Като за последно: Опашки от българи, отиващи на шопинг в Одрин

От 23 часа тази нощ турската граница се минава с PCR тест
29 дек 2020 13:25, Елка Василева
72
Като за последно: Опашки от българи, отиващи на шопинг в Одрин

Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната от 23 часа днес. Това е причината през последните дни на граничен пункт "Капитан Андреево" да се извиват опашки от пътуващи до Одрин.

Българи от цялата страна пътуват до Турция с цел шопинг, използвайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват стоки за бита, дрехи и лекарства.

И днес пътуващите не са малко, сутринта на "Капитан Андреево" имаше стотици коли, предаде БНТ. Пикът е бил във вчерашния почивен ден.

"Вчерашния ден, който беше почивен ден от наша страната и първи работен ден от страна на турската страна - и пътникопотокът бе 18 000 пътници с около 8 000 превозни средства", каза Емил Гочев, началник на ГКПП "Капитан Андреево".

Още по темата
Заради пандемията и ограниченията, въведени в Турция, няма пътуващи с цел почивка.

Евтината лира обаче е причината много домакинства и търговци в България да разчитат на търговията в Турция. От утре влизането там обаче става само с отрицателен PCR тест.

Очакват се опашки и след 19 часа днес, когато в Турция затварят търговските обекти. На пункта имат готовност да поемат увеличения трафик. За влизащите в Турция е задължителна 7- дневна карантина.

PСR тестът е задължителен и за транзитно преминаващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар 32. Защо говориш глупости бе резанчо. Дано има хора да ти вярват, че ще ми е жал за теб .
27
9
 
20
 
! Отговори
!@#$ преди 3 години
Значи, даже леко да се набутам, при възможност винаги пазарувам от чужда държава! Не искам да изхранвам с данъците си ордите от държавни чиновници! Не искам бе!
26
11
 
18
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
До До Адолфабе анадолски ***, я виж първо с какви пестециди третират турските земеделци и тогава ми говори за отровени храни в българия.Като разбереш с кво се пръска в анадола и ще ти стане ясно колко екологично чист хляб си си купил от там.Ама нали броиш стотинките за тебе тва не е важно.То затуй постоянно спират на границата плодове и зеленчуци от анадола заради използването на забранени за употреба пестициди.Ама нищо, оди си там на пазар и яж "екологичен" анадолски хляб.
25
6
 
19
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Букурещ ти е на 65 километра. И определено всичко е по евтино и качествено.
24
4
 
12
 
! Отговори
БС преди 3 години
Да, и аз съм го правил преди 30 години, но тогава мозъка ми беше 30 пъти по-малък.
23
3
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Точно това си мисли. Повече за нас ще има.
22
8
 
25
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Значи, Русе-Одрин отиване и връщане ми е 660 кв, на пропан около 50 лева. Тук там с някоя такса ги сложи 70 лева. Само да ви светна, че има лекарства, които тук са 5...6.. 10 пъти по скъпи! Не 10% , а десет пъти! Да не говоря за един вид онкологично лекарство, което в Турция е 2000 лири /200 лева/, а в България цената му е 14 000 лева!!! Да, няма грешка в цифрите!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали не е за последно
20
9
 
11
 
! Отговори
ден_за_ден преди 3 години
не пазарувам от одрин за да спестя а да не си дам парите на бг чорбаджиите, за 30 г издевателства и угнетения над бг народа, хората подсъзнателно избират да си дадат парите на някой друг но не и на *** като нашите к.а.п.у.т.и.тоест бг бизнесмените станаха по омразни от старите ни врагове които са ни държали в робство 5 века направете си сметката сами
19
3
 
9
 
! Отговори
Шоп Инг преди 3 години
Само кифлите ходят на "шопинг", хората пазаруват, ***
18
2
 
15
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Всъщност дори от Украйна пътуват с бусове за да пазаруват в Турция. Дори преди няколко месеца един такъв катастрофира в България с жертви. И найстина, че лирата е вече под 20 стотинки. Изобщо, леко завждам на тия, които са близо до турската граница. На цялата ни немотия това си е решение да се върже бюджета.
17
3
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Ей завист гаднааа .... Темерут. Човека се намира на приказва и общува. А ти си седиш и мълчиш и злобееш само.
16
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спестяваш няколкостотин лева, като пазаруваш от турско, в същото време даваш няколкостотин за гориво дотам и обратно. Точно като бабичките, които ходят до пазарчето на другия край на града, защото там доматите и праза са с 3 ст. по-евтини. Далаверата е огромна, ако IQ-то ти е под 90 или си необратимо сенилен.
15
13
 
15
 
! Отговори
до адолф преди 3 години
Какво са ти мачкали тебе бе серсемин. Имало е само един данък десятък. Сега те стрижат много повече. На гърците що не се мръщиш като сме били под тяхно робство 200 години. Хората са си живеели добре. Имало е Българи чорбаджии. Ако са искали да ги поробят, България нямаше да съществува в момента.
14
21
 
13
 
! Отговори
адолф преди 3 години
До Анонимензаради такива еветчии като тебе, които за кутия евтин прах и тава с баклава са готови и майка си да продадат,тия анадолски башибозуци са ни мачкали 500 години.Оди в анадола и ич не се връщай.Във всеки град има магазинчета които продават качествена българска стока.Ама анадолец като тебе явно е чувал само за лидл и кауфланд.В едни други времена щеше да си омазал въжето вече.
13
8
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Ще ядем... Ти си яж от лидъла проеценените стоки. Какъв е проблемът?
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Одринска баклава - ядеш=ревеш.
11
1
 
22
 
! Отговори
Гав преди 3 години
Няма пандемия или друга опасност, която да попречи на изконния устрем на българите към келепира.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия па помаци се ненаядоха...пфуууу
9
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистината ли сте толкова ограничени или пишете защото нямате какво друго да правите.. били бедни.. пропаднали.. небългари..ненормални и прочие отиващите в Турция за пазар. Смях ! Много са бедни за да бият над 300 км отиване и връшане общо вместо да отидат в кварталия Кауфланд или Лидл нали умници ? ОТИВАТ ЗА КАЧЕСТОВОТО което го няма почти никъде предлагано в България, като добавим, че е на човешки цени е нормално да ходят хората.. Аман от инфантили !