Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата

Ресторантите в хотелите ще работят по график, без организирани екскурзии
243
Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилни групи в системата на РЗИ и полицията ще проверяват за спазване на здравните мерки срещу коронавируса.

Внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и в това, което предстои, ще видите цялата сила на държавата, ще се намесваме много ясно и категорично, включително със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС, на който беше обявено продължаване на мерките до 31 януари.

Още по темата
Образованието и спортът са двата стълба в обществото, които дават здрава и умна нация. С болка затваряме тях, не моловете, обясни здравният министър.

В момента МЗ се явява контузия на българските спортисти, тези решения се вземат много трудно. В тази посока сме длъжници и на българското образование и на българския спорт, но сме наясно, че за да побеждават българските спортисти и да печелят децата олимпиади, трябва да са здрави, коментира още Ангелов.

Организирани екскурзии с групи не са разрешени, напомни той.

Ресторантите в хотелите ще работят по график, който да гарантира поне две или три смени в часовете за хранене, за да има отстояние на хората и до 50% заетост на местата. Ще работят и с вечерен час до 22 часа. Изключенията за тях започват от 22 декември.

Не може да си наемете място, което е затворено за частно тържество, отговори здравният министър на въпрос.

Този начин на мислене "да се проврем през иглени уши" не ми харесва, подчерта Ангелов и напомни, че последната препоръка на СЗО е да носим маски при събирания със семейството.

Министърът каза, че амбицията за приравняване на антигенни тестове и PCR e защото има заболеваемост, която сега не се следи и това ще се случи в следващите дни. Има и идея 1-2 града да бъдат тествани с антигенни тестове.

Той подчерта, че МЗ няма да се превръща в "дистрибутор на ваксини", а ще създаде среда така, че всеки български лекар да може да предостави информация на всеки български пациент, за да може той да направи информиран избор.

Ще се опитаме да убедим нашия народ, че ваксинирането е това, което ще даде спасение на българския народ, посочи министърът.

Ангелов обясни и че няма разлика в здравното обслужване на българските граждани. Тези дни стана ясно, че съпругaтa нa лидeрa нa БOEЦ Гeoрги Гeoргиeв и той самият са в болницата във Видин в тежко състояние. Георгиев заяви, че тя нe e приeтa в нитo eднa coфийcкa бoлницa, въпрeки чe e в тeжкo cъcтoяниe - бъбрeчнo трaнcплaнтирaнa, c кoрoнaвируc и пнeвмoния. Той самият, също с коронавирус, се влошил.

Ангелов каза, че Душана Здравкова от ГЕРБ се е обадила на премиера Бойко Борисов за случая, който наредил на министъра да провери медицинската ситуация. След това те са били превозени с линейки до софийски болници.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ангелов, не плаши народа. Вече на никой не му пука за твоите мерки!
101
9
 
12
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Този некадърник защо ме използва цялата сила на държавата за да накара здравеопазването най-накрая да заработи, вместо да заплашва гражданите!? До кога ще търпим такова отношение? Да не говорим че това е взето от речника на онзи *** Мутафчийски.
100
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще видите как рекетьори и мутри , които управляват , ще покажат как могат да изнудват и да взимат пари. Нищо смислено като информация как да стимулирате имунната система и как да се лекувате от грипчето, нито нормална организация в болници и нормални заплащане на медицински персонал, но пълно с неадекватни действия като затваряне, принуждаване, психиране, а сега и силово наказание. Това са изверги !!!
99
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mъpшии! Не се правете на умни и бабаити,а спазвайте ,това, което се изисква.Заради такива ***, като вас и управляващите сме отново най-зле от всички други държави.
98
8
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
"Ще се опитаме да убедим нашия народ, че ваксинирането е това, което ще даде спасение на българския народ, посочи министърът."-------Ами то не е сложно да ме убедиш.Просто внучетата на Бойко и аз се ваксинираме от една ампула, счупена пред мене и точка. Даже обещавам да платя ваксината в тоя случай.
97
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
След като ни затвориха вкъщи, сега ще трябва и да наблюдаваме всяка вечер плитко умните им заключения. Не може ли и те да се карантинира до 31-ви Януари и да се махнат от очите ни? И без това се вижда, че са безполезни!
96
0
 
5
 
! Отговори
пияница преди 3 години
Ще секнат на народа консуматорството. Те специалната прислойка на обществото обичаха да се бутат в Парадайса и да излизат с колите от там по 2 часа.
95
2
 
9
 
! Отговори
Той преди 3 години
Тия ако затворят и един магазин Била или Кауфланд тръгвам пеша за луната
94
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Може ли една сладко мляко да пия.
93
2
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А вие-*** ,които представлявате държавата....скоро да не изпитате силата на народа?
92
0
 
10
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Искам за всички хора да има достъп до медицински услуги.Искам да се спасяват човешки животи. Не всеки има една Душана Здравкова, която ще ходатайства. Не искам да чувам от лекари, че някой има неплатени здравни осигуровки и даже този с платените не покрива ковид лечение и болницата не може да си вземе парите. ПАНДЕМИЯ Е ! Мислете по-бързо къде да внасяме тези осигуровки, но да знаем, че в болниците ще ни спасяват. И тогава налагайте строги мерки, а не всичко наполовина.
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя министър е неграмотенр питайте го какво има във ваксините и кои хора не трябва да се ваксинират и ще видите веднага 2-3 заучени отгонвора и нищо общо със туй което ви интересува. Тоя ще е първия който ще влезе в затвора от всички дето са били министри някога.
90
4
 
22
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 3 години
Мафията на маскаджиите и белите престилки установява диктатура под носа ни, с балъците лапат мухи и се крият по домовете си!
89
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
По принцип е така.Мишките се крият зад слона.Обаче зад слона ги чакат изгладнели котки.
88
5
 
25
 
! Отговори
Мили смехурковци преди 3 години
Вие наистина ли не виждате ли, че всички фашистки действия предприети от държавите от самото начало годината до сега, никога не са имали за цел да ви пазят от грипен вирус, а единствено да се стигне до крайния резултат, който е насилствено ваксиниране (разбирайте стерилизиране и осакатяване) на огромна част от населението и разрушаване на средната класа, чрез фалиране на бизнесите ѝ, за да стане напълно зависима от подеянията на държавата, а така и от нейните условия.
87
2
 
7
 
! Отговори
Видео преди 3 години
Проф. Бакди за опасностите от ваксината срещу к-19
86
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесвам Ангелов. Най-адекватен е в момента, мисли ги нещата. Но... Това с "За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата" ще донесе на него повече разочарования, отколкото на нас. Ние "цялата сила на държавата" я знаем и не очакваме нищо. По-добре и той да не очаква чудеса от "силата на държавата" защото много ще се разочарова и обезсърчи.
85
3
 
24
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Отказвам да живея в страх, нося маска защото се изисква и заради планираните дето се бутат във всеки магазин, но да треперя кога и къде и през 10 мин да се мажа със спирт отказвам.В тоя ред на мисли, министъра знае ли че Джъмбо режат 200 лв. от бонуса на служителите ако имат болничен в месеца, а за декември са 400, ай ся сетете се колко ходят болни на работа,щото не зимат 12 к кат министъра та да не им пука, принципно не лоша практика на работодател, но неподходяща в пандемия, толко за контрола
84
0
 
6
 
! Отговори
Видео преди 3 години
Проф. Бакди за опасностите от ваксината срещу к-19
83
15
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Кой не спазва и е на друго мнение - бой! Демокрация не значи свободия всеки да си прави и да си мисли каквото си иска.