Топъл обяд за медиците се превърна в кауза в цяла България

В момента се раздават 320 обяда за 7 болници в 2 града
Обновена: 20 дек 2020 11:11 | 18 дек 2020 17:07,
8
Топъл обяд за медиците се превърна в кауза в цяла България
Снимка: Facebook профил "Благодаря ви, че ви има"

"Благодаря ви, че ви има" – инициативата за топъл обяд за медиците в болниците се превърна в кауза за много хора в цялата страна. Кампанията беше инициирана от Светла Паркър, чийто баща почина от COVID-19.

Светла споделя, че въпреки загубата е решила да помага с каквото може и заедно с нейни приятели да носи топъл обяд на медиците. Месец по-късно на помощ са се притекли десетки хора и фирми от цялата страна.

Още по темата

"Толкова хора се включиха. В момента имаме 320 обяда за 7 болници в 2 града", разказа Светла.

Сред организаторите е и американката Ан Грифин. А кампанията се разраства. Вече са събрани и подаръци за децата в Онкологията в ИСУЛ. 

Светла Паркър изкарва близо седмица, следейки ситуацията в УМБАЛ "Света Анна" – София отблизо. Нейният баща се бори за живота си в различните отделения на болничното заведение, преди да загуби битката на 13ти ноември.

Светла вижда как броят на етажите, предназначени за лечение на пациенти с коронавирус, се увеличава от три на девет само в рамките на няколко дни. Разговаря с представители на обслужващия персонал, лекарите и охранителите, които са на прага на физическо и психическо изтощение и не намират време дори за кратка почивка.
Тя не може да остане безразлична и си поставя за цел да помогне.

Според нея предоставянето на топъл обяд е най-ефикасният начин тези хора да бъдат подкрепени. Така се ражда инициативата, която е посветена на паметта на бащата на Светла, доктор Кирил Карагьозов.

За да продължи инициативата и да се подпомогнат и други болнични заведения сега е необходима финансова подкрепа. С радост се приветстват и ресторанти, които биха искали да подпомогнат каузата. Можете да подкрепите проекта, като се свържете с инициаторите във Facebook страницата "Благодаря ви, че ви има". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ан Грифин преди 3 години
До АнонименАз съм един от организаторите на инициативата. Нашата инициатива се казва "Благодаря Ви Че Ви Има", не "Предай нататък". Не сме свързани с "Пица за Медиции". Това не енда от нашите снимки и е това не е кухнята на нито един от участващите не ресторанти. #благодарявичевиима
7
0
 
1
 
! Отговори
Ан Грифин преди 3 години
Аз съм един от организаторите на инициативата. Нашата инициатива се казва "Благодаря Ви Че Ви Има", не "Предай нататък". Не сме свързани с "Пица за Медиции". Това не енда от нашите снимки и е това не е кухнята на нито един от участващите не ресторанти. #благодарявичевиима
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 Разликата с нашите медици и тези в Германия е, че наистина никой не спи по време на дежурство.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти не гледаш ли Кошмари в кухната? Маската му е най-малкият проблем. Иначе чудесна инициатива.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си сложи маската поне като ще готви храна.Никой не е длъжен да му яде сополите.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че са бедни.... няма ли топъл обяд за пенсионерите, живеят като цъкрвони мишки а тия търговци наречени медици (с изкл. на малка шепа които се трудят наистина) нямат парички и щели да хи хранят без пари ае у лево
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топъл обяд за сладки сънища по време на дежурство !
1
4
 
2
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Да се предложи топъл обяд и на всички северно-македонци, премръзнали от хлада в отношението на техните управници към България !