Първите българи от Великобритания кацнаха в София

Очаква ги 10 или 14-дневна карантина
Обновена: 24 дек 2020 15:01 | 24 дек 2020 15:01, Ния Христова
60
 
На Летище София вече започнаха да пристигат българи от Великобритания. На тях ще им бъде направен задължителен антигенен тест при кацането, който определя и колко дълга да е карантината им - 10 или 14 дни.
 
Първият самолет от Лондон кацна у нас минути след 12 часа. Екип на Bulgaria ON AIR посрещна първите българи, които стъпиха на родна земя, след като бяха блокирани във Великобритания. Тествали са ги още на пистата в специално пригодени за това бусове. Някои от пътниците смятат тестването за излишно.
 
А здравните власти днес на редовния брифинг обявиха, че е започнала подготовката за посрещането на сънародниците ни от Острова.
 
"Само днес на летище София ще кацнат 8 самолета от Великобритания, плюс два във Варна и Бургас. Навсякъде е създадена организация тези хора да бъдат изследвани на летището. Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство", заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.
 
Той предварително се извини на пътниците за забавянето, което ще се наложи да изтърпят. 
 
"Така или иначе 3-4 дни спаха по летищата. Предполагам, че в рамките на час и половина ще можем да обработим един самолет", отбеляза доц. Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Ти са видиш преди 3 години
А, да: И си наврете "патриотизма", "национализма", злобата, простащината и пр., знаете къде. А бе, я си ...
45
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Що за злоба е това, уважаеми сънародници?! Какъв ви е проблемът с нас?! Ние сме в абсолютното си право да си живеем живота, както и където намерим за добре?! Колко заразени има от пристигналите от Англия, кажете де! Жалки комплекsари! В Англия се чувстваме свои сред чужди, а в България - чужди сред свои! Тук е изпуснато положението отдавна, народът е почти измрял, ама сега пристигащите от Англия сме ви виновни. Гледайте си жалкия животец и ръкопляскайте на Бойко и сие, много "милеят" за вас.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49 : Ще слушаш !!! Прочети по колко милиарда изпращат на година " бацилите , работещи в западна Европа " към България .
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33 : Буквар !!! Това е нещото , от което имаш нужда в момента !!! *** !!!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е , и колко пътници се оказаха положителни до момента - НИКОЛКО !!! Излишно харчене за тестове и излишно забавяне на хората . Тази глупост незабавно трябва да се прекрати .
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,когато е за трапезата и кИфтетата ,ще скъсат синджирите и ще се изтрепат да си дойдат..А когато е за избори, не им дреме и ще съчинят 200 причини да останат да се сплитат там, уж търсейки ,къде да гласуват...Аре ,много моля....
40
1
 
6
 
! Отговори
Марци преди 3 години
Интересно,само до преди седмица по-голямата част от сънародниците ми в България твърдяха,че ковид 19 не съществува,а е измислен за усвояване на пари,надаваха и вой срещу създадените вече ваксини,а сега изведнъж,когато гурбетчиите се прибират при семействата си за празниците,се обединиха както никога до сега ,че вируса съществува,опасен е и колегите ми от странство,ще го разнесат из родината.Не ме разбирайте погрешно,аз много искам българите да са единни,но не за сметка на работещите в чужбина.
39
2
 
7
 
! Отговори
До един 888 преди 3 години
В Австралия даже имат лимит на пристигашите техни граждани. Чакат да им дойде ред и тогава купуват билета. После от летището със специален микробус 14 дена карантина, хотела си се плаща самостоятелно от желаещият да влезе в страната. На 14-тият ден тест, ако е положителен катантината продължава.
38
8
 
11
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Новите британци идват да си направят зъбите,и да ни лепнат новия щам.Да си седят там.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29ti ти живееш като въшка от евросубсидиите които тия хора плащат в европа и които внасят в страната ти, защото племето некадърни нагли връзкари друго не може освен да краде и присвоява и да ръкопляска под команда на баш мутрата с великия джип
36
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
И закво са прибират тия безполезни бaцили да разнасят зарази?
35
4
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СПАСИТЕЛ С ДЖИПКАТА Е НАРЕДИЛ НА БОРИС ДЖОНСЪН !!
34
3
 
5
 
! Отговори
ТЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ преди 3 години
НИЕ СЪЩО! БЪЛГАРИ, ОБИЧАЙТЕ СЕ, ПОДКРЕПЯЙТЕ СЕ, ПРАЗНУВАЙТЕ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък щото тези които са в България спазват карантина. Хич не ходят болни по улиците и на работа.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко к о муне обичи службичка. То не дава продукт , а мрази всеки , които работи. Па бил в чужбина бил в страната
31
2
 
3
 
! Отговори
Един888 преди 3 години
До Анонимен 9Смисълът от карантина би бил на лице ако държавата в подобни случаи (например пристигане със самолет) е подготвила материална база (апартаменти или други помещения), които карантинираните да ползват за сметка на държавата за карантинния период и да бъдат под наблюдение. Мисля, че в Южна Корея правеха така.
30
9
 
12
 
! Отговори
История на комонето преди 3 години
Малкото комоне... продължава да слуша пропаганда и през 2020 завряно в панела пред компа. Но вече не мечтае, а мрази и злобее, срещу всичко и всички. Мрази ги щото унищожиха съвецкия му рай. Злобее срещу правителството, американците, европейците, българите, най-вече тия които работят на Запад. Мрази ги две не вижда от злоба, докато се тресе от страх и дори паника. Жалко, наистина.
29
10
 
12
 
! Отговори
История на комонето преди 3 години
Малкото комоне се родило в началото на 90те години в панела у София. Дедо му бил комонизки големец и с връзките си награбил 3 панелки. Дедото и родителите му жалеели по комонизъма и през 90-те и в началото на века и след 2010 продължават да жалеят за комонизъма и по стар навик си ръсят комонизката пропаганда. Малкото комоне слуша и се диви, мечтае за великия Съветски Сюз в панела. Дъртите комонета ги мързи да работят и се издържат от наеми, натъпкани в панела в покрайнините. Малкото комоне....
28
10
 
10
 
! Отговори
Рекет преди 3 години
Хора вдигнете се затазата дойде тея бритиш бацили да ди бяха седвлинв Мъглввия Лондон чий го търсят тук да си оправят зъбите ли идват сега ше пламнат зъболекарските кабинети
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как всички *** са гадни,злобни и зли а само комунето Боку е бял и добър ?