Патриарх Неофит: Нека временните трудности не подкопават вярата ни

Той оглави празничната служба на Бъдни вечер
Обновена: 24 дек 2020 18:59 | 24 дек 2020 18:45, Ния Христова
14

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер.
 
"Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници, както и денят преди раждането на Христос. Нека нищо да не смущава радостта ни днес, защото в тази пресветла нощ изгрява надежда за целия човешки род. Нека временните трудности и изпитания не подкопават вярата ни, но да преминаваме през тях с твърдост и с благодарност към Бога за всичко, с кротост и смирение пред Божията воля, защото живеем ли или умираме, Господни сме. Благодатта и мирът на раждащият се днес богочовек Господ Иисус Христос да бъдат с всички нас. Благословена да бъде празничната трапеза на Бъдни вечер във всеки дом. Честито Рождество Христово!", поздрави той християните
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да уважаваме себе си.Трябва да уважаваме светините си.Патриархът е част от светите за нас неща, Църквата, Православната Църква!Няма значение какво мислите за него, той е част от Светинята докато е там.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е стар, обаче не обърка племенницата със починалият син, споменавайки дъщеря си. Както един кандидат за президент. Те пък, в тази псевдоковидпсихобъркотия взеха че го избраха. Свят!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на снимката знаят ли, че не трябва да се молят в храмовете с маски?
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България надежда всяка оставете. Временните трудности тука обикновено продължават векове наред. Погледнете само диктатурата на Боко Тиквата, вече цели десетилетия подред не можем да се отървем от нея. Не виждате ли, че сте направили държавата си на ад?
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на светия стар човек за думите! И, не знам на колко е години, но не обърка сина с майката, рождество с възкресение т.н. Както наскоро един обърка племенница с починалия син през дъщеря си ... .
2
6
 
3
 
! Отговори
танер преди 3 години
приемете знака на дявола тоест ваксината и бъдете смирени здраве на всички
1
3
 
5
 
! Отговори
Доноснико трай и преди 3 години
Отивай да мериш кръвното на Хетаковската мишка.