47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците

Очакванията са те да се увеличат с разрешението на ваксината
Обновена: 14 дек 2020 21:07 | 14 дек 2020 19:30, Веселина Йорданова
59
47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

47 мобилни екипа за ваксинация ще бъдат разпределени в България. Те ще разполагат с всичко необходимо за процеса по ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация.

Още по темата
Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

"Готовността за имунизация, както от лекари, медицински сестри, работещи в лечебните заведения, така и от фармацевтите и стоматолозите, е 33% за страната", каза д-р Паздеров. По думите му за София-град записалите се за ваксинация са почти 7800. Той очаква броят на желаещите да се ваксинират да се увеличи.

"Имайте предвид, че ЕК, след регистрацията и разрешението на ваксината, ще има и характеристика на този продукт, която ще бъде конкретизирана. Все пак говорим за лекари, за здравни работници. След като излезе тази характеристика, аз съм сигурен, че бройката ще бъде много повече", допълни д-р Паздеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Само да питам преди 3 години
1200 еврака на човек ли ще ги дават или на лекар? Колко ще взема да ми бият един тестер?
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е безопасна, но трябва да ме заплашват за да я приема. Вируса е опсаен но трябва да ме тестват за да разбера, че го имам.Живеем в един голям виц.
13
7
 
9
 
! Отговори
MD преди 3 години
Улуци, стига квичахте възторжено. Засега са 33%, после ще се увеличи. Не е казано, че трябва да решат тази седмица. Имунизацията започва чак след месец най-рано.
12
8
 
14
 
! Отговори
малкия Кашличко преди 3 години
Колко ли живак и други отрови, ще вкарват с "полезните" неща ?!
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33% от медиците ЗА МОМЕНТА! Реално ще искат да се ваксинират над 60%. Нормални цифри. Елементарни математически сметки показват, че всичко с КОВИД-19 приключва при 70% ваксинация.
10
5
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Тези 77% сигурно не са на 1ва линия или са го изкарали. Трябва да си пълна лимонка да си на първа и да си на възраст ...
9
0
 
16
 
! Отговори
Мм преди 3 години
Препоръчвам публично под контрол да ваксинират депутатите . министерски съвет най първи !Останалите ще чакаме резултатите!
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що така докторчетата не искат да се ваксинират. Виеха като чакали, че са подложени на голям риск от заразяване с коронката, а сега не искат де се ваксинират против нея. Или ваксината е скапана. Странна работа...
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди дни бяха 48 процента желаещи вече са 33.
6
1
 
6
 
! Отговори
A3 преди 3 години
daje 2/3-ti ot doktorite ne iskat da se bockat (cwl)
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Очакванията са желаещите да се увеличат с разрешението на ваксината"Ахахахах кой е този неадекватния с очакванията? Заявилите, че биха са ваксинирали и тези от тях, които реално ще го направят са две съвсем различни неща. Реалната бройката на ваксинираните ще е доста по-малка ;)
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасна е опасността! Има 4 смъртни случая в плацебо-групата!
3
2
 
4
 
! Отговори
а преди 3 години
Кво е това ваксина!
2
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
След година като я одобрят може да се променят нещата. За сега бетатестерите да се мятат.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз до ден днешен не разбрах каква ваксина и от кой производител ще се "продава" в БГ?