99-годишна жена от Черни Осъм пребори COVID за 9 дни

Василка ще навърши 100 години през март
18 дек 2020 14:50,
13
99-годишна жена от Черни Осъм пребори COVID за 9 дни
Снимка: Кадър Нова тв

99-годишна жена от троянското село Черни Осъм успя да пребори COVID-19. Василка Ковачева остава в болница само девет дни и от седмица е вкъщи на домашно лечение. И лекари и хората от региона, очакват 100-ият й рожден ден през месец март, догодина.

Василка от седмица е вкъщи под карантина, съобщава Нова тв. За нея се грижи специален човек, осигурен от кметството. Сега възрастната жена е заредена с оптимизъм.

"Догодина, през март, ще направя 100 години", радва се Василка Ковачева.

Всичко започва през първите дни на декември. Личният лекар на жената идва в дома й и отчита висока температура, както и симптоми на COVID-19.

"Спешна помощ дойде и я взе с линейка. В троянската болница установиха положителен тест за коронавирус, след което беше настанена в белодробната болница, където изкара необходимия престой", разказва кметът на с. Черни Осъм Марин Сираков.

В специализираната белодробна болница приемат 99-годишната Василка с притеснение, заради възрастта й и придружаващите й заболявания.

"Трябва да имаме предвид, че е с исхемична болест на сърцето, хипертоник – неща, които допълнително усложняваха процеса на лечение. Но тя усмихната напусна нашата болница", сподели д-р Цветомила Дудевска,  управител на белодробната болница в Троян.

Василка е изписана на деветия ден в стабилно състояние.

"За девет дни се излекува, което и нас ни изненада, защото имахме по-млади пациенти, които се наложи да се лекуват по-дълго време", разказва д-р Дудевска.

И жителите на троянското село постоянно коментират новината за оздравялата възрастна жена. "Възхищавам й се. Не само на баба Василка, но и на другия по-възрастен от мен. Аз ходех при тези хора и не ме хвана короната. Доктора ме пита – как си с короната? Аз му казвам – тя ме отминава и аз я заобикалям", споделя жителката на Черни Осъм Вяра Мутафова.

Сега, най-възрастния жител на балканското село Черни Осъм, се възстановява. "Надяваме се, че след като минат тези неща и след седмица, две-три, ще я видим на улицата", оптимистично настроен е кметът на селото Марин Сираков.                                                                                                                                       


   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милата жена!
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно. Свети Петър й е ,,загубил документите,, и не е могъл да я повика при себе си.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те в оня край хората са повечето все с ,,чист косъм'',и много-много не се засягат от модерните болести.Там все още се спазват старите български традиции и морал,и всичките жители са хора с чисти сърца и добра душа.Виж,за хората по градовете не бих го казал.Особено за столицата ни която се е превърнала в международна селска кирпичена дупка,с тенекиен покрив.
9
3
 
9
 
! Отговори
Друг конспиратор преди 3 години
Абе, тая новина защо не стои в челото на страницата на сайта,а много бързо я пуснахте надолу?Защо не се дава кураж на хората, че това заболяване не е фаталнокато рак, а се плашат?Еми, скривайте тази новина и пускайте отново статистиката:-тоя умрял на 20 години-оня умрял на 39 години-тази пукнала на 34 години-онази пукнала на 44 годиниСтресирайте и убийте хората!
8
2
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Комуто е писано, ще оцелее !!! Колкото и да е болен !!!
7
7
 
10
 
! Отговори
Forever преди 3 години
Къде толкова ходи тази баба Василка на тия години,че да хване вируса. Много странна работа .
6
3
 
24
 
! Отговори
Конспиратор преди 3 години
Баба Василка ЦЯЛ живот е яла т.н. екологична храна,редовно се е занимавала с животните и градината около къщата й,т.е. редовно е правила фитнес и кардио упражнения :)))Не е прекалявала с яденето и пиенето + здрав български балкански ген.Нищо общо с ламтежите за пари, затлъстяване, диабет и ежедневен стрес.Сигурно не гледа телевизия и няма интернет за да се уплаши"колко опасна е тази болест".НЕ Е БИЛА УПЛАШЕНА И ПАНИКЬОСАНА.Жива и здрава да е баба Василка и още много години!
5
1
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Масоните се подиграват с робите, но те не могат да се усетят! :))))Freemason - 9Bill Gates - 9
4
2
 
8
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Баба Василка на 99 години пребори коронавируса, ама бабанка борец як като бик ритна камбаната.Интересно нещо е тоя вирус. Много забавно.
3
2
 
3
 
! Отговори
maca преди 3 години
До само пипам Къде ги видя тия три 999?????
2
1
 
4
 
! Отговори
нещо не се връзва преди 3 години
За 9 дни излекувана от коронавирус, после още 7 дни в къщи под карантина? Най-малко?Е, как??? Нали карантината беше 14 дни???9+7=16??? Правилно ли смятам???Иначе - да е жива и здрава бабата, и да иляди!!!
1
10
 
2
 
! Отговори
само пипам преди 3 години
три деветки 999ако ги обърнем наобратно става 666случаеност?