Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата

Ресторантите в хотелите ще работят по график, без организирани екскурзии
243
Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилни групи в системата на РЗИ и полицията ще проверяват за спазване на здравните мерки срещу коронавируса.

Внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и в това, което предстои, ще видите цялата сила на държавата, ще се намесваме много ясно и категорично, включително със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС, на който беше обявено продължаване на мерките до 31 януари.

Още по темата
Образованието и спортът са двата стълба в обществото, които дават здрава и умна нация. С болка затваряме тях, не моловете, обясни здравният министър.

В момента МЗ се явява контузия на българските спортисти, тези решения се вземат много трудно. В тази посока сме длъжници и на българското образование и на българския спорт, но сме наясно, че за да побеждават българските спортисти и да печелят децата олимпиади, трябва да са здрави, коментира още Ангелов.

Организирани екскурзии с групи не са разрешени, напомни той.

Ресторантите в хотелите ще работят по график, който да гарантира поне две или три смени в часовете за хранене, за да има отстояние на хората и до 50% заетост на местата. Ще работят и с вечерен час до 22 часа. Изключенията за тях започват от 22 декември.

Не може да си наемете място, което е затворено за частно тържество, отговори здравният министър на въпрос.

Този начин на мислене "да се проврем през иглени уши" не ми харесва, подчерта Ангелов и напомни, че последната препоръка на СЗО е да носим маски при събирания със семейството.

Министърът каза, че амбицията за приравняване на антигенни тестове и PCR e защото има заболеваемост, която сега не се следи и това ще се случи в следващите дни. Има и идея 1-2 града да бъдат тествани с антигенни тестове.

Той подчерта, че МЗ няма да се превръща в "дистрибутор на ваксини", а ще създаде среда така, че всеки български лекар да може да предостави информация на всеки български пациент, за да може той да направи информиран избор.

Ще се опитаме да убедим нашия народ, че ваксинирането е това, което ще даде спасение на българския народ, посочи министърът.

Ангелов обясни и че няма разлика в здравното обслужване на българските граждани. Тези дни стана ясно, че съпругaтa нa лидeрa нa БOEЦ Гeoрги Гeoргиeв и той самият са в болницата във Видин в тежко състояние. Георгиев заяви, че тя нe e приeтa в нитo eднa coфийcкa бoлницa, въпрeки чe e в тeжкo cъcтoяниe - бъбрeчнo трaнcплaнтирaнa, c кoрoнaвируc и пнeвмoния. Той самият, също с коронавирус, се влошил.

Ангелов каза, че Душана Здравкова от ГЕРБ се е обадила на премиера Бойко Борисов за случая, който наредил на министъра да провери медицинската ситуация. След това те са били превозени с линейки до софийски болници.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Каза секс-символът на правителството.Не че нещо,но ме учудва как човек може да е толкова раболепен,грозен и ограничен и всичко в чудовищни пропорции.И на вас,да ви,майката.Всичко закрийте,вече е все тая,по-голям вирус от тази уродлива муцуна по тивито...
121
1
 
11
 
! Отговори
Министър Ангелов преди 3 години
Щом толкова ви интересува, да, Владо Карамазов ме ваксинира тази сутрин. Вече няма опасност да пипна Ковид и хемороиди.
120
0
 
9
 
! Отговори
до Запозната преди 3 години
Ти да не си Мата Хари *** ?
119
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вижте снимки как изглеждат болниците в България - е тва е силата на държавата.Правителствена болница е добре в частните болници е лукс а извън София гледката е като в полева болница в Конго.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Баце лакеите то щаба
117
1
 
7
 
! Отговори
Коце к*чката на ББ преди 3 години
не е ли така?
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да ви разбера на какъв принцип решавате кого да изтриете?Тук има страшно много коментари,нарушаващи правилата, а мен ме отсвирихме за секунди...Кво, не се вписвам в легендата ли?
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броя на починалите е голям ,защото и броя на заразените е в пъти по голям от обявения официално !? На 14 място сме по заболеваемост ,ама друг път ...и по смърност и по заболяваемост сме начело господа управляващи ! Защо лъжете така нагло народа си ,как с толкова малко тестове и повторно тестване на излекуваните излизате с тази подвеждаща информация и е изнасяте по медии и др.така подвеждате и народа си и Европа
114
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Болници се затварят, лекари напускат и здравните осигуровки не плащат нищо. Оказа се, че ние сме в локдаун отдавна.
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За (или от) Владо Карамазов ще има ли инжекция с ваксина?
112
5
 
14
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
До Абе тия нещо?Ами май си доста кух верно... 1. Не всеки го "изкарва"2. Ваксините са разпределени с квота от ЕС3. Пазят те, щото нямаш съзнание да се пазиш сам
111
3
 
10
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
С какво са виновни гражданите ни за това че доболничната ни помощ Я НЯМА! Личните лекари поставят диагнози и лекуват по телефона. Като гадателките с импулсите телефони. Безумните вече карантини пречат на гражданите ефективно да се лекуват, изследват и осигуряват лекарства. В болниците цари тотален хаос и безхаберие. Хората са изоставени сами на себе си без никакви грижи и измират като мухи. Лекари демонстративно отказват да лекуват Ковид пациенти. Къде е силата на държавата?
110
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО ИМАТЕ СИЛА, ЗАТВОРЕТЕ ДЖЪМБО! ЗАЩО В ГЪРЦИЯ Е ЗАТВОРЕН? А В БГ РАБОТИ ? КАКВИ СА ТЕЗИ МЕРКИ? ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИ ЛИ?
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички трябвало да се ваксинират с ваксините, които я дойдат до пролетта, я не.
108
1
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
хахахахахахахахахахахахаха
107
3
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
"Образованието и спортът са двата стълба в обществото, които дават здрава и умна нация."
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше целта де, да се отречем от християнската си религия и да наденем хиджаб, и мъже, и жени. Не знам докога ще изтърпи тези своеволия живият Бог и как ни търпи още.
105
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се вдигнем и да изметем тази ***! Незабавно разпускане на НОЩ!
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прасчо, не ти отива да си строг
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ботокс на министъра ще има ли?