Нова инициатива за даряване на храна на възрастни хора в запустели села

Идеята на Кирил Ковачев набрала сила в социалните мрежи
18 дек 2020 10:10, Ния Христова
2
 
Вълна от интерес и съпричастност към една нова инициатива, в чийто фокус са възрастните хора. През последните месеци за тях беше най-тежко - изолация, страх и самота. Особено за тези, които живеят в отдалечените, най-бедни кътчета от България. Един млад човек се вдъхнови, поиска да им помогне и да ги зарадва за Рождество Христово.
 
"Идеята се роди отдавна. Виждал съм с очите си много пъти как тези хора са изоставени и остават много самотни. Повечето от тях в продължение на месеци стоят сами с телевизора си", каза авторът на благотворителната инициатива Кирил Ковачев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той споделил идеята с приятелите си и я е развил в социалните мрежи.
 
"Срещнах доста голяма подкрепа. Първоначалната идея беше да помогнем на 25 души, реших, че ще ми трябват около 700 лева. Включиха се хора, които бяха готови да дадат 500-1000 лева. Не бях готов за такова нещо", разказа мъжът.
 
До момента общо са събрани 1650 лева. Коледните пакети ще бъдат раздадени на хора в региона на Трявна. Toй избрал този район, тъй като това е общината с най-много села с между 0 и 10 души население.
 
"Коледният дух много е ударил хората. Всеки един от хората даде сума, която не е един или два лева. Не всичко е да дадеш едни пари, човек може да вземе нещата в свои ръце и да ги организира", добави Кирил Ковачев.
 
На хората в нужда ще бъдат раздадени около 25-26 хранителни продукти. Кирил е категоричен, че ще повтори инициативата си и през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
grupa "srebarni kosi" organizira blagotvoriteleno proizvodstvo na obredni figurki pechiva za radost na malki i golemi :-)...v reformiranite kuhni na reformiranite hramove ...:-)
1
0
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Вдигнете им пенсиите,стига с тия просяшки истории!