3-годишно прекарало COVID-19 и още два вируса

Проф. Тодор Кантарджиев разказа за случката
11 дек 2020 12:38, Ния Христова
12
3-годишно прекарало COVID-19 и още два вируса
Снимка: Pixabay
Тригодишно дете от България, което е било с коронавирус, е било заразено с още два вида вирус - бокавирус и риновирус. 
 
Диагнозите били поставени след изследвания в Националната референтна лаборатория, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Нова ТВ. 
 
"Детенцето вече е изписано живо и здраво. Ако подобно нещо се случи на възрастен, резултатът няма да е такъв", обобщи проф. Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
До 7:Не става въпрос за ниво на интелект, а по-скоро до компетентност и неоспорими данни. Болшинството хора на тая земя нямат никаква представа от вируси. Болшинството също така е в панка, защото се залива с ужасно изкривена представа за реалната ситуация.Аз за себе си съм направил своето проучване, но това изисква време, а много хора нямат такова. Според мен този вирус отстъпва по смъртност и последващи усложнения на поне 4-5 щама грипни вируси. Мерките, които се взимат са неадекватни.
9
1
 
6
 
! Отговори
до1 преди 3 години
Случаеност? Не мисля.На новият световен ред му трябват нови хора. Старите да заминават. Затова е и вируса "изпуснат".
8
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Че децата си изкарват безпроблемно по 5 вируса на веднъж!
7
0
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Абсолютно е прав Кантарджиев. Само дето Бока вируси при възрастни са изключителна рядкост, а те сами по себе си почти никога не заразяват сами, а основно в комбинация с друг вирус който засяга респираторния тракт. Рино и корона вирусите са така наречените настинки, този жаргон се използва за жалост от всички лекари, той описва остра вирусна инфекция причиненена от Рино или Корона Вирус. При възрастен е слабо вероятно да има Бока вирус, а 99,9% от хората носим винаги Рино вируси.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-) - паника има при нискоинтелигентните, лесно манипулируеми индивиди. Тези, които могат да мислят и са в час с нещата се пазят и вземат мерки, не си заравят главата в пясъка все едно проблем няма. Вируси е имало, има и ще има и след нас, безспорно. Поздравявам те, че се грижиш за себе си и имаш хигиенни навици, не сме останали много такива хора... Това, с което не съм съгласен е, че вирусът е като всички, няма символи да ти обяснявам защо, но инфото ми не е от медиите. Остани със здраве!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-) ---пожалавам ти тази пародия да те издрънчи, ама както си трябва, защото мой приятел спортист едвам прескочи трапа, заразен от *** като теб...
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е от ония, дето родителите му го влачат голо, босо и сополиво, докато обикалят кофите, нищо чудно... Тия имат най-здравите организми.
3
10
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
На такива като този измислен герой от още по-измислена комисия с чисто политическа функция трябва да се потърси отговорност за създаването на масова психоза, за срива в здравната система и за разпространяване на научно непотвърдени данни с политически цели..Цялата работа около тоя вирус вони. Опасен е колкото всеки грип, а истерията се насърчава.. Абсолютна пародия!
2
14
 
9
 
! Отговори
ЗаеВи преди 3 години
Аз оня ден изкарах ебола и ковид на крак.На 78 съм, диабетик, астматик, алкохолик и страстен пушач.Такива новини не ме трогват.
1
1
 
30
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Децата го изкарват леко. Ако има нещо добро в цялата тази ужасия е това.