Brexit идва, как ще се промени животът на българите на Острова

Режимът за източноевропейците ще се затяга все повече
14 дек 2020 14:07, Красимир Ангелов
33

Скоро влизат в сила новите промени след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. Как това ще се отрази на сънародниците ни на Острова?

Животът на българите във Великобритания ще се промени, след като от 1 януари влязат в сила правилата след Brexit. Това заяви в "България сутрин" заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика в София Весела Чернева.

Още по темата
"Бяхме отвикнали да виждаме опашки за виза пред българското посолство, но такъв тип режим все повече ще се затяга за източноевропейците, на които британците гледат с недобро око и заради които се стигна до Brexit", посочи Чернева.

Тя обясни, че премиерът на Великобритания изглежда вчера се е съгласил на сделка с ЕС, и отбеляза, че пред Острова ще има няколко препъникамъка, сред които достъпът до европейски пазар.

"Трябва стоките да бъдат с еднакви стандарти. Това т.нар. "Търговско споразумение плюс" означава Великобритания да не напусне европейския пазар и същевременно да удовлетвори британците, които искат Brexit", коментира Весела Чернева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Европа е преживяла тази раздяла още миналата година, когато е разбрала, че няма да има промяна в позицията на Обединеното кралство.

"Преговорите са много по-важни за Великобритания, отколкото за ЕС. В момента проблемите за Европа са други. Дали британците ще бъдат интегрирани - това засяга само тях", подчерта Чернева.

Тя заяви, че в момента България е в неловка ситуация заради казуса със Северна Македония и заради това не може да има позиция при взимане на голямо решение.

Относно изборите в САЩ, Весела Чернева посочи, че Джо Байдън ще навлезе много бързо, но ЕС и САЩ не са с еднакви виждания, и Европа трябва да вземе страна по казуса с Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Анонимен 3Ако заплатите са като Великобритания се връщам веднага!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"източноевропейците, на които британците гледат с недобро око и заради които се стигна до Brexit" Вие сериозно ли? Тази Чернева добре ли е с главата?
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миячи на чинии,гледачи на възрастни,чистачи на къщи и нужници,миячи на свински черва,скотовъди,ринещи по цял ден оборска тор,берачи на ягоди и малини,живеещи във фургони по 10 души в стая и други подобни престижни професии.Това работят българите в чужбина.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квалифицираните са търсени навсякъде (5-7% от емигрантите). Останалите 95%- берачи на малини, болногледачи и подобни изобщо не ме интересуват. Те не са ценни за никое общество, почти не носят нищо на икономиката (заменими от всекиго), така че няма кой да ги иска където и да е.
4
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местя го за българите в Англия и където и да било.Да се оправят сами.Черноработници,хулещи постоянно Родината,ама като им припари на задниците,тук търсят спасение.Ей сега кризата ще им разкаже играта.Ние,които си останахме тук,може да опъваме каиша,ама поне покрив над главите си имаме.А и хладилниците ни празни не са останали.
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми на хурката.Да се връщат и тука има достатъчно работа.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статията единственото нещо за което не пише е "как ще се промени животът на българите на Острова". Трудно ще си купуват боза и майонеза даже от румънските магазини на Острова... В ASDA цената на едросмяната лютеница ще скочи и ще ходят по турските магазини. В "Късметчето" още по малко хора ще пазаруват...
1
4
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Елементарно.Който е бачкал полузаконно, ще продължи.