Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата

Ресторантите в хотелите ще работят по график, без организирани екскурзии
243
Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилни групи в системата на РЗИ и полицията ще проверяват за спазване на здравните мерки срещу коронавируса.

Внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и в това, което предстои, ще видите цялата сила на държавата, ще се намесваме много ясно и категорично, включително със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС, на който беше обявено продължаване на мерките до 31 януари.

Още по темата
Образованието и спортът са двата стълба в обществото, които дават здрава и умна нация. С болка затваряме тях, не моловете, обясни здравният министър.

В момента МЗ се явява контузия на българските спортисти, тези решения се вземат много трудно. В тази посока сме длъжници и на българското образование и на българския спорт, но сме наясно, че за да побеждават българските спортисти и да печелят децата олимпиади, трябва да са здрави, коментира още Ангелов.

Организирани екскурзии с групи не са разрешени, напомни той.

Ресторантите в хотелите ще работят по график, който да гарантира поне две или три смени в часовете за хранене, за да има отстояние на хората и до 50% заетост на местата. Ще работят и с вечерен час до 22 часа. Изключенията за тях започват от 22 декември.

Не може да си наемете място, което е затворено за частно тържество, отговори здравният министър на въпрос.

Този начин на мислене "да се проврем през иглени уши" не ми харесва, подчерта Ангелов и напомни, че последната препоръка на СЗО е да носим маски при събирания със семейството.

Министърът каза, че амбицията за приравняване на антигенни тестове и PCR e защото има заболеваемост, която сега не се следи и това ще се случи в следващите дни. Има и идея 1-2 града да бъдат тествани с антигенни тестове.

Той подчерта, че МЗ няма да се превръща в "дистрибутор на ваксини", а ще създаде среда така, че всеки български лекар да може да предостави информация на всеки български пациент, за да може той да направи информиран избор.

Ще се опитаме да убедим нашия народ, че ваксинирането е това, което ще даде спасение на българския народ, посочи министърът.

Ангелов обясни и че няма разлика в здравното обслужване на българските граждани. Тези дни стана ясно, че съпругaтa нa лидeрa нa БOEЦ Гeoрги Гeoргиeв и той самият са в болницата във Видин в тежко състояние. Георгиев заяви, че тя нe e приeтa в нитo eднa coфийcкa бoлницa, въпрeки чe e в тeжкo cъcтoяниe - бъбрeчнo трaнcплaнтирaнa, c кoрoнaвируc и пнeвмoния. Той самият, също с коронавирус, се влошил.

Ангелов каза, че Душана Здравкова от ГЕРБ се е обадила на премиера Бойко Борисов за случая, който наредил на министъра да провери медицинската ситуация. След това те са били превозени с линейки до софийски болници.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
ЗАЩО все опозиционери са в тежко състояние, а нито едно *** от герб не се е разболял.
181
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Терора ражда ред или терор. Не го забравяйте. И да сме в болница пак не ни лекуват. Защото няма лечение ***. Такъв е смисъла.
180
0
 
1
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
Мисля,че мислиш във вярната насока.През лятото имаше малко болни и по двама души максимум в стая.Сега стаите са пълни, а хората по стар наш обичай протестират срещу отварянето на прозореца, т.к. ,,щели да настинат,,.( облечени с елек)?В същото време помещенията( болнични стаи!) са заринати с ,,доставки ,, от домовете- сокове, сандвичи,коремчето, които и здрав човек не може да погълне се носят с тонове в стаите. ,,Силна храна,,!?Персоналът не може да откаже на ,, загрижените близки,,.Прав си
179
0
 
0
 
! Отговори
До 192 преди 3 години
Не им завиждай на тия нещастници.Виждаме докъде стигнаха, като отричаха нуждата от спазването на дистанция.Гошо е във ВМА, а жена му в Правителствена.Берат душа.
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига ,че цяло лято разхвърлят нечистотии по улиците на София, ами и легла ще заемат.Две легла във Видин и две в ск, а хората припадат по улиците.гУлЕми бойци, ве.гУлЕми патрЕоти.АвантаджииХем Ковид на ,,аванта,,, хем правителствена болница и то без да плащат осигуровки.Евала на тариката ГошкоПодчертавам дебело,че не им завиждам за абсолютно нищо.Съжалявам ги от първия ден тия ***.
177
1
 
7
 
! Отговори
666 преди 3 години
***! За коя сила на коя държава говориш, бе ***! Градовете ни приличат на бомбандирани! Няма здравеопазване, избивате хората в болниците. Единственото, което ппавите е да водите статистика и да размахнате пръсти. Толкова си ***, че дори външният ти вид остава незабелязан. Оставката не е алтернатива вече! Време е за изтреблението ви на физическо ниво!
176
0
 
2
 
! Отговори
Salt преди 3 години
Ангелов: "Ай'л шоу ю тумороу, римембър ху ай ем!"
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма!
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 175В Ямбол всички ли сте невежи?
173
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаххаах! ***! "Цялата сила на държавата" е под стойността на 150 лева! Това са парите, които бяха поискани, като еднократна помощ от баща ми (пенсионер, инвалид), след тежка операция и заплатени 4500 лева (главно заеми). Парите (150 лв.) му бяха отказани от държавата! Това е силата на държавата!! Толкова струва държавата! :)
172
2
 
10
 
! Отговори
Станка преди 3 години
Има вътрешно споразумение от алиреза ли как беше да се пълнят ресторанти на хотели дори ако не са гости да им слагат на масата ключове за стаи. Жалка картинка са тези хотелиери и още по жалки са хората които ще посетят по този начин само само да дадат 10лв за салата и 5 лв за бира. Нямам думи
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи нищо няма да видим, щото държава няма, само група ***, които мислят само за кинти
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе тия....! Оди се пери с тея 17.02.1997 - 2920лв и цветната революция спретната тогава. Всичко се помни - как за жълти стотинки съсипаха цялата страна, колко и трябва на страна вече проядена отвътре да я катурнеш и береш плодовете на хаоса.
169
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега къде беше тая страшна държава с този страшен контрол колко глобиха за неносенето на маски в автобусите или под брадата цяло квто сервитьори работеха с маски под брадта а в кухните как е било или проверяващите просто ядоха на корем
168
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е...ати държавата щом този е министър.
167
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам роднина във болница от вирус и се чудя що за лекуване е там ???? Тъкмо се поизлекува и спира темп и отминават симптоми и вкарват тежко заразен и пак във изходна позиция темперетура и все едни нищо .....ха кажете как би се постигнало лекуване ???
166
4
 
3
 
! Отговори
Абе тия....! преди 3 години
Нека си спомним!курс на долара по БНБ 20.11.1996 - 276лв25.11.1996 - 355лв06.12.1996 - 423лв16.12.1996 - 515лв06.01.1997 - 581лв10.01.1997 - 642лв17.01.1997 - 682лв31.01.1997 - 1021лв17.02.1997 - 2920лвАбе вие за мезе ни взехте!
165
3
 
17
 
! Отговори
Теодоро преди 3 години
Госин министър,скоро влизате в кауша!! Там ша ви ваксинират качественно
164
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този палавник с пластмасовите бузки да не се изживява нещо като баща на нацията или какво? Я как авторитарно се разпорежда все едно сме му стадо частна собственост.
163
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министре ,затвори хр. веригите ,може и без тях,там е развъдника на заразата