Антигенните тестове вече са с 90% точност

Картината на заразените ще се промени заради тях
12
Антигенните тестове вече са с 90% точност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много по-чувствителни са PCR тестовете, затова и те бяха стандарт. Антигенните тестове извървяха дълъг път, последните поколения вече имат над 90% точност. Това заяви пред БНТ проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Още по темата

На въпроса нужно ли е да си направим и PCR тест освен антигенен, тя поясни, че все пак антигенният тест има по-малка чувствителност. Положителният резултат от антигенния тест вероятно е достоверен, но ако резултатът е отрицателен, е добре да се направи и PCR тест, който да докаже със сигурност негативния резултат.

Картината на заразените ще се промени малко заради признаването на положителния резултат от антигенните тестове, ще има увеличение на положителните случаи, смята проф. Христова.

Според проф. Христова ни очаква ново разпространение на вируса догодина - това ще продължи, докато има организми, които да приемат вируса. Има огромен смисъл от ваксиниране, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С всичките тези тестове-ПВР,Антитела,Антигенни и други,които ще се появят какво търсят от научна гледна точка за обяснение с фундаментално и приложно значение обяснимо с математико-физични-химични-биологични анализи за изчисление като е известно,че всички анализи се свеждат до математически изчисления,а физическите,химичните,биологичните са обяснения как фундаментални,приложни са за подредба на материята за анализи и дифинциране на типове задачи за разрешение с обясненията за свързаност детайлно
8
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Според проф. Христова ни очаква ново разпространение на вируса догодина - това ще продължи, докато има организми, които да приемат вируса. Има огромен смисъл от ваксиниране, допълни тя.''А според мен докато има патологично лъжещи и манипулиращи ни организми глобалното активно мероприятие ''епидемия/пандемия'' от коронавирус няма да свърши!
7
2
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Нов внос- антигентните тестови. Още пари за усвояване....
6
1
 
11
 
! Отговори
Смях в залата преди 3 години
Брей значи и те по 100лв може да станат като златно жълтия стандарт ПСР-рите, защото са почти точни колкото тях.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
елате утре
4
1
 
16
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Да ги пробват с кока-кола, както депутата от австрийския парламент , за да видят колко са точни!!!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двата вида тестове са безполезни.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемните в цял свят са фалшиво отрицателните тестове. По този начин остават доста хора, които вместо да са под карантина за да се намали коефициента на заразяване те продължават да разнасят вируса.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анто Генов преди 3 години
Дооообре........!