Ще живеем ли под тотален контрол?

Писателят Димитър Недков пред Bulgaria ON AIR
28 дек 2020 21:26, Анисия Иванова
67

Как коронавирусната пандемия промени филосифията на живота ни? Потърсихме отговор на този въпрос от писателя Димитър Недков.

"Промени се генерално. Никога няма да заживеем предишния живот. Това, което се случва на света от тази нулева 2020 г., няма да бъде ограничено само в медицинското измерение на сполетялото ни. Светът е изправен пред нова парадигма - нов тип мислене", каза той в "Денят ON AIR".

Според него един от най-важните изводи е, че трябва да се научим да живеем в катастрофа. По думите му вече е променен смисълът на живота.

"Преди беше просперитет, а сега е оцеляване, оживяване", подчерта писателят пред Bulgaria ON AIR  и добави, че пандемията е променила технологията на календара.

Недков отбеляза, че няма как да не свикнем с новата реалност и акцентира върху нашето отношение към света. На мнение е, че настъпва период на завръщане на империите. Светът нямало да бъде еднополюсен и с един господар, който да диктува световния ред.

"Формира се света троица - САЩ, Русия и Китай. Америка след 2020 г. окончателно затвърди мнението, че имаме дълбоко компрометирана демокрация. Нямаме връщане към офлайн света. Вече навлязохме в цифровия тоталитаризъм. Наблюдаваме обединение на глобалната цифрова йерархия, което диктува дневния ред на човек от неговото събуждане. Ще живеем под тотален контрол", подчерта гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Според него ни предстои ваксинационен расизъм, в който някой ще казва с какво може и не може да се ваксинираме, но по идеологически причини.

"Отнема се свободата на неконтролируемото придвижване по целия свят. Кой се движи? Сега като ни сложат и по едно ваксинационно паспортче - става тотален контрол", посочи Недков.

"Две са обществените функции, които са като скачени съдове и всяка произтича от състоянието на другата - образованието и здравеопазването. Как ще накараш необразования човек да се ориентира в една сложна пандемична обстановка. Той е готов на поддаване на паника и на всякакви манипулации", категоричен е писателят.

Гледайте втората част от разговора с Димитър Недков в следващото видео:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
Още да казвам ли ?Или това ви стига ?
36
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ето какво казват (народността няма да казвам вие ще се сетите сами) НЕ РАБОТИ МНОГО,А НАКАРАЙ МНОГО ДА РАБОТЯТ ЗА ТЕБ,СРЕЩУ СЕБЕ СИ И ПОТОМСТВОТО СИ И ИМ ВНУШИ,ЧЕ РАБОТЕЙКИ ЗА ТЕБ ЩЕ БЪДАТ ЩАСТЛИВИ,ЗА ДА НЕ МОГАТ НИКОГА ДА РАЗБЕРАТ КОЛКО СА НЕЩАСТНИ.
35
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 3 години
Принципи на съврем.робство.(продълж) Заплатата на роба е мизерна а и тя се намалява чрез глоби и измислени правила угодни само на робовладелеца.5 Съвременните роби често работят за скрит собственик Хората вярват,че работят за себе си и децата си ,а и за държавата вярвайки че ще дойде по добро бъдеще..Но поради невежество не си задават въпроса защо работят цял живот и винаги си остават бедни ?
34
0
 
7
 
! Отговори
Камекона преди 3 години
Не ще, а кога
33
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Принцип на съвременното робство.1 Икономическа принуда на роба към постоянна работа.2 Иконом принуда е кредит система в която хората се привличат чрез механизма лихви по кредитите.Така се създава пирамида от дългове.3 Механизма по инфлацията и иконом кризи.Така се стопяват спестяванията и като се повишават цените.4 Незнанието на роба за истинската стойност на продукта който произвежда.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе много мрънкалници,много претенции и то не в някоя мощна държава,а в най-бедната и най-корумпираната в ЕС.Как изобщо ни приеха в ЕС им се чудя?Може да сме малък народ но всеки има мнение и всеки иска да е вожд или поне да дава акъл как да се управлява.Най-неприятното е,че има учени хора,които могат но не искат да се занимават с истинска политика или отиват в политиката за да не мизерстват и ги ползват за пчелички на по-ниските нива на властта.Образованието е най-важното иначе ще сме слуги!
31
3
 
25
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ние просто сме мишки чийто брой трябва да бъде регулиран.И както писах това не е от вчера. Писал съм в този сайт че планетата ни е отвратително място за живеене.А ние виждаме само това което ни покажат и ни учат само на това което е сметнато за необходимо да знаем.Времето ще докаже истинността на думите ми.Ще ви кажа само- Нищо хубаво не ни чака.Всеки сам да вземе мерки за собственото си оцеляване.
30
2
 
29
 
! Отговори
SS преди 3 години
Системата за контрол над простолюдието не е от вчера.Тя е някъде от 80-те год.Ако някой си мисли че има личен живот гарантиран му от еди какво си е просто наивник. Живеем в един крехък баланс който и най малкото сътресение се отразява върху нас и качеството ни на живот.В момента в който премахнат разплащанията кеш всичко ще свърши.Ще бъдем тотално зависими и следени навсякъде.
29
1
 
7
 
! Отговори
Пян Гъ до 32 преди 3 години
Не следиш изобщо какво се случва по света. Затворен си в някаква твоя удобна представа за икономическата йерархия, която не е точна и, второ, е много динамична в разрез с твоето усещане. Ще водиш какво ще стане само до 1-2 години. Кумирите ти ще изчезнат... Губя си времето с такива като теб...
28
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни простотии
27
18
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Този малко от анти-американизъм се е чалнал. Първо Русия има БВП на Испания и не е в същата група с САЩ и Китай! Второ Америка със всичките и грехове и проблеми е пак по-добрия вариант от Китай на Кси Дзин ПИН! В Ктай е див тоталитарен капитализъм ... поне в Америка сам много да реша какво да правя! Това е
26
2
 
7
 
! Отговори
Щот' така преди 3 години
До пияница мистик Напиши нещо различно от коментар, издай книга, изкажи мнение публично, та да ти се види фейса и тогава се обяснявай. Мистик та дрънка...
25
0
 
2
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До Гошо...ТъпотоГоше, като ходиш следващия път обади се.
24
1
 
12
 
! Отговори
БГ позора на Европа преди 3 години
Не само тотален контрол но и терор,в Перник район Профилакториум вече има нацистки лагер за изтезания и опити с хора с дейното знание на институциите!
23
25
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Много интересно. Само аз ли съм единствения гражданин на света, на който К-19 не му оказа грам влияние? Тоя какви оцелявания, катастрофи и оживявания бълнува, не ми е ясно. Още повече, че съм много четящ човек, а този го чекнах и само като видях какви книги е писал: "Масоните се върнаха в България" и веднага ми стана ясен:))) А това дето го е изтипосал за Интернет и цифровия тоталитаризъм и за ваксинационния расизъм направо ме уби :))) Глупендър та дрънка.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкафче, пачки, кюлчета, пистолет, мис ***, къща в Барселона. Нашия толуп може да осигури люопитно четиво на германците. Особено ако им се обясни, че един балкански хитрец трупа в нощното си шкафче парите от техните данъци, с тях купива на любовниците си къщи и магазини. Приятно ще му стане на германеца, който пести всеки евроцент, да го гледа тоя как му краде парите.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Имаше една книга Комитет 300 от нея после се пръкна една конспирация за Златния милиард, не е зле да потърсиш книгата и да я прочетеш.
20
1
 
15
 
! Отговори
1) преди 3 години
Да се извади списъка с масоните в България на публично достояние.
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе, ,писна ми от такива дървеняци, на които с охота им дават трибуна само да плещят небивалици и глупости.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на красивата водеща, повече такива гости да канят и предаването ще има успехи. Да канят актьори, писатели, артисти и хора които има какво да кажат не ония *** политолозите на властта