Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида

Мутацията от Великобритания е добре позната у нас и в Европа
23 дек 2020 13:25, Ния Христова
127
Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида
Снимка: БГНЕС
"Нещата трябва да бъдат обяснени ясно. Вирусът е един, а той може да има мутанти. Този мутант, за който става въпрос във Великобритания, е известен на Европа и Южна Америка. У нас той съществува още от юни месец. Публикация за съществуването му пък има още от края на март месец. Възможно е той да е намерен скоро във Великобритания". Това заяви в ефира на Нова ТВ вирусологът проф. Радка Аргирова.
 
Тя добавя, че освен тази мутация на вируса има още 4-5 вида. Те обаче били с много по-ниска честота на разпространение.
 
"Най-важното е че нито един от тези мутанти няма да доведе до промяна в реакцията на която и да е от предлаганите на пазара ваксини срещу COVID-19", добавя професор Аргирова.
Още по темата
 
Тя обясни още, че ако човек е заразен с новата мутация на вируса инкубационният период става по-продължителен.
 
"Нашите лекари разбраха отдавна, че вирусът не е същият. Аз много пъти съм казвала, че циркулиращият вирус от Ухан отдавна го няма и всичко, което наблюдаваме към този момент са негови мутанти", добавя проф. Аргирова.
 
"Няма никакво място за притеснение. Всичко е наред и работи. Мисля, че се вдигна малко повече шум, но това е вън от компетенциите ми на вирусолог", казва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Кога ще има Ивермектин в аптеките?
53
0
 
1
 
! Отговори
Аз съм ви казвал преди 3 години
Много пъти и ще повторя.Историческата истина за някакви събития,които са повлияли на всички ни неминуемо излиза на бял свят след максимум 50 години.Максимум-ето примерно Ричард Никсън-само няколко години след Уотъргейт-Дейвид Фрост го разката да каже защо и дали са го направили.Ето сега и днес автоматичната система за събиране на плащания на някоя банка не проверява дали клиентът ръчно е направил заплащане,което е автоматизирано и тъй като в сметката няма толкова пари, защото вече е платил,не е
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОФЕСОРИ ЛЪЖАТ КАТО ЗА ЧЕРНОБИЛ
51
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА за 53 преди 3 години
До анонименВъзможно е, коментара ти прилича на писан от продукт възникнал след поръсване от самолет.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабиера само плямпа
49
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАНяма, колега! Няма! Според една от теориите на КОВИД - констипацията наскоро е минал натовски самолет и е "поръсил" Европата с вирус щото през лятото бройките силно намалели!+ Констипация не е правописна грешка!
48
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Нашите стари професори както са се засилили да обясняват колко щамове и мутации има тука ще ни обвинят че от тук ги пускаме по света..
47
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До до Ямболски цървулТова казваше и професор Вучков:"Гледам и не вярвам на ушите си, слушам и не вярвам на очите си"!Тази същата мумия в друго интервю преди два дни каза, че са описани 13 000 мутации на модерния вирус!И сега какво?! Да се заврем като ЗЛАТЕНЧЕТО при кацата със зелето в мазето или да теглим по една копанарска паламарка на всичките тия дето не ги знаехме изобщо до вчера!?
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми когато съм прав съм прав :)) Сега лековерните трябва да се боцкат 5-6 пъти с "чудотворната" ваксина :)))
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бруклин Бекъм е с разбито сърце, тъй като ще трябва да прекара коледните празници далеч от годеницата си - Никола Пелц.
44
0
 
3
 
! Отговори
брекзит щам преди 3 години
Тоя щам се казва Брекзит :)))
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте какви статистики ви предоставят. Вярвайте и се страхувайте. Ако бяхте толкова активни и извън малките екрани, то сега щяхме да се намираме в друга времева линия... По добре е да се затрием, ще направим услуга на останалите здравомислещи нации и ще се ускори напредъка на човечеството!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
до Ямболски цървул преди 3 години
Аз съм Пловдивски цъ.рвул и не ги разбирам много тези професорски работи. :D Брат, странно е с тези противоречиви дати. Накрая ще излезе, че нашите гастербайтери са закарали вируса във Великобритания и Северна Ирландия. Те така се оплитат в датите, че човек, който следи и помни като нас - започва да се пита ушите ли не ни работят или тях не ги слуша главата. ??? :D
41
0
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Прочети последниа абзац: "Няма никакво място за притеснение. Всичко е наред и работи" и всичко си идва на мястото!
40
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 43На това му се вика брутални платени лъжци.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди три дни проф. Аргирова каза този мутант е от месец март в България. След нея на другия ден д-р Симидчиев каза мутанта е от април в България. Днес е четвъртък. Проф. Аргирова сутринта в интервю на живо каза мутанта е от юни в България.Министър Ангелов във вторник каза мутанта е от септември в България.Понеже помня като слон се питам да вярвам ли на ушите си? Много ясно и внимателно чух и разбрах всяко тяхно изказване. Но явно няма смисъл да следя повече тези противоречиви изказвания.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига де - и тази ли е професор? то нормални хора не останаха - само генерали и професори, чат пат някой доцент... много вожд малко индианец :)
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тогава защо е тази пушилка по медиите за този щам Да не би да има непанирани хора все още и да искат и тях да побъркат
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте Ковид маниаци! Филмът продължава с 200. Вземайте пуканките, пЪрдон, РНК от ваксините, на дивана в къщи и се наслаждавайте на новите епизоди. И никакво излизане навън;)
35
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Вирусчето го пуснаха за да оправдаят мерките за налагане на нов фашистки ред. Мерките са безсмислени и хората не ги искат. Превърнаха Европа в концлагер.