Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби

По 360 лв. допълнително и за специалистите по здравни грижи
Обновена: 15 дек 2020 13:33 | 15 дек 2020 13:33, Камелия Цветанова
242
Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекарите също се обявиха против разхлабването на мерките след 21 декември.

Според председателя на БЛС Иван Маджаров, ако това се случи, здравната система ще бъде силно ударена след Нова година.

Той обясни, че на срещата при премиера Бойко Борисов днес се е стигнало до споразумение да има представител на извънболничанта помощ в Националния оперативен щаб, като представителят на БЛС ще настоява там да не се облекчават мерките преди празниците, защото не се наблюдава намаляване на броя на заболелите в болничните заведение, както и в интензивните.

Още по темата

„Българските лекари се обръщаме към цялото общество, нека да стиснем още малко зъби, тази Коледа ще сме в по-тесен кръг, така бяхме и по Великден, но нека да не виждаме повече линейки с пациенти, които се задушават и няма къде да бъдат приети“, призова Маджаров.

Според него не бива да се рискува да се стига до ситуация, при която лекарите трябва да решават кого да спасяват.

Председателят на БЛС не се ангажира със становище кога би трябвало да паднат ограниченията.

Шефът на НЗОК Петко Салчев също смята, че не трябва да се разхлабват мерките след 21 декември.

Здравният министър Костадин Ангелов увери, че властите ще  положат всички усилия да управляват кризата с разум.

„Обещавам, че няма да се ръководим от емоции при вземането на решенията“, каза той.

На брифинга в МЗ стана ясно още, че от 1 ноември със задна дата и професионалистите по здравни грижи да получат допълнително пари.

Решението е те да са по 360 лева месечно.

“Като тези мерки + обявените досега за подпомагане на лекарите в ДКЦ-тата и общопрактикуващите лекари ще получат своята устойчивост и през следващата година", обясни шефът на БЛС.

Той допълни, че лекарите подкрепят антигенните тестове да се приравнят към PCR, защото е от изключително значение за идентифицирането и изолирането на болните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139 още малко ще кажеш , че само за Ковид има клинична пътека . За други заболявания няма пътеки , не се заплаша нищо Хирурзите примерно не взимат никакви пари и сега масово пишат всички с Ковид за да са интернисти , така излиза от думите ти А интересно как всички са здрави ,а в Ковид отделение в момента може да се добереш само ако си с положителен ПСР и имаш тежки симптоми
130
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За толкова много пари които потъват в здравната система и от които сега всички лекари се ОБЛАЖИХТЕ, ще лъжете и манипулирате, но кокала няма да пуснете, ще ни държите заключени ако може до края на дните ни, а вие ще харчите нашите пари на курорти, както лятото Мутафчиски се печеше на Халкидики о се присмиваше на хората дето остваи без работа и доходи - над 100 хиляди души, милиарди загуба за икономиката!!!Но на вас за хората не ви дреме, сега ви е паднало да лапате пари!!!
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото в тази ситуация е че Българският народ никога не е спазвал правилата. Едни си седят вкъщи и се мислят за герои. Иначе да знаете ресторантите и дискотеките са затворени. Колкото и се спазват всякакви други правила в тази държава. Ама хубавото е, че короната е като магия. Дали се спазват мерките няма знаечие, стига да ги има - хоп изведнъж по-малко заразени. Ееее това правителство колко добре работи. Ще гласуваме пак за ГЕРБ щом такива ефективни мерки предлагат.
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Възмутен 131 Нещо си се объркал Специлно в БГ никой никого не е затварял .Ако въведат китайска карантина , тогава се оплаквай ,че си в концлагер Ти наистина ли не виждаш , къде е проблемът . Политици , богаташи - ще се намери кой да ги лекува .Обикновените хора , които цял живот си плащат осигуровки - за тях е бичът като им писне на лекарите - едно предизвестие и довиждане Ходи по дискотеки , пие , дрогира се - после - " спасявайте ме , давайте по 72 часа дежурство , за да ме лекувате"
127
4
 
4
 
! Отговори
До 122 Възмутен преди 3 години
Не съди за Ковид-19 само по себе си. Аз познавам доста хора с вируса. Едни го изкараха или карат леко, други тежко, а трети починала. Просто сте имали късмет, който други хора нямаха.
126
1
 
2
 
! Отговори
До Данъкоплатец преди 3 години
Никъв член няма да им платя, ще имат да взимат
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарчето, не се прави на загрижен за хората!!!! Загрижен си за парите дето вземаш в момента, 1000лв. бонус към заплатата, отделно източването на пътеките за К19 с пациенти дето фиктивно са болни!!!Хората не са толкова глупави на колкото ги правите!!!Ослади ви се да лапате пари и ако от вас зависи никога няма да ни пуснете навън, то в концлагерите е било по-добре, много се озлобихте покарай тези КРАЖБИ на МИЛИОНИ!!!
124
4
 
4
 
! Отговори
До 122 Възмутен преди 3 години
Стига си лъгал! Сега излязоха данните на НСИ за починалите през 49-тата седмица на 2020 година - от 30 ноември до 6 декември. Сега починалите са средно по 661 на ден, миналата година са били 299, а починалите от Ковид-19 са официално само по 140 средно на ден. Къде тук виждаш, че всеки починал го пишат като починал от вируса? Аз виждам обратното, двама от всеки трима починали от вируса ги пишат починали от нещо друго.
123
2
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
Тогава да кажат докога смятат да не работи държавата, за да си направим сметка дали да плащаме данъци. А не само да ни баламосват с фалшиви дати. Интересно какво по различно очакват да се случи през Януари като ни отворят? Резултати от ваксината няма да има преди Април. Точно след две седмици ще сме там, където сме сега!
122
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ковид показа че Личните лекари са ГОЛА ВОДА и не заслужават парите които държавата им налива!!!!!!Страхливци и мишки!!!!Изоставиха пациентите си!!!!
121
1
 
4
 
! Отговори
До 119 преди 3 години
,,Без аутопсия,,На цялото ли ваше семейство вече направихте аутопсия.Откъде знаеш, че си боледувалДаже антитела нямаш изследвани.Да не говорим за титри на антителата.Явно вирусът те очаква.Обоняние не се губи само от Коронавирус.Знаеше ли го?А, не.Ами ще го научиш по- късно.
120
2
 
8
 
! Отговори
Перник преди 3 години
Който има зъби да стиска аз отивам на дискотека!!!
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120 Tрябва да си с много ограничено мислене , за да се радваш от факта ,че се появила болест , която лекарите не знаят да лекуват .Сигурно ти е много весело ,че милиони останаха без доходи
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция почти не можеш да видиш хора с маски, заведенията и магазините работят нормално, мерките са препоръчителни.
117
3
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До анонимен 123Що се правите на отрепани ЛЕКАРИТЕ?!? Хората са наясно, че когато човек е здрав, а вие го пишете болен, ползването на лекарства е ФИКТИВНО, а пътеката и финансирането ДЕЙСТВИТЕЛНО. Що не кажеш на хорат как се разпределят парите спестени от болницата, като ПРЕМИИ за ЛЕКАРИ< ДОЦЕНТИ и ПРОФЕСОРЧЕТА!!!Не е достойно да трупате пари на гърба на обществото и да искате да ни затваряте като в КОНЦЛАГЕР, ясно е че ви се ослади КРАЖБАТА!!!
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
400 $ е един флакон ремдесивир.300$ е пътеката Ковид Голямо ,,източване ,,пада на тия пътеки
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и личните лекари са неадекватни, въобще не знаят какво лечение да предпишат, на всички мои познати и колеги с корона им е предписано различно лечение, на един цинк и селен на другия пък му казал джипито да не взима цинк а магнезий, на трети без витамини на четвърти само витамини, луда работа
114
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При шведския модел реално се спазват много повече ограничения в сравнение със спазването на ограниченията в България. Не знам защо някои си мислят, че е обратното.
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120Не е грип! Казва се ковид-19! Ако си го боледувал вече , ни кажи следното, каква е възрастта ти, леко или тежко го преболедува, за колко дни. Така ще разберем защо говориш по този начин
112
8
 
7
 
! Отговори
Алооу учените преди 3 години
Една година мина те още нищо не знаят за вируса,не могат да го лекуват,няма адекватна ваксина, не знаят вируса какъв е, как заразява, колко време издържа в природата, прави ли се имунитет след изкарване,нищо, НИЩО! За какво им плащат заплати на тези учени?Ние трябвало да се мобилизираме....Ами мобилизирайте се вие и изкарайте едно лекарство поне, какъв го държите цяла година!!!!