47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците

Очакванията са те да се увеличат с разрешението на ваксината
Обновена: 14 дек 2020 21:07 | 14 дек 2020 19:30, Веселина Йорданова
59
47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

47 мобилни екипа за ваксинация ще бъдат разпределени в България. Те ще разполагат с всичко необходимо за процеса по ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация.

Още по темата
Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

"Готовността за имунизация, както от лекари, медицински сестри, работещи в лечебните заведения, така и от фармацевтите и стоматолозите, е 33% за страната", каза д-р Паздеров. По думите му за София-град записалите се за ваксинация са почти 7800. Той очаква броят на желаещите да се ваксинират да се увеличи.

"Имайте предвид, че ЕК, след регистрацията и разрешението на ваксината, ще има и характеристика на този продукт, която ще бъде конкретизирана. Все пак говорим за лекари, за здравни работници. След като излезе тази характеристика, аз съм сигурен, че бройката ще бъде много повече", допълни д-р Паздеров.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
P.S.S. преди 11 месеца
Гледай ги горките след 70 години мирно сътрудничество и взаимна икономическа взаимопомощ за кой да се развива как в един момент "Рицарите" решиха да си тръгнат и да оставят Европейският съюз в "небрано лозе - тоест в неприятна ситуация в която се разрушава икономическият и социалният стабилитет на съюза". Едва ли не - вземахме каквото можахме, ние сме се разбрали с американците (ама дали сте се разбрали или те отдавна си ви имат зъб), а съюза дали вече ви няма зъб? И след като си знаете прасето!
55
1
 
1
 
! Отговори
P.S. преди 11 месеца
А не гледайте жално към европейският съюз и да казвате милост, да се бяхте държали като хора, а не като шовинистични прасета и да бяхте подрязали крилцата на Фенрир и да докажете нали прословутото английско право нямаше да стане така. И допълнителна информация за Интерпол и МВР - прасетата на Симо имат крилца и полетяха насам натам - дали да ги гоните или не ще кажат Страсбург и Хага. Дали да си приберем парите? Със сигурност!
54
0
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите18 преди 11 месеца
Нали да сложа чертата за тая вечер - след почти 70 години взаимосътрудничество и икономическа помощ от която, кой ли е спечелил най-много и е получавал лъвски дялове се чува едно: Чао загубеняци и благодарим за рибата! А лондонското сити осъзнава ли, че това дето го търгувате са стоки и услуги на други хора и че вашите са незначителни ? Само за към 60 милиона души? А осъзнавате ли каква вендета се получава като всички кажат искаме си парите и с тия негодници повече не търгуваме и стокообменаа V
53
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите17 преди 11 месеца
Аз обичам на мойте доклади и отчети да давам особено мнение господа. Все се намират някъде понякога на най-неочаквани места. И в този случай пиша специален доклад за Декларацията на независимостта на САЩ. Тя е пета художествена форма, но в литературата господа - какво ще рече това, че преминава през времето и пространството трансцедентна и е малко такъв духовен спътник на човечеството, показва, че каквото се е случило някога, се случва отново. Страните обърнали ли са се или са същите?
52
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите16 преди 11 месеца
И всичко това, защото Елизабет 2 е разрешила на племенника си Симеон 2 да дерибейства и разграбва и убива и подтиска местното население. Нали враг отвън, враг отвътре е написал един много известен "гаден комунист" Единият враг се оказва обграден отвсякъде, другият враг се оказва и той обраден от всякъде. И нещата по едно време ще загрубеят по две различни причини - при нея ще загрубеят заради шовинизъм и източване на съюза в стил: Довиждане и благодаря за рибата. А при него - МАМКА МУ И ПРАСЕ!
51
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите15 преди 11 месеца
Накратко господа - има си начини и начини един човек един род и една държава никога повече да не стъпят тук. Идва Брекзит, идва Жан Пол Юнкер след Брекзит, после идва фалит на Великобритания, по едно време след около пет години ще настане пълна анархия и тогава .... тогаваааааааа.... ще има версията на Чистката в реалността и вие нищо не можете да направите за да го спрете!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите14 преди 11 месеца
Да ама разбирате ли аз имам своите отговорности, ето поредния човек на вицекраля Милен Велчев: Бюджет 2021 е неизпълним в сегашния му вид и се нуждае от актуализация. Неофициалната версия: Немате парите да направите тоя бюджет, а ги нямате щото ги откраднахме. Разбирате ли аз лесно ще го гръмна - обаче после ще бъда обвинен в "Черна ръка", убийство, ще трябва да го лежа в затвора, нямам разрешителни и три години за издаването им и бюджета ми е ограничен (защо ли? с моето образование).Накратко...
49
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите13 преди 11 месеца
Преставете си следната ситуация по време на войната за независимост - английският вицекрал в САЩ е направил триста поразии-откраднал пари от местното население, написал закони,които са абсолютно безумие,направил поразии и в здравеопазването, преждевременно умрели 1,2 милиона местно население и то цивилно и то без правата които вие имате да се самозащитавате.Е вие ако сте на мое място как бихте постъпили -посещавате оръжейният отдел,отделяте бюджет и гръмвате гадното ***-Аз vs. Сакскобурга!
48
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите12 преди 11 месеца
И сега виждате ли социалното неравенство между САЩ и България господа - ето пример всеки пълнолетен гражданин на САЩ навършил 21 години може да отиде в близкия Walmart примерно, отива в оръжейният отдел и може да си купи от пиле мляко каквото си иска оръжие - от пистолети, до пушки, автоматични карабини, винтонарезни винтовки ... не му е нужно разрешително, не му е нужен психотест, не му е нужно членство в ловно дружество, нищо - имам три висши образования господа и пак ако имах достъп гърмя го!
47
0
 
0
 
! Отговори
Сега за глупостите11 преди 11 месеца
Аз не казах това господа, казах ами аз ако нареча, че е такъв вие как ще реагирате? Аз лично смятам и харесвам вашата Декларация за независимост, харесвам и вашата конституция особено първата и втората поправка. Едното е декларация, че колониалният опресор кой първи кой втори има ли значение ще яде бой и че сте "несъгласни" с него. Изкореняване на всякакъв вид робство и правото да носиш оръжие да защитаваш конституционните си права. Обаче задавам ви въпроса Джак и Сакскобурга какви са?Като ония!
46
0
 
2
 
! Отговори
Сега за глупостите10 преди 11 месеца
Разбирате ли господа - нашите най-велики хора от нашето минало бяха наречени "гадни комунисти", хора дето с разум, наука, изкуство изградиха за времето си една сравнително модерна и образована държава, която след това беше предадена от вашето момче в ръцете на най-големият враг на България и на българският народ! Едно начинание от което много хора много спечелиха, но гробищата ни са пълни и то не от коронавирус. Попитайте лицето Джак къде са онези 600 милиона от МОН (Сделка с Майкрософт уж)?
45
0
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 9 преди 11 месеца
Но даже и това не било достатъчно господа, момчето Джак е наводнило медийната среда с унижения спрямо велики хора на изкуството, бивши министри на Република България свели неграмотността на населението до 2%. Подигравал е диагонално хората от старото поколение довели до олимпийски и световни рекорди в спорта и изкуствата. Нарекъл е Павел Матев - казионен поет, ами ако аз кажа, че Томас Джеферсън е казионен писател, че декларацията за независимостта е тоалетна хартия - какво ще ми кажете!
44
0
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 8 преди 11 месеца
Но това не е било достатъчно господа, момчето Джак се е обадило на свой "приятели" и в парламента на Република България и те са написали такъв прекрасен законопроект що се отнася до изкуствата и спорта, че масовия цъфтеж на субкултурата, безмозъчието, незачитането на творчеството - увеличената норма на учителите по изкуства и спорт с 120 часа повече за същото заплащане направи тази сфера "маловажна","ниско относително трудна","първочасове, последночасова", часовете намаляващи всяка година нагоре
43
0
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 7 преди 11 месеца
Сега ще ви обясня господин съдия, сенатори, конгресмени защо господин Джак твърди "че всичко това е направено за наше добро" - той не лъже господа, това наистина е направено за ваше добро, но не за наше, колко му е да разрушиш художествена и спортна традиция градена в продължение на 120 години, други казват 7000 като най-старото топено злато на света намерено на наша територия, колко е да намериш глупава маша в министерство на здравеопазването което да легитимира смъртта и унижението на България
42
1
 
4
 
! Отговори
Джонсън преди 11 месеца
ПОДАРЯВАМ МОЯТА ВАКСИНА НА ГЕШЕВ, ЦАЦАРОВ
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Процентът на желаещите е много по-голям, умишлено се занижава.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не са 33% изобщо, много по-малко са, но е неудобно да се признае истината. Както за желаещите ваксината, така и за заразени, оздравели и починали от ковид. На нищо не може да се вярва, щом е изнесено от това лъжливо управление.
39
3
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 5 преди 11 месеца
На всичкото отгоре "тези безобидни палестинско-израелски вярвания" са се вкопчили в целия свят и го смучат като пиявица, създават и формират архитипове и повтарящи се модели, използва се като оръжие за масово поразяване. Ето пак глупости: Образование и спорт-как моделът в САЩ създава личности?Интересно как в партньорите на САЩ (уж)тия неща биват определени за "ниско относително трудни" и учителите по тях работят 120 часа повече от другите учители за същите пари при равни дипломи! Там може тук не
38
2
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 4 преди 11 месеца
И що са глупости?В историята на човешката цивилизация няма война,която да има повече жертви от двата милиарда "езичници" избити в името на палестинско-израелския гмо *** дето са се карали шест месеца к'во да пишат-бог ли е, човек ли е, богочовек ли е?И използвайки тази примамлива миролюбива лъжа и илюзия,че нещо е така ама не е така са били заграбени 3 нови континента.Здравия разум още предпазва това да се случи и с четвъртия.Значи другите богове и цивилизации к'во да цункат на ония задника ли
37
2
 
1
 
! Отговори
Сега за глупостите 3 преди 11 месеца
Та тая част за Библията - айде да се върнем 1500 години назад до времето на едно жалко сборище наречено "Великия никейски събор", където нищо и никакъв агностик, ко.пе.ле родено от изнасилването на бедна палестинка от богат еврейн тузар е обявен за "единствен син божи", "спасител на човечеството", "цар на царете", става на въпрос и за някакви египтяни и фараони по едно време, ама нищо важно. Римляните му видели сметката и после решили да си измият ръцете и да обединят Римската империя с един бог