Посолството ни в Лондон помогна на българи да се приберат

Групата не била допусната на полет от Единбург до София
Обновена: 28 дек 2020 17:48 | 28 дек 2020 17:45, Анисия Иванова
17
Посолството ни в Лондон помогна на българи да се приберат
Снимка: БГНЕС

Посолството ни в Лондон съдейства на група български граждани, които не са били допуснати да се качат на полет от Единбург до София на 27 декември в 15:35.

От консулската служба към посолството са се свързали с авиокомпанията и са уточнили недоразумението. След активната намеса на екипа на мисията ни в Лондон въпросът е бил отстранен и българските граждани са били допуснати на борда на самолета навреме и са прибрали благополучно, съобщиха от МВнР.

Като част от Великобритания правилата, които се прилагат за пътуване от и до Шотландия, са същите като за останалите райони на страната. Те са публикувани на сайта на посолството ни в Лондон. Оттам призовават българските граждани да пътуват само, когато е абсолютно наложително.

От 00:00 часа на 24.12.2020 г. лицата, пристигащи в България, с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, на които е позволено влизане в страната, се поставят под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са посочили за пребиваване.

На пристигащите с въздушен транспорт ще се провежда бърз антигенен тест за Ковид-19 на съответното летище у нас. При отрицателен резултат от теста се издава предписание от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор за поставяне под карантина за срок от 10 дни, а при положителен резултат – предписание за поставяне под задължителна изолация за  срок от 14 дни.

Към настоящия момент режимът за пътуване до Обединеното кралство не включва забрана за влизане на българските граждани. Пристигащите български граждани подлежат на 10-дневна карантина и трябва да попълнят електронен формуляр, в който да предоставят данните си за контакт, пътен план и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина, посочват още от МВнР.

От 15 декември 2020 г. пристигащите в Англия от страни, които не са част от т.нар. "коридори за пътуване", сред които е и България, имат опцията да си направят тест за Ковид-19 за собствена сметка след 5-ия ден от самоизолацията си в Англия. При отрицателен резултат от това изследване лицата ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния период на карантината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Виж сега, това, че са тръгнали точно сега да пътуват, показва колко им е капацитета. Заради подобни катунари, пламнахме преди няколко месеца. Българите в чужбина ги познавам идеално. Живеят ден за ден, а когато си идват тук харчат всичко, което имат и нямат и айде отначало. Малко са наистина успелите. Останалите ни излагат наляво и надясно, което за съжаление определя мнението на европееца за България. Тия от снимката, какво не разбраха пак, че трябва елементарно да имаш тест, за да пътуваш.
13
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
То не му ли е това част от задълженията на посолството?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги щем тези арогантните наглеци!
11
2
 
8
 
! Отговори
kk преди 3 години
На която държава са плащали данъци последните 6 месеца, тя да им спасява задниците. Защо с моите данъци да им се помага на тези вирусоносители?
10
1
 
9
 
! Отговори
Б58 преди 3 години
Там да си стоят, само разнасят болести.
9
3
 
5
 
! Отговори
СашоНерезаОтСДС-то преди 3 години
Брей да му се не види, озорили са се тези от посолството ! Вдигнете им командировъчните за това.
8
9
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Вкарвал бил пари. С кое, бе? С незавършен техникум ли вкарваш пари? Я, моля ти се! Миете чинии, а жените ви бършат дупета на гъркини и германки, докато дойде сезона да берете ягоди.Не ми се прави на много кадърен. Щом си избягал, дезертьорче малко, значи не си успял в България. А тук да не успееш, да зарежеш род и родина, значи си некадърен. То и затова там сте десета ръка чистачки.
7
5
 
14
 
! Отговори
бойко преди 3 години
прошляци
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ,след нова година как ще се върнете обратно )
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 Не знам защо ми се струва, че си злобарче а и отгоре завистлив! За латиница сигурно не можеш и да четеш, но и руския ти е сигурно до 5-та буква!Злобари и комплексари много, излез и ти се оправи в чужбина бе неуки пундьо, ако не са тези българи да внасят пари, защото практически а и официално чуждестранни инвестиции няма, ще търсиш корени за да се храниш сега!
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не могат ли няколко месеца да се кротнат бе, сега особено с този нов щам да си стоят там, най-малкото близките си да опазят ако за другите не им пука. Тамън живнахме малко, че беше мор, сега след Нова година пак!
3
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста жалко... За какво се помага на разни берачи и тотални нули, които стотинка данък не са платили у нас?! Българи били. Ми, жалко, защото само ни срамят с простотията си в ЕС...
2
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе защо бе? Да си седят там, стига са ни мъкнали вирусите тука... нали са мнооооого големи, англия манглия, паунди взимал, еди колко си на час... бе я си стой там ве, ко са мъкнеш тук насраа насраан...фак ю мен.
1
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия що винаги решават да пътуват точно когато не трябва да пътуват?Какво,спряха им социалните помощи и дойдоха да клошареят в България.Ми да си бяха стояли там.След 3-4 месеца пак ще ходят там после пак ще се връщат.И така... Катунари.Как па един от мойте приятели които са в чужбина не се сети да пътува по време на чyмата.