Родилка обиколи 4 болници в 3 града, за да роди детето си

Жената тръгнала от Ямбол, стигнала до Стара Загора, накрая родила в Бургас
16 дек 2020 09:23,
61
Родилка обиколи 4 болници в 3 града, за да роди детето си
Снимка: Pixabey

Родилка обиколи четири болници в три града, за да роди детето си.

"На 10 декември снаха ни имаше болки за раждане. Болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол се оказа затворена през нощта заради заразени лекари, затова се наложи да тръгнем за Стара Загора", сподели пред bTV свекървата на жената.

"Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора. Лекарката, която я прегледа през нощта, отказа да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница - "Тракия". От охраната казаха, че не приемат през нощта, трябвало да дойдем през деня", разказва свекърът. Оттам пътуват 200 км до болница "Дева Мария" в Бургас, където жената ражда момиченце.

Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи, казаха от ямболската болница. От болницата в Стара Загора пък, че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно. А от болница "Тракия", че са шокирани и започват незабавна проверка.

"Няма да търсим отговорност от болниците, но те трябва да си променят ритъма на работа", допълни още свекървата на младата жена.

    

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
13
 
! Отговори
За чалга поколението преди 3 години
До ГеоргиЧе е зле, зле е, ама много се радвам на дъртаци от по-"добрите" поколения дето са позволили това да се случи. Едно дете израснало 90-те с чалга с какво е виновно че баща му и майка му (баба, дядо) не са му показали друго. Ама това си е черта на простия човек, проблемът никога не е в него, а в някакви съществуващи и несъществуващи концепции....
26
23
 
3
 
! Отговори
НА СЕЛО преди 3 години
КЪДЕ СА РАЖДАЛИ? НА ПОЛЕТО или У ДОМА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ РАЖДА В БОЛНИЦА.
25
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите не са длъжни никому, след като постоянно ги плюете.
24
3
 
8
 
! Отговори
Нона преди 3 години
В тина киркова от време оно връщат родилки с контракции. Колко почернели семейства са оставили...
23
2
 
30
 
! Отговори
Хак да ни е..... преди 3 години
Направиха болниците търговски дружества и те заприличааха на махленски дюкяниВъртят си търговийката, а хората кучета ги яли !
22
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не са отишли в Сливен , а в Стара Загора? Стига сте писали глупости, като търсите сензация. В крайна сметка е родила и всичко е наред. Да е живо и здраво детенцето. Питайте отговорните лица колко ваксини има за България
21
3
 
37
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
А свекървата да не се прави на всеопрощаваща, ами да съди и трите болници + МЗ, защото това, че при тях все пак всичко е приключило добре, не значи, че утре някоя родилка няма да умре на магистралата обикаляйки родната ни татковина в търсене на лекар с човешки облик.
20
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на радеФ е факт!!!!
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така ли?Не светът, държавата е длъжна! След като всеки месец прибира данъците на гражданите си - преки и косвени!
18
1
 
32
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
естествено, че е така. Какви са тия плоски коментари?! Жената има нужда от лекарска помощ и трябва да я получи. Нали за това плащане здравни осигуровки, крепим болници и т.н. Утре ако се напиеш и си пръснеш главата посред нощите, да те оставят да умреш като куче защото "напукал се и света му е длъжен ли ?"... егати простащината. пасмина
17
1
 
58
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Да обобщим. Едната болница не работила. Във 2рата охраната (разбирайте някой дядка) решил да се прави на Бос и им казал да дойдат сабалем (що за нагла жена е тая, че решила да ражда през нощта), а в третата ги върнали,щото видиш ли в СтЗ не приемали ямболии, освен ако не е спешно!!! Жената ражда бе каппути, колко по спешно искате? Да дойде с наполовина показало се бебе и огнестрелна рана ли? После се чудят и реват защо ромите ги бият.
16
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма място за родилката, понеже не са си платили. Раждането отдавна е превърнато в бизнес за лекарите. Не си ли платиш предварително за екип, нищо добро не те чака.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Тракия е частна и цените са високи. Доколко е добра.... друг въпрос! Когато наистина имаш здравен проблем, от значение са добрите лекари и апаратурата. Дали коридорът е с мрамор, не ти е приоритет.
14
7
 
27
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Живота е такъв какъвто си го направиш приятел. И да, прекрасен е. Прекрасно е да имаш деца. Прекрасно е да видиш, че ще остане нещо и след тебе на тоя свят. Не се оплаквайте, а се трудете. Евреите имат една поговорка - единственият начин да превърнеш времето в пари, е чрез работа. За жалост вече няма идеали, каквито е имало преди 50 години. Вижте какви са били мъжете и жените преди 50 години - спретнати, стегнати, усмихнати. А са живели по-бедно от нас.. не е до парите, а до културата
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто..... без коментар!А разни уж доктори по цял ден обикалят по телевизиите! Позор!Не ми се мисли, ако е родила посред пътя!
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ямбол и Сливен са столиците на цигуандия.
11
2
 
44
 
! Отговори
магистрала преди 3 години
Добре де, може да нямаме нито една болница, в която да родиш в половин южна България, но за сметка на това имаме перфектни магистрали (в ремонт), по които да обикаляш да търсиш.
10
2
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не досаждайте на...тикволандските лекари с някакви си...родилки,дето се...мотат из болниците,и пречат на доффторите да...борят Коронавируса.(платено...съобщение от централата на ГЕПИ)
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТВА И ПРИ ТУРСКО ГО Е НЯМАЛО
8
0
 
28
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Младите да се насочат да учат за лекари, след 5-10 години ще има много работа за тях. Лошото, е че с тази култура и възпитание не знам какво ще излезе. Чалга поколението е много зле.. Доко доко.. няма кой да ти направи пломба даже