След Коледа трябвало да има по-сериозно затваряне

Паднат ли нивата на заразяване, ваксинирането ще е възможно
51
След Коледа трябвало да има по-сериозно затваряне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Още на 17 октомври здравната система беше препълнена, защото процентът от новите случаи, които влизаха в болниците, почна да спадат. При претоварена здравна система имаме голям процент хора, които се лекуват сами вкъщи, а са за хоспитализация". Това заяви математикът д-р Лъчезар Томов в предаването по БНТ.

Още по темата

По думите му около 15-20% от новите случаи би трябвало да се хоспитализират.

"Няма къде да се хоспитализират и стоят с пневмония вкъщи", каза още той.

Според него най-добре са се справяли държавите, които са  реагирали рано, от края на януари или началото на февруари.

"Ние реагирахме през март месец. Държавите се справяха най-добре след абсолютен контрол при влизането и излизането на държавите, а след това тези държави не отпуснаха режима през лятото", каза още той.

По думите му смъртността ще започне леко да пада. "Това официално ще се покаже като по-бърз спад, защото имаме повече възрастни хора болни, което означава и че ще има повече хора в интензивните", каза още той.

Според него процентът заразени у нас не е голям.

Той допълни, че след Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се свалят достатъчно нивата на заразяване, за да може да почне ваксинацията на нацията нормално.

"Ако свалим нивата на заразяване, ще може да почне ваксинацията и  постепенно да се отпускат мерките, за да може лятото да забравим за проблема", съветва математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Добрата новина е, че Герб са пътници. Никой не иска да бъде управляван от некадърници."Уви, бъркаш. Има над 1 милион, които ИСКАТ да бъдат управлявани от некадърници, и по-конкретно -от некадърниците от ГЕРБ. Това са чиновници, полицаи, военни, учители и всички на държавна хранилка. Прибавяме и близо милион мангасарянчовци, които за 20-30 лв си продават гласа. Ще се намерят и пенсионери, за които 50 лв. в мизерния им живот са велико благоволение.И? Какво се получава?Поредна изборна победа.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Още на 17 октомври здравната система беше препълнена, защото процентът от новите случаи, които влизаха в болниците, почна да спадат."Това като как да го разбираме? Здравната система се препълва, защото броя на влизащите в болница спада. Уникална логика. Неадекватност на цитирания математик? Некадърност на пишещия редактор?
40
2
 
16
 
! Отговори
Съгласен съм на вси- преди 3 години
-- чко,Но както нас ни оставят без пари да си седим вкъщи така да оставят без заплати администрацията лекарите и полицията....То дефакто излиза ,че на едните дават пари да държат насила другите в къщи заради едиси какво си.....Едната част и то точно тая която не произвежда е със по-високо заплащане ,а другите трябва да им осигурят комфорт и да го заплатят със цената да лишат себе си от доходи насред зима при това...Това на никаква демокрация не ми мяса...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 РумендругарюСороскиЖендар, не се прави на заболял и излекувал се и не се опитвай да пропагандираш за ваксинация щото природата ще те прибере сега тия дни преди коледата в отвъдното
38
3
 
16
 
! Отговори
удивен преди 3 години
Е нема такава държава ! Откога измислени математици с купени дипломи започнаха да разбират от вирусни заболявания ? В края на статията леко , нежно се намеква за ваксинацията ! След нова година ще започне цялата платена наведенаИзмет ожесточено да ни принуждава за ваксинация с фалшивата променяща генетичния код в човека ваксина
37
2
 
7
 
! Отговори
Помнете. преди 3 години
След 3 години ще дойде нещо доста по страшно.Помнете.
36
2
 
3
 
! Отговори
Още август ви казах преди 3 години
Че ковид е края на Боко. Много се смяхте тогава. А сега смешно ли ви е;)
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще запомним и този математик за трибунала.
34
26
 
6
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Ами моето семейство цялото изкара вируса имам трима приятели на 55 години които починаха без никакви придружаващи заболявания имам и други които все още не може да се оправят от последствията така че не мога да разбера всички *** които пишете тук във форума и подценявате вируса не трябва да се затвори А трябва в къщи под ключ да ви сложат
33
4
 
21
 
! Отговори
Честен човек преди 3 години
Срам ме е от управлението.Срам ме е от държавата си.Срам ме е от премиера.Срам ме е от ВСИЧКО свързано с тази фалшива "държава". И най вече от снощи.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко "претоварване" се създава от медиите! Платете и поискайте, и ще получите претоварване на болниците, на магазините, на кино салон, концерт и т.н. Медиите създават психози, страхове, притеснения в масовия човек! Не гледайте телевизия! От пет години съм спрял и нямам телевизор! Когато се свикне идва хубавата част!
31
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Че той Баце ви го каза в прав текст - извънредното положение ще е до края на Март. Кое от това не сте разбрали? Просто ви замазва очите, до 21.12 ще са мерките, отваряме градини - не отваряме градини, отваряме коледни базари - не отваряме коледни базари, върти и суче, така, че да може да изпуснете най-важното, което е казал - КРАЯ НА МАРТ!
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено,че след Коледа или Нова година ще има затваряне,защото най-големия умник в Европа точно преди тези празници ще отвори всичко,за разлика от западните политици,които затварят сега,за да не затварят после.
29
3
 
9
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Така е, така е. Никой не вярва на боцъ, че ще отвори на 21, ако и да казва така. Вярва се само на истински мъже с тежка дума, на любовницата на гоцев - бочка няма какво да се вярва. Приготвянето се за след март. ( не е сигурно и за тогава какво ще му заповяда Хер! меркел и мадмоазел макарон. Такива работи- скоро няма да се отвори нищичко. За икономика, живееща на услугите това е смърт. Не и пука на боцъ- тя не ще да управлява, още март 2020 обеща да занули и изпълнява.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dmxТи май нещо бълнуваш. Германия нищо не я "размазва". Здравната им система е много по-дорбе а и смъртността е в пъти по-ниска от тези в България.
27
10
 
13
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Швеция и Испания вече имат колективен имунитет. И при двете втората вълна е много по-слаба от първата. А Германия я размазва мощна втора вълна и бабата Меркел стяга строгите бабешки мерки, но безсмислено, безсилна е срещу природата - случаите се увеличават лавинообразно. И те ще разберат, че изяли и тоягите и солта и боя, а шведите, испанците, българите и ромите, ще забравят всичко и поуките в това число и ще се върнат бързо към нормален живот.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама защо изобщо ще отвряте, мерките нямат файда затворени завинаги и тва е
25
1
 
16
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Вие отсега си знаем, че от 25 декември до 22 март ще е пълен локдаун това вече не е новина
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апропо, ако не сте усетили - сега опипват общественото мнение - дали няма да ги изметат, ако ви позатворят пак.
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, почна се. Аз още като затвориха ви напомних че и предния път така ви лъгаха - само за седмица, само за две, само за още две и хоп - два месеца. Сега почнаха със "само за три седмици".Стойте и блейте, докато ви прилагат тактиката "разделяй и владей". Тъжно е че се поддавате, но явно такова ви е нивото.