Психолог: Българите сме известни като големи мрънкачи

Той е на мнение, че кризите променят хората, но не и генерално
Обновена: 24 дек 2020 19:58 | 24 дек 2020 19:15, Ния Христова
117
Психолог: Българите сме известни като големи мрънкачи
Снимка: БГНЕС
"Българите сме известни като големи мрънкачи. Убеден съм, че намираме сили да посрещнем празниците в добро настроение. Коледа е хубав семеен празник и жизнерадостен за децата, щем - не щем ще трябва да потулим малко от традиционния си негативизъм, за да ги зарадваме". Това каза пред БНР социалният психолог доц. Николай Димитров. 
 
Той е на мнение, че кризите променят хората, но не и генерално: 
 
"Човек се напасва към кризата, но когато тя премине, се връща към комфортната си зона... Предричанията, че ще станем по-духовни, не мисля, че се случват. Хората сме гъвкави, но сме по-скоро еластични, отколкото пластични". 
 
Доц. Димитров допълни още: 
 
"Един от силните шумове в ситуацията през цялото време вкарваше властта. Хората се измориха от това да не знаят как да действат, равнявайки се по властта. Ние сме много предвидими в непредвидимостта си на държавно ниво. Последният пример е в реакцията спрямо Великобритания. Българинът как да се ориентират в този хаос, когато собствените му ръководители създават този хаос". 
 
Според него изолацията действа като катализатор, който не променя, но усилва: 
 
"Ако някой е бил егоист, това е усилило егоизма му, но ако някой е бил даряващ, това е засилило желанието за даряване". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
куку преди 2 години
Този пише пълни глупости! Трябва да си отвори очите и да види в какво гето живеят българите...Държавата е сива, бедна и остаряла. Стареят и сградите и населението ви...Младите хора искат да живеят в развити и свежи държави, обградени от красота, а не да гледат порутените ви панелки и да изпадат в депресии...Тук няма да ви остане един младеж!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българските псухолози са известни като най-големите нищоможещи, на народен език гола вода!
89
1
 
1
 
! Отговори
До 19 Иван преди 3 години
Иване, Пловдив дръпна много на София. София става все по-голямо гето, разбити тротоари, разпад наляво и надясно. Софиянци вече се преселват в Пловдив.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е живял в курника само ...на двора не е излиза ! Явно не е живял и работил с други освен българи !
87
2
 
2
 
! Отговори
Средна... преди 3 години
...заплата в Германия - 5000 евро! Средна за България - 2к лева, при равни други цени. Е как Българинът да НЕ мрънка?! Това е абсолютно нолмално.
86
0
 
2
 
! Отговори
Горе- долу преди 3 години
Да така е може би за не много голяма част от българите но те со толкова агресивни мрънкачи че ти се струва че целия сват е. А има и почти същия процент хора , толкова свити и скромни , че в никаква анкета не биха влезнали. Съдя от хората около мен . От 50тина близки хора само 2ма са мрънкячи..но бих дал всичко да съм далече от тях. 10тина никога не биха се оплакали или дори да потърсят помощ. С всичко се опитват да се справят сами. И всички са способни и успели хора
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. Вижте коментарите в който и да е новинарски сайт.
84
3
 
11
 
! Отговори
66 преди 3 години
Е трудно е когато си некадърен и не можеш нищо ново да научиш,да се мобилизираш и да не те мързи.Също е трудно и без ракийката.Остава ти само мрънкането,да мразиш всички и отново да мрънкаш.Доста избягаха в чужбина и там от немай къде се научиха на труд и малко акъл им дойде.По лесно за всички щеше да бъде да не си избираха бандити и простаци за управници, а да си сложат ред в държавата като по умните народи.
83
3
 
8
 
! Отговори
ФАКТОРА преди 3 години
Не само мрънкачи,но и прости(двете са взаимно свързани).
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-точно като големи разбирачи
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този психолог е за психиатър.
80
3
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
А според мен психологът е по-голям мрънкач,че никой не идва да се съветва с него, тоест не взима пари.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският Народ е Велик Народ и има Право да изразява отношение по всички въпроси на ежедневието , на малката и голямата политика . Така се изразява отношението към вечните любители на кризите . При криза печалбата е три пъти по - голяма . Това е част от Вечната Борба за елементарна Спраледливост .
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божке, какво страховито блато било в главата на доцента психо социален Димитров.
77
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
...коментирам
76
5
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
По-глупава статия, интервю от БНР по-точно не бях чел. Абе, в България всички ли доценти са на това ниво? Като на този, Димитров и онзи, Мангъров? Хаос било и българина не можел да се ориентира, защото пуснали самолетите от UK да върнат от там гастарбайтерите. Ами хаос има само в празните тикви като на тоя доцент. При мен защо няма хаос? Нося си маската, мия си ръцете и навсякъде където има дезинфектант по магазините го ползвам. А който се равнява по политиците и им вярва даже не искам да го
75
10
 
6
 
! Отговори
човек от народа преди 3 години
Моите впечатления са че Радев Мрънкалото дава тон, но народа остава глух за воплите му. С такава пасмина като мутрите не може да уплаши никого.
74
13
 
12
 
! Отговори
глупости преди 3 години
Този"психолог" очевидно е голям комплексар. Има мрънкачи, но моето впечатление е че българитесе справят със ситуацията без да си губят времето да мрънкат. Единици, като протестърте от това лято са една малка група мрънкачи които се опитват да вдигат шум около себе си, но те не могат да бъдат правило и мерило за народа.
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма справедливост на тоя свят, братя, ти купуваш подаръците, а Дядо Коледа обира лаврите!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Да бе ? Само българите мрънкали ,а в уж демократична Европа ,всеки ден пребиват хилядите протестиращите хора. Значи те не мрънкат ,а само протестират ? И затова ,бой ,бой .