Бум в търсенето на детегледачки заради локдауна

Намират ли се достатъчно подготвени кадри?
Обновена: 14 дек 2020 21:08 | 14 дек 2020 21:07, Ния Христова
23
Бум в търсенето на детегледачки заради локдауна
Снимка: БГНЕС
Агенциите, които посредничат при търсенето на детегледачки, отчитат засилен интерес след въвеждането на новите ограничения заради коронакризата.
 
Има ли достатъчно подготвени кадри и колко струва на родителите да наемат бавачка?
 
Вторият локдаун, който беше въведен заради коронавируса, постави хиляди български родители в патова ситуация – кой ще гледа децата им. Алтернативите до този момент – отпуск от работа, помощ от баба и дядо и приятелски кооперативи от няколко семейства не се оказаха достатъчни за справяне с проблема. Новото затваряне засили интереса към детегледачките, като отчетеният до този момент ръст в повечето агенции е над 10 %.
 
Габриела Авксентиева и семейството й са изправени пред тази дилема - грижа за малката Моника или всекидневните задачи в работата. 
 
"Тя е на осем години и е във втори клас. Обучава се в дистанционна форма, както всички останали деца. Аз съм активно работещ родител и продължавам да работя на пълни обороти, моят съпруг – също", обясни Габриела пред Нова ТВ.
Още по темата
 
Изходът от патовата ситуация за семейството й е само да намери бавачка. Поне докато ограничителните мерки са в сила.
 
"Имаме нужда от външна помощ, за да можем да съчетаваме успешно, както качествената грижа за нея – да има време за учене, за писане на домашни, време за разходки, със задачите, които трябва да свършим – дори в ситуация на хоум офис", посочи още Авксентиева.
 
След затварянето на детските градини и връщането към дистанционните уроци, заявките в агенцията посредник, в която Светослав Стефанов работи, не спират.
 
"Пандемията преобърна търсенето на 180 градуса. Когато обявиха втория локдаун, започнаха да се трупат обяви всеки ден – всички с краен срок – понеделник и беше доста трудно да се справим", коментира Стефанов.
 
Това е предизвикателство и за самия бизнес. Той трябва да реагира бързо и то с подготвени кадри. Пандемията затяга и критериите, които родителите поставят пред агенциите. Освен всекидневната грижа за детето, бавачките трябва да гарантират, че няма да застрашат здравето на семейството.
 
Коронавирусът изцяло промени и правилата за намирането и наемането на бавачки. Интервютата се провеждат предимно онлайн, а срещите на живо са при специални мерки за безопасност в агенциите. Типът на ангажиментите, които се възлагат на бавачките, също се променя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последните години това е доста търсена и добре платена професия.
19
0
 
2
 
! Отговори
Допълнителни доходи преди 3 години
Покрай тази услуга тройно може да се получиЗаплата почасоваПомощи от държаватаБонус освен гледане на деца детегледачката може да изкара пари и от секс услугиИма доста жени които съчетават нещата в едно много успешно.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА НИКАКВА ГАРАНЦИЯ за това че е човек е читав по критерий че е семеен и с деца това не му пречи да е ***.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баарииии не вземаите детегледачки гъмжи има бум на психопати убиици ще ви натровят децата несе доверяваите на никои няма никакви ковити19 има едни психопати които изтровиха цеи семеиства по домове по болници по апартаменти по къщи е пълно с олигофлени убиици.несе занимаваите с хора които живеят сами и нямат семеиства и пропаднали хора шезофреници.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бум на търсенето на детегледачки.....и кат мине, ще има бум на освобождането на детегледачки....ТА детегледачки хич не се връзвайте на бума, за 3 седмици е бума ;-)))Кой си е взел детегледачка го е направил МАРТ-АПРИЛ...сичкото дето търси сега е 90% лъжа, ако ви обещават дългосрочно. То за да си погасиш пожара всичко ще обещаеш, амммм като пуснат яслите и градините .... ти да видиш!
15
0
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Бабите на тези деца ще се пенсионират когато стават абитуренти. Сега работят тези баби. Не могат да гледат децата някои поради необходимост да събират стаж за пенсия.Други баби казват, че не им поверявали внуците. Новите моредните майки не давали да пият вода децата. Една съседка разказваше наскоро снаха и юрист не и давала да гледа детето. Щяла да си наеме бавачка защото родната баба повтаряла, че деца без вода не се гледат. А училището за новите майки ги учи да не дават вода.Модерна работа.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ти не е имала нито ***, нито хладилник, нито Интернет даже. Живей и ти като баба си! Аме не щеш.
13
2
 
9
 
! Отговори
.. преди 3 години
вече и децата си не могат да гледат. Бабите ни са имали по 5-6 деца и са се грижили за всичките. На нивата е ходела с децата. Едно нямаше болнаво. А сега - всякакви удобства и децата 0лигофрени.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да заработи с пълна сила програмата на социалното министерство детегледач да бъде бабата или дядото на детето. Условията да се опростят и срокът за одобрение да е по-кратък, за да могат младите да работят. Обикновено младите родители имат по-достойно заплащане и съответно по-големи осигуровки. Държавата ще е на плюс.!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази професия тепърва ще набира скорост. Заплащането е важно, заплащането! Не може да имаш огромен списък от задължения и отговорности за минимална заплата.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не знам... налагало ми се е да гледам моето лапе. За под 100 кинта на ден не бих го правил. Чуждо хлапе - поне 200 на ден. Ако не ги устройва - само да си се гледа.Честно, 14 дена го гледах и накарах жената са ми брои 1500 лева, ей тъй - за компенсация. Да види колко струва да си взема 2 седмици отпуска. Бях готов и аз да й платя, ама я хвана шубето да стои сама с дребния звер.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 3Леле пич, ти направо си '"living the good life" както казват на запад. Направо си открил дъ бългериън дрийм.
8
5
 
20
 
! Отговори
Pen преди 3 години
До до 3 Хиахиахиа ръководил екип от ......... , пък жена му била ....... А детегледачката не говорила на диалект ххаиахиахиахиа. Браво мойто момче , ти си направо аристократ.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"бавачките трябва да гарантират, че няма да застрашат здравето на семейството"А кой гарантира на бавачките здравето?Няма да намерите квалифицирани будали да ви работят за мижави надници.Всъщност те бавачки ли търсят или хора с педагогическо образование?
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Спомени името на фирмата на която си ръководител.
5
20
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Пълни глупости. Ръководя екипи с програмисти, а жена ми е графичен дизайнер и тя ръководи голям екип. От март насам сме с детегледачка. Добре, че компанията, в която работя, ми покрива 800лв. месечно, че иначе щяха да са пари на вятъра. Момичето, на което плащаме, е току-що завършила студентка. Голяма симпатяга. Ерудирана, не говори на диалект, знае език. От понеделник до петък е при нас 10 часа на ден. 2200лв. й даваме на месец. Граждански договор. Около нас доста приятели са така. Мутри няма.
4
3
 
13
 
! Отговори
х преди 3 години
И аз търся бейбиситърки, но в поpнхъб.
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О въобще не се веъзвайте на глупости.Повечето "търсещи" са разни мързеливи кокони или мутреси които си търсят буквално робини за 300-400 лв месечно "ама всичко да прави" освен да им гледа разглезените и нагли глиганчета.В това число се има в предвид чистене,готвене,преобличане, понякога бърсане на изпрaжнения,урина и повръщано ако малките *** са болни..И в края на месеца "нямам дребни,чакай мъжа ми да се върне от бизнес пътуване в чужбина за да ти плати" Е тва предлагат 80% от работодателките
2
4
 
9
 
! Отговори
111 преди 3 години
Сатанистите ще объркат целия свят за да постигнат извратените си цели.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бум локдаун бейбиситъри ... с преводач ще ги чета тия статии :)))дойките били на мода :))