Преборил рядка болест вдъхва надежда на прикован в количка ученик

Добрин и Ради се срещат по празниците във Велико Търново
29 дек 2020 19:30, Анисия Иванова
5

Вълнуваща среща, заредена с добротата на Коледните празници. Младеж, преборил рядката болест на Крон, се срещна и вдъхнови великотърновския ученик Радослав Борисов, който от години е прикован на инвалидна количка.

20-годишният Добрин Гошов успява да пребори тежката болест на Крон, която предизвиква хронично възпаление на червата. Със спорт, здравословен начин на живот и несломима воля, той оздравява и дори става треньор по фитнес. Затова не се колебае за секунда, когато чува историята на Ради Борисов от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия. Така двамата се срещат в навечерието на Рождество.

"Искам да ти кажа,че трябва да гледаш само напред, да си мотивиран винаги, да не се отказваш от това, което обичаш, и просто винаги мисли позитивно! Важното е да не се отказваш от дадената цел", казва Добрин.

Ради е единадесетокласник в Професионалната гимназия по икономика, но от първи клас учителите го подготвят вкъщи.

"Моята цел е да оздравея. Мечтая си на първо място да проходя, на второ място – да дойдат учители, защото ми се учи присъствено, не онлайн - това са ми мечтите", споделя момчето пред Bulgaria ON AIR.

Макар и прикован към инвалидната количка, Ради има разностранни интереси.

"Има цели, интересува се от различни неща. Много ме грабна с хранително-вкусовата дейност, за която ми разказа", признава Добрин.

Срещата на младежите, които имат трудни съдби и мечтаят да са здрави, трогна майката на Ради.

"Много му благодаря, че поговори с Ради, вдъхна му малко кураж, защото Ради бързо се предава. Сърдечно благодаря, това е една подкрепа, един приятел още има Ради. Да са живи и здрави двамата, да преборим болестите", казва Светла Цанева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Браво Добрине, дошъл си с името си, добро момче си! Ради, желая ти скорошно оздравяване и давай смело напред!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мантра: гледай позитивно, напред и пр. Е приложима само ако си прескочил трапа Инак - никой не научава за твоето страдание
2
0
 
8
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Горката майка, изглежда съсипана. Колко мъка има на тоя свят :(
1
0
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
браво на пича!