Проф. Стоянович: Да изпреварим вируса и да мутираме преди него

По магазините се вижда озверяването на хомосапиенс, коментира историкът
24 дек 2020 21:30, Ния Христова
26
Проф. Стоянович: Да изпреварим вируса и да мутираме преди него
Снимка: Pixabay
"Дните не са толкова тихи, защото по магазините се вижда озверяването на хомосапиенса и то в магазини, които носят най-безсмислената част на подобен дълбок празник - формалните подаръци. Децата не са само весели и игриви, а са вперени като фокстериери в дивеч в очакване на някакви подаръци. Нещата са доста материални и престъпно повърхностни в този момент". Това коментира пред БНР историкът проф. Петър Стоянович. 
 
Той е на мнение, че Бъдни вечер не е в контекста на християнството, а в огромни части по света хората не празнуват по начина, по който ние. 
 
"Колкото повече са принизени мечтите на бащите, толкова по универсализирани са мечтите на техните деца".
Още по темата
 
"Винаги е показателно, когато човек празнува някакъв празник, да отиде на място, където няма нищо друго - на едно теке, ако е мюсюлманин, в манастир, ако е християнин, и да преживее там не повече от един-два дни. Тогава единствено ще вникне в същинския смисъл на нещата... Да останеш сам със себе си... Ужаси ни, че останахме сами със себе си и с близките си хора по време на изолацията", смята Стоянович. 
 
В навечерието на рождествените празници историкът пожела да изпреварим вируса и да мутираме преди него. 

26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
Перфектно!Хахахаааа.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом казват на коледа да сме по-добри, може да си представите колко зложни човечета сме през останалото време.
21
5
 
12
 
! Отговори
cxx_ преди 7 месеца
Професорът е изпреварил вируса и е мутирал преди него. Това не са изказвания на професор, а изказване на озлобен,нещастен човечец.
20
4
 
10
 
! Отговори
rutu преди 7 месеца
И какъв е този професор и какво му е толкова важно мнението,че трябва да се публикува тук.Някакъв обикновен хейтър,дето другите му виновни,че празнували. Злобата ще го погуби тоя професор-историк. Ама пак не разбрах,защо го побликувахте тоя и то точно на Коледа. Смотaняк.
19
0
 
16
 
! Отговори
Сенсей Сплинтер преди 7 месеца
Четири костенурки мутираха преди вируса и вече са нинджи с имена на ренесансови творци. Нищо сапиенско няма в тях, но и нищо човешко не им е чуждо.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нощите също не са толкова тихи, щото по църквите се вижда озверяването на религиозния предшественик на хомосапиенса.
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Често е религиозния фанатизъм да се предръща в психоза. Стоянович е типичен пример. В края на краищата хората празнуват както пожелаят и подаряват каквото преценят за правилно. Не мисля, че някакво парвеню има право да обявява себе си за критерий. Хората, придобили по някакви причини някаква известност, често се самозабравят и почват да се държат менторски спрямо останалите, без да имат никакво право на това.
16
0
 
17
 
! Отговори
Борко Перчема преди 7 месеца
Искам да мутирам в евродепутат !
15
15
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 месеца
Прочетох коментарите под моя , и подкрепям всички мнения - Стоянович е за Психиатрично Лечение , или да спре Алкохола преди Интервюта - както казваме в Перник - Маа като жена без мъж .
14
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Прав е Петър Стоянович. Шопинг манията е глупост и робство; тя е отроче на капитализма. Ваксината дойде. Доста от нас, не са много, обаче ще излязат от тази ситуация нищо неразбрали за живота. Светът беше побеснял, изнаглял, подивял, станал жесток и един вирус му запуши устата да млъкне малко. Робите и подражателите, обаче, купуват и сеят зараза. Ще се ваксинираме, вирусът ще се ограничи и няма да е забранено да се струпваме и излизаме. Напролет беше забранено, не спазвахме. Това сме.
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стоянович просто е болен и озве рял мозък, бившата му жена Таня н'ам коя си е същия рептил.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дните не са толкова тихи, защото по магазините се вижда озверяването на хомосапиенса и то в магазини, които носят най-безсмислената част на подобен дълбок празник - формалните подаръци. Децата не са само весели и игриви, а са вперени като фокстериери в дивеч в очакване на някакви подаръци-------Според вас този индивид хуманист ли е или мизантроп и из род человеческий?
11
2
 
10
 
! Отговори
За преди 7 месеца
Да изпреварим вируса и мутрите. Това е искал да напише .
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стоянович със сигурност е на някакви препарати- антидепресанти, хапчета за щастие или откровено на амфети.
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чакай ся, този младок на снимката професор ли е ? Че той няма и 18 години.
8
4
 
24
 
! Отговори
Атеист преди 7 месеца
То пък един празник...За нас, атеистите, си е просто още един ден със семейството. Без фалшиви поводи за плюскане до пръсване и пиене до зверски махмурлук.Е, утре децата ще си получат по някой подарък - дребен, но от сърце. За да се почувстват като част от празничната еуфория, обзела връстниците им. Деца са. Радват се на красивите си малки заблуди. Нека са щастливи, но и да научат, че щастието не е задължително скъпо, а е важен жестът!
7
4
 
12
 
! Отговори
Ямболския мелез преди 7 месеца
вече е мутирал необратимо.
6
3
 
7
 
! Отговори
човек 6 преди 7 месеца
Това е възможно и изпълнимо . Но не се напъвайте .Ако ви е интересно как ,първо прочетете за Богомилите .Та после ще се сетите да разпитате и така от уста на ухо може и да научите нещо :-) И когато вече е започнало да ви пука кой сте ,какво можете освен онова ,което някой все иска от вас ,покрай някоя книга"случайно"намерена като например "Книга на Чудесата" ,можете в един момент да изпитате особенно чувство на някаква промяна.Който не "вдява ",нека го приеме като шега.Чудото е миг но реаллен !
5
11
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 7 месеца
Стоянович....най-голямата мафия(бялата) те храни теб.
4
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам по какво е професор, но има психологически проблем. Ако по време на криза е ужасен да бъде с близките, има психологически проблем.Ако нещо се случи с твоите близки ти какво правиш?