Двойните сметки за парно изкараха софиянци на протест

Монополистът се оправда с по-студеното време от миналия ноември
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември, столичани излязоха на протест в Триъгълника на властта.

Проявата беше организирана от председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.
Митингът премина под надслов "Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно".

Още по темата

Въпреки че ВАП нареди на КЕВР да извърши проверка на ТЕЦ-София заради шокиращите фактури за отопление, клиентите на монополиста няма да получат компенсации.

Практиката досега обаче показва, че такива инспекции обикновено завършват без резултат за крайните потребители.

Подобна проверка беше направена преди няколко месеца, след като хората получиха по едва 20 лева компенсация за по-евтиния газ от август миналата година. Резултатът от проверката беше - всичко е наред, сметките са изчислени правилно.

Сега абонати на “Топлофикация София” получиха с над 50 на сто по-високи сметки за ноември спрямо миналата година, въпреки по-ниската цена на топлинната енергия за този отоплителен сезон.

Абонатите на най-голямото дружество плащат по 82,09 лв. за MWh, докато през миналия сезон са плащали по 95,64 лв. за MWh. Оправданието на “Топлофикация София” за високите фактури е увеличеното потребление с около 29%, което пък е резултат и на по-ниските температури спрямо миналата година.

Метеорологът Петър Янков обаче коментира пред „Труд“, че  месец ноември 2020 г. е бил с едва около 3 градуса по-студен спрямо 2019 г.

В петък Манолова призова енергийният министър, а не КЕВР, да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. Докато трае проверката, Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
6
 
! Отговори
Кицо Беге преди 3 години
някой ако се чуди защо сме такъв *** народ - да прочете коментарите. Един се успокоява, че услугата толкова си струва по принцип, друг се хвали, че е богат и не му пука. Дефиницията на стадо
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Силвестър БалоунТи скоро плащал ли си за частни уроци на детето ти? Знаеш ли колко е на час? Бедни били.:))))
191
2
 
6
 
! Отговори
Силвестър Балоун преди 3 години
По логиката на колегата, явно учителите, медиците, научните работници са търтеи и мрънкачи, а политиците са най-умни и работливи. Ето един завършен "предприемчив" българин на новото време.
190
7
 
10
 
! Отговори
иво преди 3 години
На 13-ти януари-всички на площада.Да изнесем Тиквата с все мебелите от Мин.съвет.И направо при бай Ставри.В централният затвор.Там е мястото на банкянската мутра.
189
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хапи ПансЯвно по Логика имаш слаб 2 в училище. Гледам, че същите логически пропуски имаш и в постовете с другите "оригинални" имена, с които пишеш.
188
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Салма ПаекЯвно не можеш да четеш. Аз попитах господина защо твърди, че са бедни, след като не знае. Той не каза за това, че тези хора са там заради друго, а защото са бедни. Това бяха неговите думи. Иначе, разбира се, е хубаво да си отстояват правата, но това обикновено става по разни канцеларии и съдебни зали, а не на улицата.
187
4
 
1
 
! Отговори
Хапи Панс преди 3 години
"Човека ти каза, че ако си работлив и имаш акъл няма да си беден и това е така."по твоята логика, Бойко е най-работливият и най-умният :) И това ли е така :))))))
186
3
 
2
 
! Отговори
Сан Холо преди 3 години
До Джони ЧепБрат, 42 лазарника стигат ли ти?И не ми говори високопарно, глупинчо.Занм ги твоите "бедни"...
185
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Джони ЧепМай на теб не ти е ясен. Човека ти каза, че ако си работлив и имаш акъл няма да си беден и това е така. Това, че вас ви мързи и нямате акъл и сте бедни, не означава, че не е прав. Знам, че всички се мислите за големите умове и безценни кадри, но това е само защото сте се напасли с илюзии, което ни връща в началото на поста: вие сте тия на които реалността не им е ясна.
184
1
 
0
 
! Отговори
Салма Паек преди 3 години
"Иначе аз не знам откъде ти знаеш, че тия хора са бедни."тоест ти твърдиш, че ако човек не е беден, трябва да приема безропотно всяко неоснователно увеличение на цените?
183
4
 
4
 
! Отговори
Джони Чеп преди 3 години
"Бедни няма, брат.Има търтеи, мрънкачи, мързели..."брат, не знам къде живееш и колко дълго си живял на този свят, но той ти е тотално неясен :)
182
1
 
9
 
! Отговори
anon преди 3 години
50% отгоре не е "двойна сметка" .... 100% отгоре е двойна сметка... математици такива....
181
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чеки ДжанШанса те да са овце е много по-голям, като гледам как Мая Галевата им е войводата :)Иначе аз не знам откъде ти знаеш, че тия хора са бедни.
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чеки ДжанЧеки, да ти светна една тайна.Бедни няма, брат.Има търтеи, мрънкачи, мързели...
179
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** те мног мааааа...Площадът почернял.
178
4
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На Настимир Ананиев му идва тегаво парното:):):):)Светльо Трайков нещо ми се губи:):):):)
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато държавата краде и е срещу народа, и всяка власт е подкрепена от милион свързани с нея блюдолизци, няма как да стане. Докато не загробят и изгонят последния българин
176
0
 
6
 
! Отговори
Чеки Джан преди 3 години
"Колко са там, има ли 20 човека? Егати майтапа."не разбирам, гордееш се с това, че си овца или какво? Подиграваш се на бедните?
175
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До преднияЗащо да не съм доволен? Аз съм с локално парно на къщата.Сметката към Топлофикация си я плащат наемателите на апартамента. :)))
174
1
 
15
 
! Отговори
Az преди 3 години
Топлофикация да фалира и да я махат. Това вече е абсурдно. Само се перат пари там и не се знае, къде му излиза края. Такива сметки няма и в Норвегия за топло. На духалка е по-евтино от Топлофикация София. Парното навремето беше изгодно, защото беше вързано към тецовете и на практика беше остатъчен продукт и без пари. Сега ТЕЦ-а не бачка, а парното гори каз, за да топли вода по тръби, които не са изолирани кат хората. Пълно безсмислие.