Рашидов: Беше година на изпитания и загуби

Шефът на Комисията по култура изкарал коронавируса
Обновена: 27 дек 2020 16:46 | 27 дек 2020 16:43, Веселина Йорданова
40

Година на изпитания и загуби - така ще запомни 2020-а бившият министър на културата Вежди Рашидов.

"На всички е ясно, че беше една тежка, проклета година. Равносметката няма как да бъде по-различна, защото се простихме с приятели. Много българи измряха, то не е тайна. Но никога в България за ден не са измирали такова количество хора. Всичко това трябва да ни навява на мисълта, че живеем в много сложно време", каза Рашидов.

Годината носи много трудности и в личен план, а Ковид-19 не подминава и семейството на председателя на комисията по култура в НС.

"Ами, как беше – отвратително разболяване, което ти удря органи, нали каквото говорят хората, нали аз това искам да го избегна. По-лошо и различно е от обикновен вирус. Може би това е истината. Вчера прясно си взех кръвния тест, антителата са ми много високи, всичко ми е на място вече. Имах малко проблеми с черния дроб от антибиотиците", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Извънредната обстановка променя и една дългогодишна традиция в семейството на Вежди Рашидов. За първи път от години насам бившият министър на културата отбелязва рождения си ден в тесен семеен кръг, а не с изложба.

Ами поради тази причина, че аз горе –долу смятам, че съм дисциплиниран човек и човек, който мина това отвратително нещо на тоя етап. Не знам докога, то и повтаря. Нямам желание да събирам приятели колеги и да ги разболявам. Аз бех с внучето, с децата, със съпругата ми на рождения си ден и ми беше приятно и човешко, простичко, нормално", посочи още той.

Казва, че 2020-та е била тежка за цялото човечество, както за духа така и за психиката. И се надява новата година да бъде по-добра.

Надява се през 2021 година да сбъдне своя дългогодишна мечта.

"Ще се радвам много, догодина, разбира, се за 70-годишнината имам юбилей и ще направя сигурно една много хубава изложба, за нея мисля от 45 години. Така ще бъде, тази година ще изтърпим проклетията да си отиде да дойде годината на надеждата за всички ни е важно", каза още Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тоя пияницa го е изкарал, значи няма нужда от ваксини и мерки...
30
0
 
1
 
! Отговори
Не това изпълнение: преди 3 години
Това изпълнение има по-пълен текст! Мисълта ми е, че какъвто и човек друг да беше сложен на поста министър на културата все щеше да бъде по-добър на длъжността от тебе!https://youtu.be/LD9ODRqI9xQ
29
1
 
3
 
! Отговори
Чакаааааййй.... преди 3 години
https://youtu.be/8Y4_2Qa0QQs Да те поздравя с нещо специално. Ставай, ставай страна огромна, ставай на смъртен бой, с нациска сила нечиста ... Народна война, свещена война ...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33 Прав си!Само че малка част от нас "бродят"в нета днес та да ти напишат точен коментар! -:) Те децата не помнят Софиянски като кмет на София с прословутите "хали" тогава. -:(Та не очаквай адекватно мнение за него уви!Много даже И не знаят кой е той! Така както и Не знаят пътя на Борчето мутра др Борисов до този "пост" мин предс.На България днес! Промиха мнението на "младите българи" след 1989 г до днес!-:((((Та днес ги командват както си искат уви! Е нас няма как! НИЕ ПРОСТО ЗНАЕМ ИСТИНАТА!
27
0
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 26 Да ти кажа честно виждам от давна какви ги върши Дилов син.Подиграваше се с протестиращите ! Тоест подкрепяше открито др Борисов бившето борче и мутра. Но не той е проблема след 1989 г до днес! А самите "журналисти". Хилядната гилдия "работеща" при купени и собственност нечия РЕДАКЦИИТЕ ИМ! Журналистите са тези които след 1989 г казваха ,по скоро ПРЕПРОЧИТАХА НА ВИСОК ГЛАС КАЗАНОТО В СЯНКА от някои!Не са журналисти а платени глашатаи на чужда в сянка "политика"! А те кога ще "питат"?-:(
26
0
 
4
 
! Отговори
Сега разбираш ли? преди 3 години
Вежди разбираш ли, защо болшевиките избили цялото царско семейство и поставената от него аристокрация в последствие? Не само защото Николай Романов е избил предишните дето са си били руснаци и от руски произход, а защото тези които поставил след тях много практикували тези древни ритуали булката да спи с феодалния си собственик преди сватбата. Един път, ама да я мине! Е сегааааа ... ще плачкаме ли?
25
0
 
5
 
! Отговори
Веждииии преди 3 години
Знаеш ли каква традиция е имало и в османската империя и в западните гадни кралства, че и в Руската империя по време на крепосничеството - булката преди сватбата първата нощ да спи с местния феодал, дук, граф, барон, рицар - знаеш ли колко са го практикували? Многоооо - напоследък от 20 година насам некви хора са решили да възродят това зверство!!! Е няколко от тях получиха как да се каже по-учтиво - билет за отпътуване нанякъде!
24
0
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Лично за мен този човек Вежди Ражид е противен колкото Плевнелиев , и не заради външни белези а за това което направиха с България докато бяха на Власт - и двамата са турски роми .
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веждичка, ти изтрезня ли поне веднъж тая година бре?
22
0
 
4
 
! Отговори
Отделен е въпроса: преди 3 години
Че Георги Господинов и даже Любен Дилов Син пишат абсолютни простотии ама .... то при тая преиначена история напоследък - като Анна куманската принцеса влюбена в Балдуин Фландърски ... Смях, смях, смях, смях ....
21
0
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Колко народна пара изядохте ? Няма ли да си отивате вече по естествен път. Сега всичко е в нета .Там са медиите .Там е изкуството .А всички вие дето сте на шията на народа сте като динозаври.Той народа изчезва те за супсидии реват. Аман от ***. Ади стига сте ни разправяли че холивудсите актьори не трябвало да се снимат у киното щото нямали вишу от натвиз .Не сте по виши от тях .Само се мислите за такива.
20
0
 
3
 
! Отговори
Цитирам: преди 3 години
"Какво сте направили с държавата ми - първо сляпото Айше, после още малко изкуство ще правите вие, а не аз ...."КОГА ТОВА ТОЧНО Е СТАНАЛО ТВОЯТА ДЪРЖАВА???? Във Википедиа пише, г-н Рашидов нямал деца - верно няма ...
19
0
 
2
 
! Отговори
Веждиииии преди 3 години
За незапознатите по време на отоманското робство, отоманските турци са взимали малки деца от българите да ги правят еничари - демек наборна военна армия ама от българите. Тази армия е наричана еничарски корпус. Понеже гледам, че си изобретил "ниската относителна трудност" или си си затворил очите за нея, аз реших да изобретя нов вид кървав данък - убивам на еничари синовете ... първи, втори, трети ...
18
0
 
3
 
! Отговори
Ееее Веждиии преди 3 години
Аз ти казвам, че съм си изкарал едни 11 милиона като ми ги платят ти си безплатен бонус! И преподавател в академията и министър на културата и като едното и като другото ... не ставаш.Вежди - в списъка на невъзможните ми неща бяха да осъдя съда в Страсбург в съда в Страсбург за нарушаване на човешки права, второто нещо дето ми е в невъзможния списък бе да взема кръвен данък от ***! Мислеше си, че няма да го намеря нали?
17
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОЕ ДА КАЖЕ КОЛКО ЗАПЛАТИ И ПАРА СЕ ХВЪРЛИХА ПО ТЕАТРИТЕ-ТЕ ТАКА.
16
0
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много пълно се изпразни.За бутилките говоря
15
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Беше година НА НАЙ НАГЛОТО " УПРАВЛЕНИЕ" В което участва и участваш още господине на "изкуството"! Много българи се осъзнаха Че ни "управлява" една партия и ЕДИН ЧОВЕК с години вече ,както беше през комунизма в България! И това ЩЕ ПРИКЛЮЧИ НА ПРОЛЕТ ДО ГОДИНА! С какви очи ще гледаш хората Не знам?! Или ще се скриете както СДС се скри От както падна от власт! Помниш че борците против фашизма бяха на всеки празник сред хората.А днес СДС се скри и НЯМА ДА СЕ ПОКАЖЕ ПОВЕЧЕ! И вие ли така след МАРТ?!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е , беше година на изпитания на черния ти дроб и загуби 2,5 млн. евро от КТБ в "Креди агрикол"-България !
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа за една година изплуваха всички човешки ф..шкии като тоя и поредица преди него. Уникална ситуация обикновените хора потъват, а тея изплуваха и взеха да смърдят отвратително.
12
2
 
7
 
! Отговори
Чудодейно излекуване преди 3 години
Шефът на Комисията по култура изкарал коронавируса ..... ами как ? Само и само да не поеме от новата и хубава ваксина . ДА има за ентусиазираното простолюдие. До сега се чудех, как разни публични личности - от правителството... депутати ... разни звИзди ... напоследък "внезапно" се разбооляха и още по изненадващо се излекуваха , без някакви симптоми, без усложнения , без видими признаци.... демек, разписаха се . Дори някои от тях си пуснаха и снимки от "излекуването" розови, усмихнати ....