Затварянето на фитнесите ще има и дългосрочни последствия

Физическата активност запазва физическото и психическото здраве
9 дек 2020 02:00, Ния Христова
38
Затварянето на фитнесите ще има и дългосрочни последствия
Снимка: БГНЕС
Епидемията затвори фитнес центровете в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност запазва физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID-19 на такова място.
 
Това сподели пред БНР Радка Чернева – управител на "Orange Fitness".
Още по темата
"Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа, а в дългосрочен план хората психологически свикват с мисълта, че тази зали не са безопасни. А вентилацията е отлична. Дезинфекцията се прилага редовно. Човек, ако не се чувства добре, ще отиде по-скоро до аптека, отколкото на фитнес", коментира още Радка Чернева.
 
Тя не смята, че ще получи компенсации, с които да покрие щетите, нанесени от епидемията и ограниченията, налагани със заповеди на министъра на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па диванист по-долу, "Батман" се именовал. Идея няма как се тича и движи човек зимно време на дъжд, сняг и минусови температури, как става товарене на цялата мускулатура, не само на кракомобила.То бабите като вас и в топлото толкоз се движите - ни вътре, ни вън. Само на дивана и от там акъли давате по въпроси, от които понятие нямате.Бабче, ни ФБ имам,ни бъркам хотенето и бягането с фитнес-няма нищо общо и едното не заменя другото. Но де ще го знаеш, като от колата и автобуса си на дивана!
32
1
 
2
 
! Отговори
27, преди 3 години
И ти фитнес през плет не си виждал, ама дай - да наливаме паника, че да се изпразним откъм напрежение. Картите са месечни и ако не си я ползвал поради насилственото затваряне на фитнесапри нас се продължаваха за съответния брой дни, за който бяха неизползвани.Ама така е - фитнес сте виждали на картинка.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашия фитнес си има постоянно отворени прозорци. Не е нужно някой да ходи и да "проветрява" от време - навреме. Ама диванният то.луп това отде да го знае?
30
2
 
1
 
! Отговори
31, преди 3 години
Не ми приказвай глупотевини - в казармата едно време имаше много болен народ. И се боледуваше както досега - от всичко. Плюсът беше, че там ходеха млади момчета, на 18-20 години. Тук не става въпрос само за такива. Иначе ти си бягай в студа. Или поне пиши, че бягаш - кой те знае, че кесиш на компа 24 - 9 часа в денонощие.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един познат каза, че короната си я набавил именно от фитнес залата.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягането в студено време на открито може да ти докара пневмония, но ти няма как да го знаеш.....Чудна работа - в казармата никой не хвана пневмония. По тая логика армиите зимата да ги разпускат.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенТи влизал ли си някога във фитнес, та знаше кога се проветрява? Защото аз редовно тренирам в група и проветряваме за кратко дори по време на самата тренировка. Общо взето тук повечето изказвания са от хора, които през живота си не са се занимавали със спорт!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БатманБягането в студено време на открито може да ти докара пневмония, но ти няма как да го знаеш, защото явно нямаш представа къде е вратата на фитнеса, камо ли да си минавал през нея... Жалки мишоци! Хем нямате понятие от нещо, хем държите да се изходите по въпроса! Ама то Чукча писател, не читател!
25
4
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Ще умра от смях... Дедовците им на тези с изкуствените мускули, щото само на фитнес са ходили. И по добре са изглеждали, и ще тръшнат и без фитнес всичките ревливи "мъжаги" напомпани с вредни субстанции. Тичай до Черни връх, прекопай градината на баща си или на дядо си, вдигай гири в къщи, и ще поддържаш по-добра форма от миризливите и прашни зали
24
1
 
2
 
! Отговори
Последствията преди 3 години
Последствията ще са, че хората които си купуват годишен абонамент и не ходят сега даже няма да си купят годишен абонамент :)
23
3
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Радка много хубаво обяснява, обаче не каза най-важното. За да имаш добра физическа активност изобщо не е нужна фитнес зала и каквото и да е било оборудване. Напротив даже е много по добре да се упражняваш вкъщи или в парка. А не в някаква зала с още 100 човека дето се проветрява веднъж на високосна.Бъдещето е в персоналните приложение за спорт, а не в залите с нацепените батки дето пият по една шепа хапчета. Хората имат нужда от движение не от зали.
22
5
 
5
 
! Отговори
Батман преди 3 години
До Анонимен 25Абе муци ти от къде падаш бе, от коя планета, като искаш да се раздвижваш излез на вън и бягай 5 км. пак ще се раздвижиш. Ама нали трябва да се отбележиш във фейса че си във фитнеса и да метнеш някой снимка като си потен. Аре бягай да си играеш на работа с количките.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво "копане" бе, диванни ***, повечето хора нямаме дори баби и дядовци от село вече, в града са родени. Бачкаме по 9-10 часа на ден и желаем в студеното време да се раздвижим. Затова ходим на фитнес. И далеч не всички взимаме химии, хората над 30 години масово ходят не и за мускули, а за раздвижване. Но това на *** няма как да се обясни. Тойзнае само да лежи, да се панира пред телевизионните новини и да припада от ужас, ако трябва да иде да хвърли кофата, че много труд е туй.
20
2
 
4
 
! Отговори
Хал хабер си нямам преди 3 години
До 21, Ти май фитнес на картинка си виждал само пък и коментираш какво и защо се продава в тях. П.С. Около големите офисни центрове в София. Г-н "Компетентен" 21 някой път в живота си се разходете да видите профила на посещаващите какъв е и дали се интересуват от вашите скрите "вредни" добавки. А и защо Жънбо бачка а залите не? Като в зала дори и в натоварените часове не става такава патърдия като в жънбо.
19
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID-19 на такова място. - до тук спрях да чета платената статия. Кой го доказа горното твърдения - Мангъров ли?Фитнесите са доказано вредни, в тях доказано се продават на черно непозволени добавки и химии.Фитнесите водят до опасни,продължителни и болезнени травми. Организмът се изтощава от прекомерното натоварване. За чистотата там няма да коментирам изобщо.
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джавиАз съм играл бокс срещу такива. Изключително приятно ми е да наблюдавам изражението на 90-килограмов напомпаняк, когато аз - "кльощата", му разджуркам добре мозъчето и му омекнат коленцата. Едва ли има нещо по-жалко на тоя свят от хора, които не стават за нищо, свръхкомпенсиращи комплексите си чрез блъскане.Спортът е здраве, фитнеса - не. Фитнеса е като инстаграм - машина за суета, продуцираща пластмасови *** с необосновано високо самочувствие.
17
2
 
8
 
! Отговори
спрете преди 3 години
с тия ,,мускулатори,,-видяхме ги в ,,игри на волята,,-пълни некадърници- един пъзел не могат да наредят-безполезни тюфлеци
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига негативизъм!Да ходят да копат във Фермата!
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига платени статии , жалки сте
14
6
 
17
 
! Отговори
До хмм преди 3 години
Дезинфекцията им е, като в училищата. Една лелка забърсва с мопа и кофа вода набързо пода.