Доц. Кунчев: Оптимист съм, минахме втората вълна, идват и ваксините

Той обаче не е убеден, че 70% от населението ще се ваксинира
18 дек 2020 09:27, Нели Христова
217
Доц. Кунчев: Оптимист съм, минахме втората вълна, идват и ваксините
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19 може да дойде у нас още на 25 декември. Имаме дежурни екипи, които я чакат. Това заяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA. По думите му първоначално се очаква да пристигнат около 5000 дози.

Още по темата

Втората пратка се очаква в първите дни на 2021 г. А по-сериозни количества – още през февруари.

Той бе категоричен, че за да успеем да преборим вируса, около 70% от обществото трябва да се ваксинира.

"Минахме през втората вълна. Оптимист съм. Първо, защото идва пролетта, второ, защото ваксините идват", обясни доц. Кунчев. Той обаче е песимист, че ще достигнем необходимите проценти на ваксинирани.

"Много скоро ще имаме и ваксината на Moderna, която е и много по-лесна за съхранение", коментира доц. Кунчев.

Той не смята, че е притеснителен фактът, че ваксината беше измислена толкова бързо. "Ако дойде след 3 години, за какво ни е?", попита Кунчев. "Това, което правят и Moderna и Pfizer, е толкова модерно и революционно, че оттук нататък ще се използва и за други ваксини."
 
Доцент Кунчев каза, че ще има кампания, с която да бъдат разяснени позитивите от ваксината.

Той коментира и мерките срещу разпространението на заразата.  

"Хиляди са глобените за неносене на маска", заяви той. "Санкцията е до 300 лева при първо нарушение", обясни държавният здравен инспектор. "Никога не съм твърдял, че контролът е ключов. Хората трябва да знаят какво да правят и да го правят".

"Има 3 групи предприятия, които изпълниха доста точно мерките – хотели, училища, магазини. Навсякъде има контрол, дезинфектанти. Желание за съдействие от тяхна страна има", коментира доц. Кунчев. "Имат или нямат ресурс, не ме интересува, ще организират нещата така, че и отвън да има контрол."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 3 години
С коронавируса пада маската на най-социалистическата организация.По принцип две трети от лекарствата имат само и единствено плацебо ефект.Народа плаща здравни осигуровки, за да осигури лек и комфортен живот на медицинското съсловие. Но когато настъпи криза, то не може да отговори на очакванията. Парите са похарчени, но резултатите слаби. Отново разчитаме на стаден имунитет.И това не е само в България както се опитва да ни внуши милия пРезидент. Така, че и по-тежко е в прехвалена Русия, така е
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват и изборите!
188
1
 
1
 
! Отговори
kireza преди 3 години
ДАЖЕ ГЕРМАНЦИТЕ СЕ УПЛАШИХА ОТ АМЕРИКАНСКАТА ВАКСИНА-УБИЕЦ И СКЛЮЧВАТ ДОГОВОР ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА РУСКА ВАКСИНА В СВОИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРЕДПРИЯТИЯ...А НАШИТЕ ИНДИОТИ ЧАКАТ ТОЧНО ВАКСИНАТА-УБИЕЦ...ГРИЖА ЗА НАРОДА....ОТ ИГЛАТА НАПРАВО ПРЕД ГОСПОДА БОГА...
187
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна се: Бразилският президент Жаир Болсонаро атакува коронавирусните ваксини, заявявайки, че ваксината на Пфайзер може да превърне ваксинираните в "брадати жени" или "крокодили", предаде Франс прес.
186
0
 
2
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Тоя па пмиар.Кво е минало бе кртен прст.Една година ни се еа мката с ваще простотии.И 2021-ва ще е така ни ваксините работят като хората ни лекарства има.Само броите труповете като погребална агенция.Сега пак увеличихте локдоуна до февруари 21-ва.Аха пак да отворите и ще следва нова вълна.Шепа кртени
185
0
 
0
 
! Отговори
СТРАШНИЯТ СЪД преди 3 години
До Анонимен мнооо си ***
184
0
 
1
 
! Отговори
27.01.2020 преди 3 години
вервайте му, кга Ви уверява27.01.2020 За момента предаването на заразата от човек на човек е доказано, но е трудно осъществимо, увери Кунчев и добави, че в Китай има и 16 медицински работници, заразени с новия коронавирус
183
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са отрова.Всичко е лъжа.Отнемане на права, свобода, дадена на всеки човек /душа/ слязла на Земята за Вселенско си обучение.Хората трябва да се осъзнаят!БОГ е ЛЮБОВ и в това състояние на енергия на дyха и душата ,няма болести и вируси.
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев е на транквиланти и кортикостероиди. Подул се е като балон и дрънка групост след глупост!
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тамън излязла "ваксина" за C-19, пък и току виж гадиината мутирала в C-20/21...И за тях ще трябват ваксини, финансирани от държавните бюджети хахааах.
180
4
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Какво ваксиниране, какви 5 лева, хора с антитела умират от коронавирус. Няма ваксина против тази зараза.
179
0
 
11
 
! Отговори
Теодоро преди 3 години
Престъпници Съд Затвор СКОРО
178
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: ВВиж какво ще ти кажа!В момента лекарите (от които очакваме да ни лекуват) ги тресе шубето яко, много повече от нас.Колко от тях са минали успешно на психотест?Имам предвид такъв тест при психиатър, през който минават спецслужбите, агенти на ЦРУ, армейски части и т.н.Извинявайте, ама армейски генерал да си изтърва нервите с "Яко ще се мре!" е за пенсия!Аз бих го пенсионирал. По болест.Психическа!!!
177
0
 
8
 
! Отговори
трагично преди 3 години
Трагично е да се чете подобна статия и такива изказвания от обречени на жестока екзекуция индивиди. Няколко глутници чакали разкъсват народа и държавата, но и тях ще ги разкъсат едни други зъбати зверове... А народът е едно нормално стадо овце.
176
0
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Кунчев вече мога ли да надуя "Корона чао, чао" в джипката?Казвай или те сменям с друг ***!!
175
0
 
11
 
! Отговори
В преди 3 години
Днес четох мнението на бг.лекарка ,която каза,че това в момента е първата вълна.Кунчев казва ,че това е втора.Има нещо което не е така както говорят.Да седнат и да се слушат
174
2
 
5
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Този,като го гледам вече е минал и 6 та вална,мериносова , чака третата ВЪЛНА!Какво чакате,още те хората и фирмите измряха!Останете за последно с многото мангафлекс,до 01.01.2021,най-късно до обед!Голям и хубав,светъл празник!Наздраве!
173
3
 
5
 
! Отговори
Вярвам на себе си преди 3 години
Не ме интересувате. Дишам на акумолатор през включен сешоар, независимо какви ваксини има и дали по новините дават или не дават за новозаразени.
172
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие касинираните които сте извън риск,какво сте се загрижили за нас неваксинираните.Нали вече вие и семействата ви няма да хващате Ковид-19-20-21-22-.... Или викате каквото за всички,това и за нас? хем ви страх,хем куршуми в главите искате да пускате.Долна семка сте.
171
23
 
2
 
! Отговори
Долу антиваксйори преди 3 години
Обезателна вакцина за всеки ,кой не иска куршум в главата.