Личен лекар се грижи за 30 села: Ще победим заедно!

Натискът върху здравната система е много голям, признава д-р Бакърова
10 дек 2020 10:36,
14
Личен лекар се грижи за 30 села: Ще победим заедно!
Снимка: Кадър БНТ

Д-р Снежана Бакърова е общопрактикуващ лекар в село Смилян и освен за пациентите в голямото родопско село, тя се грижи и за населението на още 30 села и махали в района.

"Натискът върху здравната система е много голям, всички лекари сме много уморени, а някои са на ръба на изтощението. Пациентите са много стресирани и това е картината в цялата страна", сподели пред БНТ д-р Бакърова.

"Но светът е оцелял в много пандемии и аз съм сигурна, че всички заедно ще победим - с малко повече доверие от пациентите и малко повече разбиране от страна на институциите", сподели д-р Бакърова.

"Медиите - с малко повече позитивизъм да предават посланията на хората, нека да има малко повече хубави примери и практики, за да се вдъхне една самоувереност и да се премахне това напрежение", допълни д-р Бакърова.

По думите й за нея не е напрежение да работи с толкова населени места, защото всичко е въпрос на организация.

"Аз работя при специален пропускателен режим, за да не се смесват потоците и пациентите в здравната служба да не се притесняват", допълни тя. "Няма пациент, прекрачил здравната служба, да е върнат от мен, независимо какво е заболяването му", каза още д-р Бакърова.

Мисля, че всеки трябва да се ваксинира, това препоръчвам на всички хора, сподели кметът на Смилян Чавдар Червенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Стига сте лъгали. На село на никой не му пука за ковида. Няма кой да иде там ,че да ги зарази!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 села се водят на хартия, но ксто имат нужда от нещо пациентите увисват децата им да ги водят до най-близкия областен град. По закон всеки е длъжен да има личен лекар, по селата естествено няма такива и ето го резултата. Жената не е виновна за тази система разбира се, но ако наистина си вярва как спасява 30 села й липсва самокритичност най-малкото. Моя ЛЛ в София също се е оял с 2000 пациента и като знам как ги лекува тях си представям провинциалното здравеопазване какво е
8
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Пълна глупост - Да, то е ясно ама лапаницата и баницата са големи! Схемата с пациентите е ясна, дават се подкупи на местните кметове да се агитира населението да се запише при определен ОПЛ - понякога дори с директни заплахи. Хората по селата са често - стари, неграмотни и прости. Като стадо са правят каквото им се каже та дори и да не им харесва. Ампутирани са от собствено мнение и предпочитат да клюкарстват, а не да споделят проблеми директно лице в лице!
7
3
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Къ няма се грижи - направо сцепва парата! Естествено че така ще каже.
6
5
 
4
 
! Отговори
Хиена преди 3 години
Чалга прическата, не ме учудва че се "грижи" за 30 села, както Тиквата от Банкя за "12 милиона" Българи, а колко има тая Мъртви Души?
5
2
 
6
 
! Отговори
Пълна глупост преди 3 години
И сторъкия Шива не може да се грижи за трийсет села..
4
0
 
7
 
! Отговори
Салма Паек преди 3 години
дали има жипка да обикаля или оди пеш
3
8
 
6
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Голям бил Смилян - 1400 помаци и 30 махали по 5 феса....
2
0
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Имам въпрос на тема ядрена физика. Може ли телефона на кмета да го питам. А един приятел ще го търси пък за нещо свързано с квантовата механика. Вие се смеете, ама човека е завършил в Харвард със златен медал. Участвал е и в най-големия селскостопански проект за миграцията на смилянския боб към Китай. Негови книги са издавани даже и в Етиопия.
1
2
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
На такива лекари - поклон! Интересно че лекарката не казва да се ваксинираме, а кмета - който явно е по голям експерт по медицинските въпроси!