Твърденията, че ваксината е направена бързо, са неверни

Рано е да говорим за противопоказания и показания, уточни проф. Ангелов
10 дек 2020 11:00, Красимир Ангелов
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Създаването на ваксините конкретно за този вирус не е стартирало през март. Всички си спомняте инфекцията от SARS през 2003-та година. Така че това до някаква степен е втора версия на коронавируса от 2003 година и реално от 2003-та година фирмите работят за ваксина. Така че твърденията, че тази ваксина е направена много бързо и ще има заплахи за живота и здравето на хората, са неверни, заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинга в Министерския съвет.

Още по темата
Екип на Министерството на здравеопазването работи в тясно сътрудничество с фирмите производители, за да се събере цялата информация и да се направи информационна кампания, която да достигне до всеки гражданин, категоричен бе Ангелов. Той обаче уточни, че все още няма одобрена ваксина.

Много е рано да говорим за противопоказания и показания, уточни проф. Ангелов.

"Има гаранция, че България ще получи количествата ваксини, които е заявила", обяви на брифинга Богдан Кирилов - директор на Агенцията по лекарствата и член на Националния ваксинационен щаб.

Той посочи, че не е получавана информация за забавяне на доставките.

Присъединяването ни към споразумението между ЕК и производителите на ваксини срещу COVID-19 ни гарантира достъп до договорените количества. До този момент ЕК е договорила 2 милиарда с допълнителните количества, обясни Кирилов.

Здравният министър Костадин Ангелов посочи още, че днес ще има решение и общопрактикуващите лекари ще получат обещаните им 1 000 лв.

"Запознат съм. Имахме среща с БЛС вчера. Този проблем ще бъде решен днес на заседание на Надзорния съвет на НЗОК. Проблемът не е нежеланието да се случи раздаването на 1000-те лева, проблемът е бюджетна процедура. Тя трябваше да се гласува бюджетът на НЗОК", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директива 2001/18/CE
174
3
 
2
 
! Отговори
Covid-19 преди 3 години
Ще ходя на погребения на антиваксъри денонощно.
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това бързане е за да могат да си пласират продукта, защото ще лъсне лъжата с Ков19. Вирус има, но не е за ваксина. Ваксината ще причини десет пъти повече щети.
172
0
 
10
 
! Отговори
хайде, бе преди 3 години
Генерал-професоре, а коя точно ваксина ще си биеш и кога?
171
3
 
5
 
! Отговори
Bili преди 3 години
не ваксина..., стерлизация както в щатите 30те - ние сме слабоумните които не може да имат деца...хабим земята
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е правена набързо ,а много преди да се появи епидемията.
169
0
 
7
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
ГМО царевица опасна за здравето, ГМО ваксините - не ?
168
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ПРОФЕСОРЕ" , АЙДЕ МНОГО КАТ ЗНАЕТЕ, УВЕДОМЕТЕ НИ ТАЯ ВКСИНА ЗА КОЯ ОТ НЯКОЛКОСТОТИНТЕ МУТАЦИИ НА КОВИД Е? ИЛИ Е ЗА ВСИЧКИТЕ???НИЕ СМЕ ПРОСТИ, НЕПОСЛУШНИ, АЙДЕ КАЖЕТЕ СЕГА ДА ВИ ТАКОВАМ У ПРОФЕСОРА!
167
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОБАЧЕ ВЗЕХА ДА СЕ РЕДУВАТ ВСЕКИ ДЕН, НЕ КАКТО В НАЧАЛОТО САМО МУФТАДЖИЙСКИ, РАЗПРЕДЕЛЯТ СИ ПСУВНИТЕ))):
166
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТИГА РЕВАХТЕ БЕ! ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ!"Рано е да говорим за противопоказания и показания, уточни проф. Ангелов"ТОЧНО ТАКА! ТЕ ЩЕ СЕ СЛУЧАТ ПО -КЪСНО!ДО 5Г. СПОРЕД МАНГЪРОВ))):ЕТО, НЯМА РАЗНОБОЙ! НА 1 МНЕНИЕ СМЕ!))):
165
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коремния, кунчев,мустакатия и нежния ще свършат с връщането на смъртното наказание. А, също шопарът от Пирогов.
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте клипа на италианецът от моргата!
163
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, Ангелов, да приемем, че вирусът вече е поне малко познат покрай епидемията от 2002. А ваксината, Ангелов, позната ли е толкова добре като въздействие, колкото и вируса. Не става въпрос за класическа, а за РНК ваксина, която беше наречена революционна от някои твои колеги и която се прилага технологично за пръв път в толкова масов мащаб. Ангелов, да не кажеш цялата истина също е манипулация.
162
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете за -събитие 201
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия са разработвали ваксина срещи SARS от 2003г., съответно от това, което казва министъра следва, че руската е най-добра.
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев е безгръбначен плазмодий !
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, не се излагай с такива твърдения! Теб поне все още те харесвам и все още си мисля, че се опитваш да правиш правилните неща. Не разваляй доброто впечатление! Остави другите да агитират за ваксината, ти по-добре не се забърквай с това.
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов твърди, че програмата за ваксина срещу Ков19 е започнала 2003 г. Значи ли това, че някоя врачка е обявила, че през 2020 ще плъзне Ков19 с вече напълно "безопасната след 17 години труд" ваксина. Ей, че гений е нашия. То тъкмо дойде пандемията и всички производители завършиха в хор продукта си. Много добра хореография имат. Само дето никой не ви вярва - колкото повече време минава, толкова повече тънете в лъжите си. Накрая в лудница ще свършите, това да знаете
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, този вирус е много променлив. Не знам мед. название за такова свойство, но знам че е трудно победим.Ако го има де ....
156
0
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Единственият начин да не е скалъпена набързо, а по правилата, е разработките да са започнати ПРЕДИ пандемията. Не вярвам на конспиративни теории, но обективно няма друг начин да се изпипа ваксина до степен на приемлив риск. Тези от от имунизационния календар са правени с години. С една дума-говорят ни пълни глупости.