Млада майка спешно се нуждае от средства за лечение

Рени е на 38 години, страда от хронична бъбречна недостатъчност
11 дек 2020 18:52,
7
Млада майка спешно се нуждае от средства за лечение
Снимка: Facebook

Млада майка спешно се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек в чужбина. До момента са събрани 20 000 лева, а са нужни 180 000 лв.

Рени Ваклинова е на 38 години от Перник. През 2006 година е диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност, а от 2013 г. е включена на диализа - поддържащо лечение, терминален стадий при пациенти с ХБН.

Преди заболяването да я повали, Рени работила в Център за ранно детско развитие. Учила за медицинска сестра. Има едно дете, на 11 години.

Рени е включена и в листата на чакащите за трансплантации в България, но до момента без резултат. Състоянието й се влошава с всеки изминал ден, с което се намаляват и шансовете й за живот. Изход за младата жена е трансплантация в чужбина.

Необходимата сума е 180 000 лева, която е непосилна за семейството й.

"Има дни,в които просто ти е тъжно и сякаш чувстваш, че няма да ти стигне времето... време за това, което искаш, мечтаеш, обичаш, време даже за най-простите неща. И поглеждаш назад... и виждаш как е минала част от живота ти, не знаеш каква, колко. И мислиш колко остава и как ще я бъде?", пише Рени в страницата, в която набира средства.

"Така жадувам за живот, без тъга, без умора, без болка!", споделя още болната жена.

Сметката за набиране на средства е:  
IBAN: BG92UNCR70001523371289/BIC:UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У потомствената Тошкова "Мека" - толкоз.
4
0
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
В Т урция е 30 000 евро. Имам ПИТАНЕ??? Защо в Бг не правят трансплантации или те са много малко. Отговор: Защото редица далавераджии, основно депутати имат частни ХЕМОДИАЛИЗИ и болници и е по-изгодно 15-20 години да точат ЗДРАВНАТА каса с ХЕМОДИАЛИЗА. Аможе на вси1ки катастрофирали касата да заплаща по 5000 на близките и да се ползват органите. В Испаня всички се трансплантират. И тук може!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
По 1 лв.да съберем....ще стане! А иначе КЪДЕ Е СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА?
2
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
Като си помисля, че държавните хрантутници ще си ги раздадат тези суми по ента степен, на човек, като бонуси за Коледа.... И ми се повръща...
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другия път пишете титуляра на сметката, защото иначе нищо не правите. Статията е безмислена без правилни данни за трансакция