият Студентски град е една голяма кръчма. Разврат и наркотици, никакъв научен дух и традиции, нищо общо със студентски кампус. Кръчмарски бизнес и нищо друго няма там.
23
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алкохолът до 21 години трябва да се забрани със закон, както е в нормалните страни.