Един българин се превърна в коледно чудо за хиляди деца в Африка

Даниел Делибашев се бори за каузата си - да изгради училище и детска градина
24 дек 2020 09:20, Елка Василева
69

През последните месеци Даниел Делибашев се превърна в ангел-спасител за хиляди деца в бедна Уганда. Неуморно той и неговата организация разказваха за децата на Африка, показваха как те живеят, събираха помощ за тях и ги учеха на български хора.

Даниел все още е в Африка, защото неговата кауза да изгради училище и детска градина все още не е завършена.

"Тече ремонт на училището. Напредваме със строежа на детската градина. Надяваме се до 2-3 седмици тя да е изградена, а ремонтът да е приключил и в средата на януари да сме готови да отворим", сподели той в "България сутрин".

И допълни, че все още са необходими средства, за да бъдат довършени сградите, но се надява на финансова подкрепа през следващите седмици. По думите му има много желаещи да заемат позицията на учители и вече се събират доста кандидатури.

"Търсим квалифициран учител, а не просто да сложим човек, който не знае какво преподава", категоричен е той.

По време на едни от най-светлите празници Даниел разказа, че му е мъчно за близките му, но за него е важно да завърши своята мисия.

"Аз съм намерил смисъл да бъда тук, защото всеки ден виждам усмивките и резултатите от това, което правим. Дори в игрите с децата, дори и когато човек ги гледа как ядат един шоколадов бонбон и се наслаждават на подобни неща, душата му се пълни", сподели сънародникът ни пред Bulgaria ON AIR.

Даниел разказа още, че хората в Уганда също се подготвят за празниците, но това, което е важно за тях са не подаръците и пазаруването, а да посрещнат Коледа заедно.

"Животът на хората тук е толкова угрижен, че те мислят как да оживеят всеки ден. И ако на Коледа са живи и здрави, това е достатъчен повод да празнуват", каза още Делибашев.

Той отбеляза, че в момента много от средствата на организацията отиват за ремонта на училището и поради тази причина няма да успеят да закупят подаръци за децата, но ще им осигурят богата празнична трапеза, каквато те обикновено нямат.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще ги изучи до културни "веган" канибали, които ядат само зеленчукопроизводители?
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще лапаме ресурси чрез народна музика а другари от ДС хахаха
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИТЕ СА ПУСНАЛИ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА В АФРИКА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ХАХА ЩЕ ИМА ШАМАРИ ПАК
17
1
 
27
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
АМИН!Остра нужда от повече доброта и човечност имаме . Весела и сърдечна Коледа!
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички имаме нужда от добри чудеса , всички имаме нужда да срещаме Доброто. Но кога за последен път направихме нещо добро за непознат , ей тъй - без да очакваме облаги от това?!. Кога за последен път бяхте ,,бели и добри" ?Нищо не се губи във вселената - и доброто и злото. И то неизменно се връща към нас или наследниците ни. Хора бъдете добри към себе си и другите. Бъдете Добри и в делата и в мислите и в чувствата си.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го поздравим с песента "Опитах се да светя като крушка"
14
3
 
16
 
! Отговори
Христо Битев преди 3 години
"Филантропия! Благотворителност! Колко души шарлатани покриватъ своите мръсни дела чрез тия благозвучни думи, които не принасятъ никаква съществена полза на мястото, дето се те практикуватъ, ако полето на тяхната деятелность и да е обширно. Благотворителностьта не може да изкорени злото, тя не обяснява причините на страданията на човечеството, не унищожава тия причини, а лекува само следствията. Тя само затуля устата на гладния, приспива страдащия и приучва недоволния на робство и на търпение".
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо митата за внос от африка на крайни продукти с висока добавена стойност са високи, а за внос на суровини няма мита. Защо не свалят митата, и африканците да произвеждат каквото могат и да изнасят свободно на пазара, вместо да копаят в мините и на пландтациитя да изнасят само суров продукт без пари. А такива като този за вредни, носят повече вреда, отколкото полза.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф, помислих, че са го изяли бря
11
12
 
7
 
! Отговори
Мариела преди 3 години
Човекът е добър и скромен, и се е изтапанил пред камерите да се похвали да го видят в целия свят колко е добър и какви добрини прави, но българите са прости и не могат да го разберат това нещо.
10
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
мадона също строи болница и училища в малави този българин прави добро нахората в уганда да е жив и здрав и късмет
9
2
 
26
 
! Отговори
Лея 13 преди 3 години
Лелее...Много *** народ коментира тук!Тая нашата нация е станала толкова цинична и вулгарна, че всяка добра новина, различна от негативните простотии които слушат и четат всеки ден по медиите,ги прави подозрителни и нещастни.И отключва в главите им невиждани гадости.Много на зле отива тази държава и тоя народ!
8
2
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МИЛИАРДИ ПОСТЪПИЛИ В ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ А РЕАЛНО ДАДЕНИ НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА!!С ОСТАНАЛОТО СИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И БОНУСИТЕ В ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ПЛЮС НЯКОЕ ДРУГО УЖ ДОБРО ДЕЛО А РЕАЛНО ЧИСТО ИЗТОЧВАНЕ!ТО ТОВА БЕШЕ БУЛЧИНО РАЗКРИТО
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще му се израдват за Коледа. ДО този момент им се е радвал как се ядат като шоколадови бонбонки, сега ще опитат мазен марципан.
6
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪЛНО Е СЪС ДАРИТЕЛСКИ КАМПАНИИ ЗА КЛАДЕНЦИ И ДРУГИ ЗА АФРИКА!!!--------------------------------------------ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ ЛАПКАТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ СЪЩО!-----------ДА ПРАВЯТ ПО НЯКОЕ ДОБРО НО В ОСНОВНИЯ ПРОЦЕНТ НЕ Е БЕЗКОРИСТНО :D
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя най -вероятно е хомо и съчетава работата с черния хард поррно! Затова е там
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Африка има много вируси Зика, Еобола и Коронавирус идете да придобиете стаден имунитет в Африка и да помагате.
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там имат нужда преди всичко от противозачатъчни!
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХелпКарма в действие аре се махате с тия измамници, сал българските деца нямат проблеми.
1
18
 
16
 
! Отговори
Еколог преди 3 години
Африканските деца са изпаднали в шок - децта не подозирали, че може да има толкова дебел човек.