Моловете затвориха, защото се използват за разходки

България се справя на пет фронта, доволен е Лъчезар Борисов
14 дек 2020 10:40, Ния Христова
28
Моловете затвориха, защото се използват за разходки
Снимка: БГНЕС
Моловете бяха затворени не заради магазините, а защото се използват като паркова среда за разходки. Това каза пред bTV министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 
 
"Дали ще има разхлабване на мерките у нас ще стане ясно след четвъртък - 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще представят анализите си", уточни Борисов.
 
Той е на мнение, че мерките у нас са били навременни, а решението е взето на база международен стандарт - 600 заболели на 100 000 души население. "На други места в Европа стигнаха до този показател по-рано", допълни министърът. 
Още по темата
 
"Българската икономика има пет фронта, в които се справя добре, един от тях е нивото на безработицата", заяви Борисов. 
 
Според него ръстът на безработицата в началото на месец декември е бил очакван като резултат от новите ограничителни мерки и въпреки това нивото на безработицата е по-ниско от средното за ЕС. 
 
"Само по мярката "60/40" сме спасили 250 000 работни места", отбеляза министърът на икономиката. 
 
Борисов уточни, че в сряда се очаква Министерският съвет да грасува проекта за създаването на държавни бензиностанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Контактните на болните са евентуалните приносители.За едните болнични - ние изгорихме юргана, не бълхите.Чак последния месец бе дадена май възможност те да бъдат карантини чрез СМС,имейл, обаждане.А после - здрави хора били се разхождали. Като са влезли, то може да купят нещо.Това ДДС отива за социални плащания, субсидии, стипендии и т.н
22
1
 
1
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Ако имаме на седмица 25 000 болни, то на 100 000 контактни (най-малко) трябва да им бъде наложени ограничения, поне за 5 работни дни.Който желае да не му бъдат налагани ограничения - да предостави негативен PCR тест (за негова сметка).Ако бяха създадени условия за масово тестване (над 30 000 теста на ден), то щеше да има по-големи данни каква е заболеваемостта.Но междувременно депутатите спореха пак за Изборния кодекс (а в страната избирателната активност никога не е надхвърляла 60 процента).
21
1
 
2
 
! Отговори
Зимислен преди 3 години
Дори и тези сгради да са използвани за разходки - какво лошо има напълно здрави хора да се разхождат където и да е?Като психолог го казвам - тепърва ще се берат плодовете на това непрестанно внушаване на обсесии.Мнозинството от хората не са носители на коронавирус.Здравите хора имат нужда да общуват, да ходят (дори и без смисъл).Вместо да се говорят глупости - държавата трябва да прави само едно, а то е да тества, тества, тества.И да ограничава контактните на болните (вместо всички).
20
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Затвориха само болниците!!! Дори вече не ви чета глупостите, преди ме забавлявахте, но вече се повтаряте.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжеш.Не сте ги затворили.Пак се използват за разходки-уж до магазина за хранителни стоки,уж до банката,уж до аптеката.Какво сте затворили,бе?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***...razhodkite ne sa polezni za zdraveto...:-)))
17
0
 
11
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Тя тая същата разходка сега е в Метро и Кауфланд, по скоро затворете парти зоните в моловете и хранителните щандове, другите с маски...
16
0
 
17
 
! Отговори
bubba преди 3 години
да, "затвориха", а сега хората се разхождат в Метро, Джъмбо и други големи хипермаркети. Това е най-смешния "локдаун" (д*ба и модерната думичка), който можаха да измислят. Докато пролетта наистина замразиха държавата, сега наистина само пречат, неосъзнавайки каква бомба си проготвят за след нова година, като отприщат кошарите след 21-ви, щот народа е *** в голямата си част - "Празници идат, какви са ми тез вируси-мируси, трябва да се пазаруват манджи, пийнье, подаръци"... :D
15
0
 
12
 
! Отговори
Математико преди 3 години
И кое точно е затворило? Всички молове работят, а само заведенията и магазините за дрехи в тях са затворени. Всичко друго си работи на макс и паркингите са пълни. Единствената работеща мярка е спирането на детските градини и училищата. Половината дискотеки в студентски също работят, само дето не се влиза от главния вход, а от задния.Всичко за пореден път е мижи да те лажем.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимени седят с часове на едно кафе от 80 стотинки...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще затворим училищата,защото децата ходят там да учат!ще затоврим болниците,защото хората ходят там да се лекуват!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
истината е,че и без локдаун и пандемия моловете бълваха огромни дългове и трябваше да бъдат затворени,за да бъде спряно цунамито от задлъжнялост при тях.десетки продавачки по цял ден скучаеха гледайки телефоните си.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е все едно да кажеш ще затворим фризьорските салони,защото хората ходят там да се подстригват.лъчо удари ***!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз така като се кача на ескалаторите та забравям да сляза от тях...на горе на долу,на горе на долу...
9
3
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Локдауна никеде не помогна. Баба Меркел е за пенсия! Бойко пускай народа, че идват избори!
8
6
 
10
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Да ги затварят. То само роми се разхождат там....
7
3
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Аз пък за безплатен интернет и заради безплатниге песни докато си се качвам по ескалатора си обикалям. Представям си как съм милионерка и си купувам сваровски камъни ей тъй само защото са лъскави. Забранено ли е да мечтаем? Такса мечти ли измисли Боко наш?
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете вече са абсолютно ненужни! Фирмите за доставки онлайн се задъхват от работа и наемат служители. Това си е напълно достатъчно за да си напазаруваш, каквото и да ти трябва. Парковете, градинките и детските площадки са пълни с деца и родители и така трябва да продължи! На мен тази нова обстановка ми харесва доста повече от преди.
5
3
 
23
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Аз пък моловете ги използвам за безплатна тоалетна. Не виждам да съм в нарушение.
4
3
 
22
 
! Отговори
L. преди 3 години
Значи! Като отворят моловете, да се влиза с декларация, че ще се изхарчат поне по 200 лв на човек.