Теодора Вълева: Отчетността e суперсила в дарителството

Достатъчно институции има, които трябва да следят работата на неправителствените организации
11 дек 2020 15:35, Ния Христова
2
Теодора Вълева: Отчетността e суперсила в дарителството
Снимка: БГНЕС
"Направи ми впечатление, че веднага след разследването на bTV за огромни разходи, заплати и милиони в сметки на платформата за дарения HelpKarma, която набира средства най-вече за лечение на тежкоболни, дарителските организации веднага реагираха правилно, така че да не позволят лошите практики да очернят сектора“, каза пред БНР Теодора Вълева от Impact Drive преди провеждането на уеб бинар на тема “Отчетността като суперсила в дарителството”.
 
"А аз по-скоро помагам на дарителските организации да управляват професионално вътрешния си ред и по-малко се занимавам с дарителство, но смятам, че случаят оказа по-скоро оздравително въздействие върху дарителските организации. А в тази трудна година на пандемия имахме пример за бързо набиране на дарения и отчитането ден за ден – кампанията "За доброто", тя е обратният пример."
Още по темата
 
Теодора Вълева обясни, че съществуват достатъчно институции, които трябва да следят работата на неправителствените организации.
 
"Истината е, че практиката да докладваш редовно излиза извън чисто институционалните ангажименти. Всяка година организациите трябва да публикуват отчетите си – в Агенцията по вписванията, това го има.
 
Но има нужда и след като нещо се направи, организацията да съобщи на хората какво са направили с подкрепата им – това е по-скоро комуникационна практика. Много от организациите го правят това." 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благотворителността днес е сериозен бизнес за милиарди, вярно доста мръсен бизнес е, но пък е много печеливш, много по-печеливш от търговията с оръжие и наркотици.
1
0
 
0
 
! Отговори
Уебинар преди 3 години
Е една дума и няма нищо общо със cekca.