Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида

Мутацията от Великобритания е добре позната у нас и в Европа
23 дек 2020 13:25, Ния Христова
127
Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида
Снимка: БГНЕС
"Нещата трябва да бъдат обяснени ясно. Вирусът е един, а той може да има мутанти. Този мутант, за който става въпрос във Великобритания, е известен на Европа и Южна Америка. У нас той съществува още от юни месец. Публикация за съществуването му пък има още от края на март месец. Възможно е той да е намерен скоро във Великобритания". Това заяви в ефира на Нова ТВ вирусологът проф. Радка Аргирова.
 
Тя добавя, че освен тази мутация на вируса има още 4-5 вида. Те обаче били с много по-ниска честота на разпространение.
 
"Най-важното е че нито един от тези мутанти няма да доведе до промяна в реакцията на която и да е от предлаганите на пазара ваксини срещу COVID-19", добавя професор Аргирова.
Още по темата
 
Тя обясни още, че ако човек е заразен с новата мутация на вируса инкубационният период става по-продължителен.
 
"Нашите лекари разбраха отдавна, че вирусът не е същият. Аз много пъти съм казвала, че циркулиращият вирус от Ухан отдавна го няма и всичко, което наблюдаваме към този момент са негови мутанти", добавя проф. Аргирова.
 
"Няма никакво място за притеснение. Всичко е наред и работи. Мисля, че се вдигна малко повече шум, но това е вън от компетенциите ми на вирусолог", казва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да звънне на тия от Пфайзер да им обясни как стоят нещата, че всичко е ок и ваксината работи, защото те вчера казаха , че правят изследвания как ще се отрази ваксината на мутанта, засега не са сигурни, но тук всички знаят всичко, затова и така добре се справяме с пандемията. Ако се погледнат отстрани тези наши измислени учени колко са смешни, ще им се дореве!
13
2
 
6
 
! Отговори
Х Ман преди 3 години
Аз мутирам секи ден с половинка домашен мутаген, а сега по празните изпадам в супер мутрант моунд, чак след Ивановден се освествам! Тука сме мутант до мутанта
12
1
 
8
 
! Отговори
Мата Кури преди 3 години
Достатъчни са Чекмеджан да изкара още един мандат и после да стане ПРЕЗИДЕНТ ! Венсеремос,ГЕРБ !!!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този нов мутаген да не станем като костенурките нинджа
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропускате 2 неща;1-во нещо: Заразата не трябва да стихва докато се употребят голяма част от ваксините, защото ако не се употребят после хората ще питам много защо?2-ро нещо: На Жонсъна и компания му се демонстрира акво ги чака при брекзит без сделка.Кое му е сложното?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един знае за щама на вируса от март, друг - от април, тази пък е научила през юни... Ле-ле! И после питат защо не им вярваме... От всичките им дрънканици остава усещането, че едни големи пари си търсят нови притежатели!Хареса им на световните лидери да контролират тълпата, и вече се справят почти отлично, с помощтта на усърдни ***. Ваксина срещу глупостта няма и да има...
8
0
 
17
 
! Отговори
Sonq преди 3 години
Заради Брекзит е, не могат да се оправят документално. Даже в Англия ни пращат СМС-и да си стоим по домовете, защото е страшно, първа глоба-200 паунда, втора 6400! Затвориха Кент, от където минават и ще минават тировете след 1-ви
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте и едно шише ваксина на тъз, дано се кротне!
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не слушам, не чета и не ме интересува тоя грип, даже на всички мерки ще действам точно обратното. В крайна сметка тва грипче е най-малкия ни проблем в това да сме най-измиращото племе на света, ама тия неща не ни ги споменават в новините. Лъжете и плашете малките деца, аз имам приятели в Пирогов, всичко е мега точене на здравна каса от първия ден.
5
2
 
17
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Ами известна е...Твърди авторитетната проф.Аргирова, тогава ние трябва да си извадим извод, че някой има интерес да продължава агонията, ограниченията...Тази проф.Аргирова си проси обвинение от Каскетови, както на фармацевтката :))))))
4
0
 
17
 
! Отговори
Жоро мастиката преди 3 години
На 3 - 3,5 промила издържа ли новия щам? Стария не издържа.
3
4
 
13
 
! Отговори
истина преди 3 години
Новите мутанти на вируса не са страшни. Аутопсията ще потвърди.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пребоите ги с бухалки
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ме интересува